sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sunnuntaikierros

Paviljongissa mansikkarönsyverhot olleet koko kesän. Joskus vielä istutan pensasaidan keinun taakse kätkemään näkymiä hiekkapihalle. Sitten kun ei tarvitse enää vahtia lapsia.

Punahatut kukkivat, White swan on valkokukkainen, vaaleanpunaisistakin tykkään. Viime vuonna kylvin niitä aimo kasan, oikein reheviä ovat, mutteivat vielä kuki. Se oli helpoin siemenkasvatettava perenna ikinä, hajakylvönä paljuun, kaikki itivät. Siemenet niitä halpoja tarjoustalosiemeniä. 

Leikkimökki näyttää niin pienelle kasvimassan keskellä, oikealle jää kuunliljapenger ja vasemmalle paraatipenkki

Maanpeiteruusu Fairy ja Verihanhikki, kummallakin pienet kerrotut kukat

 Mahonia on tehnyt hedelmiä ja uusia taimia ympärilleen, ensimmäistä kertaa. Hieno pensas kun on ikivihreä, arvostan tätä suuresti. 

Liuskekivipolku sen puolittavassa aamuvarjossa & kuunliljojen kukkiessa

Suunniteltu kellokukkapenkki on kaikkea muuta kuin kellokukkia täynnä, yksi sieltä pilkistää kaiken harsokukkapöheikön keskeltä. Jotkut suunnitelmista ei vain onnistu. 

Sen sijaan pergolassa köynnösten peittävyys on huikea; Ruosteviini & Vuorikärhö ovat kattona, pieni punerrus on ehtinyt viinin lehtiin. Nyt luinkin ruotsalaisilta, että vuorikährö tulisi leikata alas, muutoin kukinta loppuu. Ja minä kun luulin sen johtuvan talvenarkuudesta. 
Kuunliljapenkereen luona kivimuuri on vihreyttä täynnä, Kultahumala menee tästä kaariporttiin 

Ja yhtyy Tuoksuköynnöskuusamaan, rakastan tätä vihreyttä

Iltavalo tulee kauniisti varjopenkkiin, liian tiiviisti istutetut syysvuokko, katvio, saniainen ja ängelmä tappelevat tilasta

Suloinen Heather Herschell -kärhö

Ja Etoile violette, olen niin onnellinen kun paviljonki alkaa viimein täyttyä vihreydestä ja kukista

 
Ja oikea viiniköynnöskin täällä hitaasti kasvaa, Swensons red, se on kaunis punaisine rankoineen

Kaivoin kuopan, siihen päätyi vanille fraise-hortensia kaiken keskelle, ukonhattujen ja malvojen luokse. Täydensi ja toi uhkeutta.

Parasta juuri nyt on vihreys ja suuret puut. Myöhäiskesän/alkusyksyn tunnelmat.

14 kommenttia:

 1. Meillä lähtee ikivanhat (ja rumat) rusokuusamat kohta leikkauslistalle, että saadaan lisää tilaa sulkapalloilulle. Puutarha muuttuu helposti, jos se on tehty vain aikuisille tai sitten lapsiperheen tarpeisiin.
  Kauniita kärhöjä. Tätä vihreyttä voi olla taas ikävä muutaman kuukauden kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää. Oivoi, miten raaskit luopua rusokuusamista? Sulkkis on kyllä kiva kesäharrastus. Meillä ei ole lapsiystävällisin piha näillä main, mutta toimii se näinkin. Tuntuu, että lapsetkin kasvavat hujauksessa. Vihreyttä alkaa kohta ikävöimään, nyyh

   Poista
 2. Minunkin kellokukka-kokeilulleni kävi köpelösti, en tiedä mikä meni vikaan. No, voihan olla että kukkivat sitten yllättävissä paikoissa vaikka ensi kesänä. Upea tuo tummanpunainen verihanhikki. Tuollaista väriä näkee mielestäni harvoin. Hieno tuo tummansininen ukonhattukin, se valko-sininen on sellainen vähemmän näyttävä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri. Nyt kiinnostaisi tietää mitä kelloja olet kasvatellut? Pitää tutkia blogiasi. Tämä verihanhikin versio on tummempi ja kerrotumpi kuin tavallinen, lajikkeesta ei valitettavasti tietoa. Voisi olla esimerkiksi Volcan.

   Poista
 3. Vihreää ja vehreää todellakin vielä on, vaan kuivuus alkaa kyllä ainakin meillä jo näkymään. Moneen viikkon ei ole sadellut yhtään ;) Marinaa, marinaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Tosi kuivaa on täälläkin. Mutta niin on kyllä joka kesä. Sadetta ei taida olla näköpiirissä.

   Poista
 4. Oletpa saanut verihanhikista hienon kuvan, sehän on ihan kuin jokin ruusu tuossa kuvassa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka. Joo minuakin nauratti kun se oli änkeytynyt ruusujen seuraksi :)

   Poista
 5. Kukkiva paviljonki on kyllä unelma!

  VastaaPoista
 6. Kaunista. Vihreää ja värejä. Valoja ja varjoja. <3

  VastaaPoista