lauantai 14. marraskuuta 2015

Marras

Lasipallo ja kuivunut Morsiusharson kukka (tiesittekö muuten, että kukkaa kutsutaan englanniksi nimellä Baby´s breath eli vauvan henkäys?). Meidän Marraskuu  ei ole romanttinen  - Marras tarkoittaa kuolleita sieluja. Joinain aikaisina aamuina tunnenkin itseni manalan olennoksi. 

Takerrun hämäryyksissä kukkiin kuin uppotukkiin vuolaassa virrassa. Anemonejen pikkukätöset tuovat kuistille vihreää elämää. En tiedä onko se mission impossible, mutta toivon näistä leikkokukkia talven pimeyteen

Tämä näky sai minut miltei kyynelehtimään. Kuvan täydeltä narsissinkukkia, tasetteja. 

Miltei liian kauniita

Hyasintit kasvattavat juuriaan, niitä on hauska tarkkailla

Amaryllikset tuovat hurjan paljon iloa, luen taas kirjastosta lainattua amarylliskirjaa. Tahtoisin kovasti niitä erikoisamarylliksiä, mutta ovat liian kalliita kukkarolleni ja ne pitäisi vielä tilata jostain nettipuodista, ei kiitos.  Jään siis vielä haaveksimaan niistä, onhan nämä ihan tavallisetkin kauniita kuin mitkä. 

Miniamarylliksen löysin onneksi ihan ruokakaupasta, vaaleanpunaisen

Orkideoissa on kukkavanoja nousemassa. Ja minulla on kodinsisustusbuumi, en ole mikään sisustusharrastaja, mutta nyt tekee mieli. Uusi matto ja pellavaverhot. Ja vielä se oikea tapetti löytynyt makuuhuoneeseen, puutarha-aiheinen tietysti.


Olen leikellyt lumimarjapensaan puumaiseksi, minusta nämä ovat niin kivoja


Ja päivän valossa kuvattu sumea Hopeapinja, näitä saa Ikeasta viidellä eurolla jos joku innostuu. Ihana pieni havu. 

Ulkona marjakuusissa on punaisia marjoja, lajike on muistaakseni Hicksii, kartiomarjakuusi. Haaveilen vielä Japaninmarjakuusesta joskus, se on iso, käyn aina ihailemassa järkälemäisiä marjakuusia läheisen nuorisotalon pihassa. 

Lehtiä, lehtiä..luonnon taidetta. Puutarhassa on aika kuolettavan ikävää...joinain päivinä pikkuisen huurretta, muina märkää ja liejuista. Ei juuri mitään nähtävää.

Jouluruusuissa on jotain pieniä pylpyröitä, tiedä sitten onko lehtiä vai kukkia tulossa. Nämä ovat punakukkaisia kaikki, kukkivat myöhemmin kuin valkoiset.

Jotain nystyrää näkyy myös siinä kalkitussa jouluruussa joka on minulla ollut jo kahdeksan vuotta eikä ole rotjake koskaan kukkinut.

Toinen masentava kasvatusepisodi on asterit. En saa niitä kukkimaan sitten millään vaikka siitä haaveilen. Tämä on joku valkokukkainen reunusasteri, nuput eivät avaudu. Stana. Luovuttaminen ei  ole kuitenkaan vaihtoehto, jostain on vielä saatava kukkiva versiokin :)

Piha on täynnä akileijabeibejä, niiden lehdet ovat talvivihreitä

Syreenissä perinteiset vihreät nuput ja osa lehdistä vielä kiinni rungossa, sinnittelee...

Kivan syysvärityksen ehti hankkia vielä Purppuraheisiangervokin

Metsästä nykäisin pienen kuusen. Onnistuin tietysti ottamaan kenottavan yksilön joka kaatuilee maljakossaan. Hah. Ihana havuntuoksu leijailee olohuoneessa.

