perjantai 7. helmikuuta 2014

Helmikuu

 
Hei jee, Atsalea on elossa ja tekee uutta lehteä, olen uskollisesti kastellut joka/joka toinen päivä ja sumutellut. Kuin myös supsuttanut suihkepulloa Palmuille, Banaanille ja  Huonekuuselle. Siperia on opettanut, että tammi-helmikuun aktiivisuihkuttelu jeesii heidät parhaiten talven ja lämmityskauden ylitse.
 
 
Austinhuuma jatkuu. Tilasin kuvastonkin Briteistä asti ja ilahtuneena luin, että kaikki Austinruusut kestävät vähintään sen -25 pakkasastetta ja useimmat enemmän. Wou. En tiennytkään moista. Näitähän voisi kokeilla vaikka pohjoisessakin, näkisi talvenkeston paremmin. Todella kiinnostavaa. Näihin ruusuihin voi todella hurahtaa, siitä olen varma :)
 
 
 
Krookusvadista versoo, toivottavasti nämä kukkivat joskus.
 
 
Pelaquut ainakin kukkivat honteloina, mutta toivoa tuoden..
 
 
Ne pienet yksityiskohdat...saniainen Verililjapuun juurella itsekylväytyneenä. Ah.
 
Kuten ystäväni jo lapsesta asti jaksaa aina muistuttaa niin helmikuu on onneksi lyhyt kuukausi. Ja sitten voi jo  ainakin kuvitella kevään. Linnut laulavat jo ihan keväisesti. Aikamoinen suhina käy ruokintapaikalla edelleen, tänä talvena on ollut todella paljon Närhiä, tosi söpöjä lintuja! Tammen ohuemmat oksatkin ihan vavahtavat kun Närhi istahtaa nauttimaan ateriaansa. Ei mikään pikkulintu. Tilhiä on näkynyt myös ensimmäistä kertaa ruokintapaikalla. Mutta Punatulkut ovat lemppareitani siltikin. Tykkäävät eniten oleskella Kuusamassa joka ei alkuunkaan kestä niidenkään painoa. Hauskan näköistä.
 
Mullanvaihto on edelleen vaiheessa. Tarvitsisin ainakin yhden oikein ison ruukun 15 vuotta vanhalle siskolta peritylle Viirivehkalle. Rakastan kauniita ruukkuja. Niitä on vain hieman hankala löytää. Ikean ruukuista olen tykännyt, hinta ja ulkonäkö kohdallaan, laadusta en puhu ehkä mitään. Enkä edes uskalla ajatella kuinka monta multapussia kukka jättiruukkuineen mahtaa hotkaista. Kaupasta löytyi jo eka lemppapuutarhalehti, Trådgård&Blommor. Kevät on hivenen lähempänä!

5 kommenttia:

 1. Voi tuota pientä yritteliästä saniaista <3
  Austin-ruusut ovat ihania. Minullakin on yksi erityisesti haaveissa, nyt täytyy kaivaa, mihin olen sen kirjannut. Joskus nämä kasvisuunnitelmat tulee kirjattua hyvin epäloogisiin paikkoihin! Se oli joku hyvin tummanpunainen, ensin mietin 'The Princeä', mutta luulen, että sitten tuli joku vielä parempi ehdokas ja nyt en muista mikä se olisi ollut.

  VastaaPoista
 2. Atsalea näyttää heränneen jo kevääseen, ihania tuoreen vihreitä lehtiä! Kuulin eilen ensimmäisen talitintin tityy-äänen, aina se tekee iloiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Austinruusuja meillekin mahtuis;)

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs onkin virkeä atsalea, olet hoivannut sitä hyvin :)
  Oi mikä kuvasto, täynnänsä varmaakin vaikka mitä ihanuuksia. Ja pikkuinen saniainen, söpö kerrakseen. Tänään ostin Plantusta kaksi uutta pelargonilajiketta, pistokkaat olivat saapuneet. Varmoja kevään merkkejä ilmassa siis :)

  VastaaPoista
 5. Saila, tilaa tuo kuvasto jos Sinulla ei ole sitä? Tummia oli ainakin Falstaff, Tess of the Urbanvilles, Munstead wood ja William Shakespeare, ei niitä kovin montaa ollut. Ihania kaikki!

  Pioni, kokeilepa Austineja!

  Saraheinä, hellyyttävä talitintti!

  Maria, uhh, pelaquun pistokkaita, miten ihania!

  VastaaPoista