tiistai 1. toukokuuta 2012

Wappukukkanen...

Hän on avautunut kunnolla, Narcissus Edinburgh, aika näyttävä!

...jäi sitten tänä vuonna hankkimatta. En vain ehtinyt vaikka takaraivossa kummitteli pelargonikassikin. Työ- ja kotityöt nielevät kaiken ajan. Kuvat ovat taas näitä samoja kuin viikon varrelta, mutta niin rakkaita. Eilen samoilin metsässä ja poimin valkovuokkoja, sinivuokkometsät olivat vielä kauniimpia, mutta pysyin tiukkana ja jätin ne rauhaan.

Tulppaani olikin lummetulppaani Marilyn, näköjään luotettava vuodesta toiseen kukkiva

Terttutulppaani Van Tubergen´s variety avautui, väriltään oranssiin vivahtava punainen
Riippapaju Kilmarnockin pajunkissat kukkivat, pian puhkeavat lehdet
Vihertäähän se jälleen, pienoislehtikuusi ´Kornik`
Valkoinen Palloesikko on hurmaava
Tulipa humilis Odalisque jälleen...ostin näitä lisää viime vuonna koska villitulppaanit ovat niin rahanarvoisia; nousevat uskollisesti joka kevät

Psst. Tein villitulppaanitilauksen villiniittyyn, muistattehan kasvitieteellisten tulpsujen ystävät kyseisen puodin?

5 kommenttia:

 1. Ihanaa, tulppaaneja jo kukassa! Villilajikkeita täytyy minunkin hankkia ensi kevääksi.

  VastaaPoista
 2. Ai että muistetaanko ;-) Sieltä on muutama tulppaani- ja narsissi-ihanuus tälläkin pihalla kotoisin! Tosin mun tähtitulppaani 'Persian Pearlit' löysin ihan tavallisesta taimimyymälästä viime syksynä. Nekin kukkivat nyt, hyvin samannäköinen lajike kuin sun 'Odalisque'.
  Ihanaa ja kukkarikasta vappua!

  VastaaPoista
 3. Saraheinä, kiitos visiitistäsi! Tilausta tai kaupassa käyntiä siis tulossa :)

  Saila, olet aivan oikeassa, asiantuntija. Tämä tulppaani ei ollutkaan odalisque, se kukkii vasta myöhemmin ja eri paikassa. Tämän piti olla valko-sininen albo caerula oculata (tähtitulppaani), vaan eipäs olekaan. Aika röyhkeää! On varmaankin juuri mainitsemasi Persian Pearl. Ei ole eka kerta kun saa väärää. Noh, kaunis sekin.

  VastaaPoista
 4. Syksyn sipulinkaivuu-urakka palkitsee nyt! Noita villitulppaaneita kaipaan minäkin, kaupasta en löytänyt syksyllä kuin kreetantulppaania, mutta ihana ystävä lähetti yllätyspaketin, joiden maasta nousua odotan! Minäkin harmittelen aina tähän aikaan työn viemää aikaa, murrr. Mennyt neljä päivää on kulunut hujauksessa ja lähes koko ajan pihalla. Tuo Odalisque on uskomattoman ihana!

  VastaaPoista
 5. Maria! Ihana ystävä sinulla! Niitä villitulppaaneja onkin ihmeen hankala löytää, siksi aina tuolta niitystä tilailen..pääsee helpolla. Mahtavia istutettavia kaiken lisäksi kun ovat niin pikkuisia, sujahtavat miltei itsekseen maahan...

  VastaaPoista