Kuistilla sekalaista kukintaa...Verenpisara, kauhea nimi muuten kauniille kukalle

Kuva on otettu keskipäivällä, valoisimpaan aikaan. Harmaus leijuu puutarhan yllä kuin peitto. Ei ihme jos meitä Suomalaisia väsyttää...

18 kommenttia:

  1. Voi että, miten ihania kuvia taas! Onko sulla tapana laittaa kukkasipuleita ruukkuihin melkein pitkin vuotta, kun aina sulla tuntuu olevan jotain ihanaa parhaillaan kukkimassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka. Kyllä, laittelen siemeniä ja sipuleja välillä multiin. Piristää :)

      Poista
  2. Aamuisin kyllä on usein aika Zombie-olo. Enkä puhu mistään muoti-ilmiöistä. Onneksi joskus taas saa nukuttua tarpeeksibja tuntee itsensä ihan ihmiseksi, vaikka aamuisin peilikuva voi silti järkyttää.
    Ihania kukkivia sinulla. Keskellä marraskuutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää. On tosi zombiemaista eloa, kaikkiin ei tosin tunnu pimeys purevan. Kukat helpottavat pimeyttä kovasti :)

      Poista
  3. Ihanan vihreä postaus! Niin paljon elinvoimaisia versoja kurottamassa kohti valoa, jota kyllä on aika vähän. Meillä oli puoli päivää hivenen lunta, mutta sen sulettua on taas niin pimeää. Valokuvia on tosiaan otettava puoliltapäivin. :)
    Hopeapinja-kuva on kauniin hempeä ja tasettisi näyttävät ihan lumoavilta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. Valoa on vähän ikävä. Teillä lumikin jo käväissyt. Ihana viikonlopun jämää sinnekin :)

      Poista
  4. Voi mitä tasettia! Hyvin kuistilla riittää valua, ku ovat nuan tyrneetä. Toivottavasti anemooneelle riittää kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika. Ihana tuo tyrneetä. Äitini käytti tässä taannoin sanaa tyrnä, olin ihan ihmeissäni. Hän on länsi-Suomesta :)

      Poista
  5. Älä anna marraskuun pimeyden masentaa! Katsele vaikkapa kaunista lasipalloasi ekassa kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma. Kiitos, mutta ehdin jo masentua. Pelkään niin pimeää ja muuta en näekään oikeastaan viikolla. Nyyh.

      Poista
  6. Kauniita kuvia! Ihanaa, kun sinulla on kaikkea kasvamassa näin marraskuussakin. Varmasti helpottaa, kun puutarha alkaa vaipua talviunille. Helpottaa jo katsella näin kuvistakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello. Kiitos sinulle, puutarhaa ikävöin niin kovasti...

      Poista
  7. Upeat tasetit! Voi miten paljon vihreää olet löytänyt. Meillä on kaikki jo ruskeiksi paleltuneita:/ Nyt on kuitenkin valkoinen peite maassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. OIh, valkoista maassa, no, eipähän tarvitse katsella ruskeaa :)

      Poista
  8. Akileija-beibi :D. Sinulla on vaikka mitä ihanaa kukkimassa, marraskuun harmaista loskakeleistä viis. Jostain muistan lukeneeni että syysasterit ovat peräisin jostain Pohjois-Amerikasta ja siellä ne ehtivät kukkia koska siellä kesää jatkuu pidempään. Mutta täällä Suomessa jää vähän arvailujen varaan ehtiikö kukkia ennen pakkasia :(. Voi olla että asterisi siis vasta totuttautuu ilmastoihin, eiköhän se vielä kuki..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri. Joo olet oikeassa, varmaan vaikea löytää hyvin kukkaan ehtivää asteria: Mutta yritän vielä...kiitos kannustuksesta!

      Poista
  9. Tuo tasettikuva on kyllä upea, tulee kevät mieleen;)
    Mullakin on sisustusbuumi iskenyt, keittiöstä on tapetit revitty ja seinät maalattu, olohuone odottaa vuoroaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni. Ooh, oletpa ahkerana siellä! Esittelethän lopputuloksen, miten niin utelias..

      Poista