maanantai 15. helmikuuta 2016

Sydämiä, kukkia & ystiksiä


Söpöstelypäivät ovat kivoja. Sydämiä, kukkia ja kaikkea hempeää. Se tekee joskus hyvää kaiken negatiivisen uutistulvan keskellä. Ystispäivä olin eilen, mutta minä vähän myöhästyin...

Lapset tykkäävät näistä imelistä donuista, jotka ovat minusta karmeita. Mutta muistan kuinka pienenä olin fiiliksissä kun joskus harvoin sai berliininmunkin. 


Näistä minä pidän: skumpasta ja jouluruususta. Vein sen kirvapopulaation vaivaaman ruususen ulos jokin aika sitten. 

Ystävänpäiväkukka: vaaleansininen hortensia

Viime syksyn viimeinen taimisto-ostos Magnolia näyttäisi olevan hengissä kuistilla, ihana juttu

Pelargonit ovat piristyneet vallan hurjasti, pahin vaihe on ylitetty. Yksi viime keväinen narsissi on alkanut kuihduttuaan kukkimaan pikkaisen rääsyisenä, mutta kukkii kuitenkin.

Muutama kuva Plantusta jossa käväisin eilen...myyjäukko katsoi kyllä minua vähän tuiman näköisenä kun kuvasin, muttei sanonut mitään. Herkullisia sipuliruukkuja, joissa hyasintteja, tulppaaneja ja pikkusipuleja. Niin keväistä. 

Verenpisaroita, kesäkukkia & pelaquiden pistokkaita

Ihana kirsikkapuukin siellä kukki! Lajiketta ei ollut merkitty, mutta nautiskelin tämän alla näkymistä


Niin hieno kerrottu Jouluruusukin olisi ollut..hinta vain hyvin suolainen, 25 euroa. Sai jäädä odottamaan hyllyyn. 

Kukkatalosta ostin kuitenkin kolme esikkoa kolmella eurolla, somistusta sisäänkäynnin yhteyteen. Kokeilen jättää ne yöksi ulos. Kaipasin jo taas orvokkeja, mutta niitä ei ole missään vielä. 


Tahdon ajatella, että puutarhakin on kuin uskollinen ystävä. Puhumattakaan puutarhaystävistä, jotka ovat oikeasti kullanarvoisia. Olkoon elämässänne aina auringonpaistetta, linnunlaulua ja kukkasia 

33 kommenttia:

  1. Ihania ystävänpäiväherkkuja ja kasviherkkuja myös. :) Kuvasi kirsikankukat ovat lumoavia ja esikot saavat minut aina kevätmielelle. Puutarha on uskollinen ystävä ja vuosien kuluessa aina vain rakkaampi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Puutarha on tosi rakas. Kiitos ihanista kommenteistasi!

      Poista
    2. Huomenta! Lisäsin nyt postaukseeni kuvan keijunmekosta. :) Mukavaa päivää sinulle!

      Poista
  2. Ihanaa kaikenlaista näissä kuvissa. Niin keväistä. Joko kävit osallistumassa arvontaan blogissani? Arvonta-aikaa on vielä tämä ilta. - Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Luulisin, että osallistuin, kiitos vinkistä ja mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Houkuttelevaa tarjontaa puutarhamyymälöissä. Kiva että magnolia on selvinnyt hengissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Puutarhamyymälässä oli kyllä oikein ihanaa, tuntuikin niin keväiseltä!

      Poista
  4. Ihanan liikuttava tuo magnolia ♥
    Skumppa on oivallinen ystävänpäivä juoma kyllä ;D
    Hui, tuleekohan esikoillesi kylmä siellä ulkona, vaan eivät ne kyllä sisälläkään viihdy!
    Orvokkeja pitää kyllä vielä odotella, siellä mun työpaikalla ne ruukutttavat parhaillaan sellaisia parin sentin korkuisia orvokin taimia...vaikka kyllä niitä orvokkeja vähän ajan kuluttua jo kaupoista voi löytyä. Olisivatkohan ne tanskalaisia orvokkeja, joita aikaisin keväällä ensimmäisinä myydään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Otin esikot sisään yöksi, näytti niin ikäviä lukemia. Saisivat myydä jo orvokkeja, olisivat niin näppäriä näillä pakkasilla. Plantussa oli kyllä somisteena orvokkeja muttei niitä saanut ostaa. Ihanaa, että teillä on orvokkivauvoja siellä!

      Poista
  5. Sullahan on aina söpöstelypäivä, nii kaikkia söpöä on aina katteltavana :) Ostin vuasi sitte plantsusta isooon jouluruusun. Purkki oli kivikova ja aivan täynnä juuria. Eikä selevinny eres syksyhyn, ku sai istuttaes nii kovan käsittelyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Voi itku, että noin kävi jouluruusullesi! Oliko sitten liian iso tungettu pieneen ruukkuun, harmi juttu.

      Poista
  6. Hei Ystäväni, joka päivä on Ystävänpäivä! Joskus erityisenä hetkenä tosiaan skumpan kanssa voi sitä juhlistaa vielä enemmän...

    Enpäs olekaan poikennut Plantussa aikoihin, laitoin kaupan protestiin, sain niin usein sieltä kakkoslaatua että ihan hermostuin.

