sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Puhdetöitä & sipulikukkia


Verililjapuu päätyi taas kuistille rehevämpänä kuin koskaan, riippapelaquut & Poutapilvet lähtivät myös talvetukseen

Puutarhan puut verkotettu jäniksiltä suojaan, lyhdyt viritelty, seuraavaksi kaamosvalojen asennus ulos. Sisälle laitettiin jo hämyvaloja sinne tänne. Kasvihuoneeseen viety suojaan työkaluja, ihanaa kun on nyt uusi säilytyspaikka. Verhot kerätty pois. Kukkasipulit myös peitelty multiin. Istuttaminen on kyllä aina työlästä kun niin helposti siipaloi samalla entiset sipulit. Jotenkin niitä istutettavia tuntui olevan aika vähän tänä vuonna, sain tosin täsmäapua pieniltä pojilta. Taktiikka: lapionpisto maahan, raotus, sipulien heitto ja kansi kiinni. 

Puhdetöinä pitää vielä kirjoittaa ylös muistivihkoon sipulilajikkeiden nimet. Kunhan pitämyskoivun lehdet putoavat, täytyy tehdä iso urakka kuljetellessa lehdet pois (ups, kaupungin maille). Viimeksi sekosin laskuissa jossain 90 kottikärryllisen kohdalla. Nautin kovasti näistä viimeisistä syysviikoista, minusta puutarha on mielettömän kaunis juuri nyt.

 
Keijunkukkia ja Jalokellon kellastus
 
Kerrankin Syyskimikki ehtii kukkia pitkään ja kauniisti
 
Mantsurian jalopähkinän kultaa
 
Saniainenkin vaihtaa väriä
 
Villiviinin leiskuva puna
 
 
 
 
 
 
Vaaleanpunaisia Firefly-krokuksia, Iriksiä, Liljatulppaaneja ja sata pientä posliinihyasinttiä...eka satsi istutuksia. Mutta mitä on tapahtunut niille pittoreskeille ruskeille pussukoille ja kauniille pakkauksille? Kaikkialla näyttäisi olevan samanlaiset rumat pakkaukset, teksti venäjäksi...Onneksi Villi Niitystä tulee vielä yksi paketti, tuskin näissä rumiluspakkauksissa :)
 

7 kommenttia:

 1. Minäkin nautin näistä syyspuhteista, touhun lomassa sitä jo kovasti tulee mietittyä tulevaa kevättä ja mikäs sen mukavampaa! Tänään laitoin kasvimaan kuntoon ja tyhjensin ja pesin kasvihuoneen. Vielä pitäisi tyhjentää kompostia, ehkä vähän kitkeä ja hankkia ja istuttaa sipulit. Olisikohan alessa vielä jotain perennoja... käyn ehkä huomenna katsomassa. Mukavaa lokakuun alkua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin odotan Villiniityn pakettia, niitä ruskeita pikkupusseja kauniilla käsialalla kirjoitettuna:)

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Ihana tuo ensimmäisen kuvan väriyhdistelmä! Mukavia syyspuuhia sinne! :)

  VastaaPoista
 4. Siellä on niin kauniita värejä <3 Katselin juuri vuodesta toiseen kituuttavaa kimikkiäni, että nytpä sen siirrän (tai ehkäpä vasta keväällä) parempaan paikkaan.
  Ruskeat kauniit pussit ovat ihan parhaita! Ja Villi niitystähän niitä saa ;-)

  VastaaPoista
 5. Syksy on hienoa aikaa monessakin mielessä. Monet kasvit vaihtavat väriä ja voi jo valmistautua tulevaan kevääseen.

  VastaaPoista
 6. Kauniita syksyn värejä puutarhassasi. Sinulle on haaste blogissani http://vaihtoaskelhyppy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Maria, ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa! Juuri ajattelin, etten tänä vuonna saanut aikaiseksi lähettää sinulle pientä muistamista...olet ollut ahkerana! Tulen kurkkaamaan löytyikö taimistolta jotain :)

  Pioni, mitä tilasit? Koskahan se paketti tulee...

  Saila, Kimikki on kyllä ihana, jonkin aikaa meni täälläkin ennenkuin kotiutui, selvästi varjon kasvi. Toivottavasti siirtosi onnnistuu.

  VIlma, totta, syksy on ihanaa aikaa...

  Annekatariina, kiitos kiitos todella paljon haasteesta, ihana yllätys :)

  VastaaPoista