torstai 17. heinäkuuta 2014

Varjopenkki

Keväällä istutin elämäni ensimmäisen hyvin pienen varjopenkin syreenien ja kirsikoiden katveeseen. Helteillä huomaa selvän eron varjossa olevassa maassa, se on kosteaa ja muhevaa. Tässä kuvassa on koko komeus. Tyypilliseen tapaani on eri kasveja sikinsokin eikä tyylikkyydestä tietoakaan, mutta omaa silmääni tietysti miellyttää. Toivon voivani laajentaa tätä vielä hieman. Yleisvärityksenä on valko-vaaleanlila-vaaleankeltainen. Olisi mukava saada jokin lehdistöltään vaalea kasvi mukaan. Mutta katsellaan, pikkuhiljaa. 

Katviossa on ehkä kukkanuppu, en ole itse koskaan nähnyt kasvin vielä kukkivan (vaaleankeltaisin kukin).

Soreahiirenporras Lady in red on kyllä kaunis, mutta pieni pettymys...punaista en kyllä mitenkään löydä tuosta varresta.

Syysvuokko Whirlwind, ei vielä tietoa kukkiiko tänä syksynä...muissakaan syysvuokoissa ei vielä nuppuja näy, ovat niin myöhäisiä. Valkoiset kerratut kukat pitäisi olla. 
Jaloängelmä Hewitt´s Double, ei varmaan kuki vielä tänä vuonna (vaaleanliloin kerrannaisin kukin) mutta lehvästökin on hyvin kaunis.

Toisessa reunassa penkki päättyy Mustilanhortensiaan joka aloittelee kukintaa parhaillaan

Sen vieressä kasvaa valkokukkainen Valkokletra, kukkanuppuja ei ole vielä näkynyt. Valkoiset kukat tässä yksilössä.
 Varjopenkin edustalla on Jasmike pudottanut terälehtensä nurmikolle...romanttista...
Ensimmäinen Ruusumalva avautui, näistä tykkään hulluna ja ovat niin helppojakin

Kiva yhdistelmä on tummat lehdet ja vaaleanpunaiset/lilat kukat, Kurjenpolvi kyseessä (Dusky Crug)

Pallerolaukat ovat erityisen hienoja Mustaselja Black Lacen seurassa

Rumiakin on...Siperianpallo-ohdake jonka kylvin siemenestä muutama vuosi sitten kukkii kauhurinteessä. Kerrankin kauhurinteeseen sopiva kasvi! 

7 kommenttia:

 1. Oi miten mieleinen postaus! Ompa isot lehdet valkokletrassasi, omassani ainakin puolet pienemmät. Varjon kasvit on niin jänniä!

  VastaaPoista
 2. Minulla kasvaa nyt ruusumalvaa, siemenistä, joita ripottelin penkkiin vuonna 2012. Ja kulkeutuneet myös kukkapenkkiin (muiden kasvien mukana?), johon sitä en ole kylvänyt. KOhta aukeaa eka kukka. Olen niin onnellinen.

  VastaaPoista
 3. Hihii, kauhurinteen kauhukasvi :-D
  Ihana tuo kuva, jossa on lakatut varpaankynnet ja terälehdet maassa... niin kesää ♥
  Ei minullakaan Lady in Red ole mitenkään erityisen punavartinen, pitäisi varmaan tarkastella vierekkäin luonnonkantaa ja tuota niin ehkä hyvällä tuurilla voisi havaita jotakin eroa, tai ainakin kuvitella ;-D Kaunis saniainen se silti on, siro.

  VastaaPoista
 4. Ihanat varvastossut!! :D Dusky Crug on suloinen. Hankin keväällä kans tuon Lady in Redin ja samat fiilikset. Ei siitä mitään erikoisen hienoa punaisen sävyä kyllä löydy vaikka millasten lasien läpi koittais tiirailla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Minna, ihana kun jaksat lukea jorinoitani :) Toinen valkokletrani on myös pienempi, taitaa tuo kohta olla suotuisa vaan.

  Vaalean vihreää, mukava, että sait kylvettyä Malvaa! Se tosiaan hyppelee sinne tänne pihalla :)

  Saila, kiitos, hih. Tosiaan on kyllä kaunis saniainen vaikkei olekaan punainen.

  Tiina, kiitos tossukkakehusta :) Ruusukuume ulottuu fläpäreihinkin jo. Lady in red on kyllä vähän pettymys, odotin enemmän...

  VastaaPoista
 6. No nii täältähän se kohtalotoveri löytyi! Googletin soreahiirenporrasta lady punaisissa kun ihmettelin, miksei Taimimoisiolta tulleessa kasvissa näkynyt yhtään punaista:( Tuliskohan sitä vähän valoisammassa kasvupaikassa vai onkn meitä vain huijattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, ei ole kyllä yhtään punainen..nimi korskeampi kuin kasvi itse, harmi.

   Poista