keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen odotusta ja talvituskaaTästä perunanarsissista tuli viime yönä amppeliversio :(

Nyt pikkuisen masentaa. Aamupakkaset ja lisälumi. En jaksa enää yrittää suhtautua positiivisesti talveen. Vein sunnuntaina lumikolat, pulkat ja talvivarusteet autotalliin ja kannoin pihakalusteita ulos. Naapuri kutsui minua optimistiksi, nauroin, mutta maanantaiaamuna ei enää naurattanut kun lunta tuprutti niin pirusti. Siellä paksun kerroksen alla ne nyt uinuvat, kaikki ihanat sipulikukat. Nyyh ja vielä kerran nyyh. Orvokit riiputtavat apeina kasvojaan. Kaikki kuvat ovat sunnuntailta, kun tuntui vielä keväiseltä. Täytyy lohduttautua niillä ensihätään.Mitähän nämä ovatkaan...? Narsisseja, tulppaaneja vaiko helmililjoja, olen vähän huono tunnistamaan...Talvivihreät tekevät iloiseksi! Koristeheinä Japaninsara (Carex morrowii 'Variegata')
Palloesikko puskee esiin kivikossa
Luulisin, että kuvassa poseeraa Narcissus Edinburgh, persikkainen kaunotar. Vieressä kasvava Sinisade vaikuttaa nuppuiselta, jännä nähdä herääkö eloon vai ei.Salix Kilmarnockin pajunkissoja, lapset käyvät näitä silittelemässä. Citykani parturoi latvat, mutta onneksi ei yltänyt kovin ylös.
Tämän söpöläisen löysin kukkakaupasta viime viikollaVillitulppaanin alkuja

7 kommenttia:

 1. Kylmää meinaa olla. Ainakin varjon puolella ja yöllä. Mutta eiköhän se kevät vielä tästä etene.

  VastaaPoista
 2. Hih, :) Uusia lajikkeita tuppaa tulemaan, amppeliversioita. Kaunis tuo sara. Siellä ne sipulikukat hangen alla odottelee. Kyllä Se lumi sulaa..aikanaan. Nautitaan niistä kukkasista sitten sitäkin enemmän kunhan hengen alta suvaitsevat paljastua!

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne sieltä lumen alta nopeasti löytyvät, aurinko lämmittää jo niin mukavasti.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuo jatkuva uuden lumen tulo ja yöpakkaset masentavat innokkaan puutarhurin mielen. Onneksi voi käydä töissä "terapiassa". Eilen hyllytettiin kuusi häkillistä taimia. Punakukallista pallohortensiaa, alppiruusuja, kerrottukukallista atsaleaa, marjapensaita..... Kyllä se on uskottava, että kevät tulee ja maa sulaa lumesta.

  VastaaPoista
 5. Blogissani Suvipiha on Sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa. Helmikuussa laitoin Sinulle myös Liebster Blog -tunnustuksen. Ehkä se on jäänyt huomaamatta, koska en siitä silloin erikseen ilmoitellut!

  VastaaPoista
 6. Ihania kevätlupauksia sinulla<3 Talvituskaa on täällä Oulun liepeilläkin,pakkasta pakkasen perään,ei oo kevät edistyny minkään vertaa.Ainoastaan vähän hopeahärkkiä ja muutama koristemansikan rönsyverso lehtineen näkyvissä...voi kevät,tuu jo!

  VastaaPoista
 7. Kiitokset naiset ihanaiset! Ilahduttavia kommentteja!

  Multasormi - luotan sanaasi :)

  Piipertäjä - nyt täysin lumeton piha!

  Pioni - kiitos paljon Sinulle!

  Tiina - uuh, nuo mainitsemasi kasvit, terapiaa sielulle! Himo iski heti!

  Marietta - voi kiitos! Anteeksi, en ole huomannut helmikuista tunnustustasi, kiitos siitäkin! Nettikäyttäytymiseni on ala-arvoista, kaikki menee minulta vähän ohi.

  Tiina2 - voimia sinne Oulunseudulle, tehdään kevät yhdessä :)

  VastaaPoista