tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kesäkuu - pinkkiä, purppuraa & haaleanlilaa

Pienen tauon jälkeen puutarhatyöt maistuvat mannalle. Syötävissä kirsikoissa on ötököitä, olen heilunut mäntysuopasuihkeen kanssa. Päärynäpuu kukkii runsaasti, mutta omenoissa on vain muutamia kukkia, niitäkin ötökät kurmuttivat viime kesänä. Koristeomenat kukkivat onneksi rehvakkaasti, muutama niistäkin tosin jättää kukinnan väliin. Hopa on ihana (kuvassa). Ostin sen viime syksyn alesta. Onneksi ostin, monta vuotta harkitsin.
Clematis alpina Willy on ihan vaaleanlila, herkkä nuokkuja hänkin

Kiinanlaikkuköynnös löysi taas laikkujaan ja aloittaa pian kukinnan

On niin haalea ja yksinkertainen kukka viime syksynä hankitulla Royal beautylla, odotin jotain tummempaa. Riippamuotoinen puu näyttää muutaman vuoden melko ankealta ennenkuin muuttuu tuuheammaksi.

Tässä näkee sen honteloa muotoa

Hyvänen aika, jotain satoakin meille tulossa...sipulia, perunaa ja herneitä...niitä ei kai saisi kasvattaa yhdessä, mutta kun on vain yksi laatikko

Kielot ja tiarellat, kielon tuoksua hienompaa ei olekaan

Bleu aimable -tulppaani ja Mustaselja Black Lace sopivat hyvin yhteen. Tulppaanilla on hyvin erikoinen laventelinlila sävy. Omaperäinen tapaus. 

Koristeomena Aamuruskon kukka on kerrottu ja keskiroosa, kaunis tämäkin

Tummaa...Queen of night ja vanhat kiviportaat, joista yritän tehdä kukkivat, siirtelen väleihin kaikkea kukkivaa perennaa

Aamuruskon omenankukka lähikuvassa

Keijunmekko, hentoinen ja kaunis purppurainen otus, kukkien sisällä tosin karmea fallos

Snow queen-kärhö kasvihuoneen kulmalla syleilee tukeaan

Beauty of Moscow -syreenin aika on pian

Lehteen tuli vasta nyt Kääpiöperuukkipensas jota syötiin talvella, eipä tuntunut paljon haittaavan

Riippakoristeomenapuu Cheal´s weeping kukkii vähän myöhemmin kuin muut

Hopa hopa hopa

Tummakurjenpolvi Samobor kukkii, taustalla tuoksumataran valkoista kukkapilveä

Kerrottujen kukkien kuumeessa odottelen kovasti Mantelikirsikan kukintaa. Oli kuivattanut aika monta oksaa viime talvena, mietin kaksi kertaa ennenkuin leikkasin. Olisi ehkä pitänyt odottaa myöhäiskesään kuten aina kirsikoiden kanssa, mutta täysin kuivat oksat olen uskaltautunut poistamaan. Huomenna on taas luvassa joku älytön myrsky. 

18 kommenttia:

 1. Niin paljon, niin ihanaa. Hyvän ale-löydön oletkin syksyllä tehnyt. Huomaan itse nyt sellaisen ilmiön, että jos on yhden kesän etsinyt tiettyä kasvia sitä löytämättä, sen ostan heti, kun se tulee vastaan sopivaan hintaan (eli kun on siihen varaa). Kun kaikkia kasveja ei vain löydä juuri silloin, kun haluaisi. Tänään jäi kauppaan keltainen kärhö hinnan takia (ei paha hinta muuten, mutta just tähän saumaan hieman liikaa). Niitä oli hyllyssä useampia, joten toivon, että niitä on siellä vielä, kun seuraava tili tulee. Yhtenä vuotena etsin joka ikisestä paikasta juuri keltaista kärhöä ja sittemmin muutin jo suunnitelmat ja nyt paikalla on jo muuta. Mutta koska keltaisen kärhön metsästämisestä jäi jokin kaivelemaan, on ehkä se keltainen haettava myöhemmin ja vaihdettava hieman sitten istutussuunnitelmaa, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Toivottavasti saat keltaisen kärhön! Tiedän tuon tunteen kun näkee jotain mikä olisi pakko saada muttei ole varaa...se on kova paikka.

   Poista
 2. Ihanaa kukkaloistoa! Voihan hopa.....tuo sulotar kaiveli minua jo viime kesänä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Syksyn alesta Hopa??? Peukut, että saisit ostettua :)

   Poista
 3. Ihania värejä! Noita jaksaisi katsella vaikka koko kesän, niin kauniita. Keijunmekko on saatava joka vuosi ja fallokset kaupanpäälle, heh. Toivotaan, että myrsky perutaan, ei yhtään houkuttais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello. Keijunmekkoon jää kyllä jotenkin koukkuun! Olihan se myrsky taas kaamea :(

   Poista
 4. Oi, niin suloisia nuo koristeomenapuut.
  Oikein upea alelöytökin!
  Minulla ei olekaan yhtään koristeomenapuuta, paitsi rautatienomenapuu tietenkin.
  Pitänee yrittää ujuttaa joku tuollainen punaiselta kukkiva riippatapus meillekin. Tilaa kyllä vielä olisi. Viime kesänä tehtiin meidän alapihan risukosta nurmikko. Minulla on suunnitelmissa tehdä siitä jonkinasteinen kukkivista pikku-puista ja pensaista muodostuva viidakko. Mies haluaisi pelkkää nurmikkoa. Mut kyllä minä vielä onnistun, vähitellen. Puu kerrallaan :D
  Snow Queenin ostin jo valmiiksi kärhöaitaa varten ja meilläkin Moskovan kaunottareen tulee tänä kesänä jo monta kukkaa. Ihanaa!
  Saisivat tosiaan nämä myrskysäät jo siirtyä vaikka Siperiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja. Ihana tuo alapihaprojekti, tainnutat miehesi pikkuhiljaa...pääseehän hänkin helpommalla jos ei tarvitse nurmia ajella. Kukkivien puiden ja pensaiden kokonaisuus kuulostaa aika ihanalta!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. ai,säkin käytät mäntysuopasuihketta. Sillä minäkin olen suihkutellut tarvittaessa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Mäntysuopaa vanhempaa en tosiaan tahtoisi käyttää. Myrkyt ei hyvä juttu luonnolle. Hyvä kun sinäkin käytät.

   Poista
 6. Hopa on kaunis, meillä vielä nupussa:) Toki kauniita ovat kaikki kukkivat puut!

  VastaaPoista
 7. Teillä on kasvukausi selvästi pidemmällä kuin täällä kolmosvyöhykkeellä!

  Kiinanlaikkuköynnös on ihana, se on pakko hankkia. Ei kyllä ole hajuakaan mihin sen laittaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Kolmosvyöhyke, pitäisi joskus ihan perehtyä näihin vyöhykkeisiin, olen vähän ulalla. Aina löytyy varmasti joku paikka köynnöksille, nehän vievät niin vähän tilaa :)

   Poista
 8. So Beautiful.

  Hey(。・∀・)ノ゙ I'm new here~~Play Archeage?Follow 2archeage

  Buy Archeage Gold ------ Cheap Archeage Gold

  VastaaPoista