    Tuo jouluruusu on ihana! Jaa että jo pistokkaita olisi siellä myynnissä...pitäisikö poiketa, olisi kauppamatkan varrella ja olenkin lomalla että aikaakin olisi...mmmm...! Viime toukokuussa poikkesin tuolla Rauman lähellä olevassa Vuorelan puutarhassa, siellä oli vaaleanpunaisia orvokkeja, arvaa että oli ihania...näin siellä yhden tutunkin...kivan tutun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Niinhän se on, että joka päivä ystävänpäivä :) Harmi jos olet saanut huonoa Plantusta. Käy ihmeessä jos nyt olisi parempaa? Vaaleanpunaiset orvokit kuulostavat suloisilta. Arvaan kenet näit :)

      Poista
  7. Kiva viettää välillä söpöstely- ja herkutuspäiviä.
    Mukavaa seurata kuistin magnoliaa nyt kevättalvella. Varmaan istutat sen sitten keväällä puutarhaan.
    Kyllä tuonne Plantsun houkutuksiin voisi joku päivä mennä vähän hypistelemään ja ihmettelemään. Tyhjin käsin ei kumminkaan ulos pääse. Mutta eivät ne tuotteet siellä ole hinnalla pilattuja. Esikot tuovat iloista väriä kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Kyllä, herkkuja pitää saada. Luulisin, että istutan magnolian puutarhaan jos on vielä hengissä. Plantussa on aina kiva käydä. Esikot onneksi niin halpoja!

      Poista
  8. Ihanan keväistä jo. Kaikki vielä kovin aikasta tänne, ei vielä haaveilla kylvöistä, eikä orvokeista. Mutta noita sipulikukkia näin jo jossain täälläkin myynnissä ja ymmärsin että niitä voi kasvattaa sisällä, niin no aivan kuin narsisseja, mutta silti aivan uutta minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pelaguu! Miksei voisi jo kylvää? Ruukkusipulikukilla saa kyllä aikaista kevättä sisälle, se on ihana tunne.

      Poista
  9. Hyvää päivää tänäänkin ystäväni ♥
    Ihanat kevätpöydät jo myymälöissä. Kuistisi on niin suloinen talvipuutarha. Nyt on kauheat pakkasyöt nämä viime yö ja kai seuraavakin, toivottavasti otit esikot sisään - sitten kai taas lauhtuu ja kevään tulo jatkuu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Aina on ystävänpäivä!! Otin esikkoiset sisään varmuudeksi, ikävät pakkaset. Hyvä jos lauhtumista on luvattu :) En malttaisi millään odottaa!

      Poista
  10. Hyvää söpöstelyä ja ystävyyttä! Kevään ekat orvokit on aina niin suloisia...sitte niitä pitää peitellä ja hellästi päiväauringossa herätellä kohmeisen yön jälkeen. Odotan kauppoihin punaisen erisävyisiä orvokkeja; Marjan työpaikalla Vuorelassa näyttää kasvavan Rasperry- nimisiä vauvoja....niitä sitten heti, kun on saatavilla ♡
    Mää luulen että mun kesäkukkien väri on pinkki...tai vaaleanpunainen ja sininen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leenajapojat! Tuskin maltan odottaa orvokkeja kauppaan! Vaaleanpunaiset kuulostavat tosi sulkuilta! Pinkki on hyvä valinta ja sininenkin :)

      Poista
  11. Totta puhut, että kiva lukea jotain positiivista kaiken negatiivisen uutisoinnin keskellä. Aurinko paistoi eilenkin ja kävin minäkin pihalla kuvaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Ihanaa, että olet saanut nauttia auringonpaisteesta!

      Poista
  12. Skumpasta tulee kivan iloinen olo, minunkin lemppari :P. Hih, mitähän tekijänoikeuslakia se mulkoileva myyjä ajatteli sinun rikkovan :D. Suloiset esikot. Kestääköhän nuo erikoislajikkeet monivuotisena jos istuttaa pihalle?

    Nuo jouluruusut tulevat kyllä kevään vyöryessä alennukseen, onneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Skumpasta tulee toden totta iloinen mieli. Ehkä myyjää häiritsi kameran kanssa pyörivä asias kun hän yritti tehdä töitä. Mitä tarkoitit erikoislajikeilla? Kirsikoitako?

      Poista
  13. Myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset nyt näin torstai-aamuna.
    Ihania keväisiä kuvia. Pitäisi varmaan uskaltaa käydä kukkakaupassa. Se ei ehkä ole linjassa säästöprojektini kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vaaleanvihreää samoin sinulle! Älä nyt kukista säästä, se ei ole ollenkaan järkevää :)

      Poista
  14. Hempeän herkulliset ystävänpäivätunnelmat! Ja jee, iloitsen täällä saakka magnolian heräämisestä, arvasin kyllä sen olevan elossa! Myymälöissä alkaa olla ihania houkutuksia, oi kun vielä löytyy niitä ensimmäisiä orvokkeja. Puutarha on ystävistä uskollisin, ehdottomasti, mutta myös oikeat ystävät ovat kullanarvoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Hyvin arvasit, en ollut itse ollenkaan varma. Harmi, että orvokkeja saa aina niin myöhään. Odottelen malttamattomana. Ystävät ovat kuitenkin tärkeimpiä, vaikka puutarha on heti siinä perässä tulossa :)

      Poista
  15. Ihanaa puutarhaystävänpäivää sinulle tänään:)

    VastaaPoista