lauantai 6. elokuuta 2011

SyysistutuksetIhaninta elokuun pimenevissä illoissa; kynttilöiden sytyttäminen...
Itämaisia tunnelmia oviaukosta katsottuna. Sermi ja lyhty.Haaveostos, puoleen hintaan Plantusta (14,90 €) Peikonpähkinä Red Majestic, istutan sen todennäköisesti kivikkoon, vaatii mielestäni huomiotaherättävän paikan.
Piipertäjältä saadut taimet limenvihreää Koristetupakkaa, todella ihastuttavat kukkiessaan.


Niin, syysasetelmat ovat tänä vuonna normaalia myöhemmässä ja vailla suurempaa inspiraatiota. Kompostikuiviketta haettaessa suuret, mustanpuhuvat koristekaalit (2,50 €) ja limenvihreä havu (4,90 €) kuitenkin houkuttelivat ostamaan. Mielestäni todella edullisia Kukkatalossa. Kauniita ovat, kumpainenkin ja melkoisen dramaattisia yhdessä.


Seuraavaksi vasta ehkä kuitenkin Ilkka Kanervia loppuihin astioihin, pelargoneilla pärjätään pitkälle syksyyn. Kiikutan ne sisään kuistille vasta kun pakkaset uhkaavat, leikkaan matalaksi ja kiitän kuluneesta kesästä ja toivotan hyvää talvea. Kädet ristiin hengissäsäilymisen vuoksi. Säästyy melkoisen pitkä penni erityisesti riippapelaquiden kohdalla, jos siis talvetus onnistuu.
3 kommenttia:

 1. Vähän jo tekisi mieli laittaa syysistutuksia, mutta taidan vielä hetken malttaa. Haluaisin kokeilla lamosalalia ja erilaisia pieniä varpukasveja. Tuo vihreä havusi on muuten nimeltään kultasypressi. Muodostavat hienon kontrastin tummien koristekaalien kanssa, vau!

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla viimeiset kesäpäivät käsillä, syksy hiipii varkain. Pelakuut jaksavat vielä pitkään, mutta muita kesäkukkia en oikein enää jaksa ja olenkin tainnut niitä jo hieman laiminlyödä. Pian iskee himo syysistutusten laittoon ja lyhdyjen asetteluun. Ihana tuo itämaine nurkkaus, kaunnita esineitä olet hankkinut.

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos Tiina, näin viiveellä! Tulen kurkkimaan ihania syysistutuksiasi pian, olet jo varmasti ne tehnyt :)

  Maria, samat sanat sinulle, kiitos paljon! Olen laiminlyönyt sinunkin ihanaa blogiasi, nyyh...

  VastaaPoista