lauantai 19. maaliskuuta 2016

Marsipaaniruusu & jäätyneet ystävät

Viikonloppukukkasena marsipaanipossun sävyinen jouluruusu, jossa haaleankeltaisiakin sävyjä. Herkullinen, voisin miltei syödä sen. 

Ostopaikka Puutarhanikkarit.

Samasta paikasta myös musta orvokki, jossa liloja sävyjä. Veivaan näitä nyt sisään ja ulos kuten esikkojakin, yöksi en enää uskalla jättää kuten vielä viikko sitten. 

Suuret ja vaaleanvihreät lehdet on Callicarpa Bodnierilla. Talvehti taas kuistilla ihan ok. 

Uutenavuotena ajattelin, että menee vielä 4 kuukautta ennenkuin on kevät ja niin siinä taitaa käydä. On niin jäätävää. Tätä kun töissä podin niin eräs mies sanoi, että toukokuussakin voi vielä tulla lunta lunta ja olla pakkasta. Jotkut ovat niin hurmaavan kyynisiä.

Pienistä kasvinpilkahduksista nautiskelen ja kukkakaupoista raahaan kukkia kotiin. Odottelen puutarhapääsiäistä. Jos en pääse omaan puutarhaan touhuamaan niin menen taimistoille ihmettelemään kukkapaljoutta (lapset tykkää, tungen vaikka heille suklaamunia suuhun jos kovin valittavat :) )

Muutamia tänään napsittuja kuvia puutarhasta, kierroksen jälkeen pidin kylmästä täriseviä käsiä pitkään saunanpesän edessä.


Tämä urhea lumikello vaan jatkaa kukintaansa, nyt jo jääpeite päällä

Paloautonpunaiset villitulppaanit
Villitulppaanit Tulipa humilis Odalisquet


Narcissus White Marvel
Muitakin tulpsuja joiden väri ja muoto on yllätys


Ensimmäinen Palloesikon nuppu vaivihkaa kurkistaa


Lumikelloja löytyy sieltä täältä pitkin poikin, olen todellakin saanut jonkun lumikellokohtauksen viime syksynä. Sen sijaan niitä Talventähtiä en löydä mistään joista haaveilin. Niiden olisi varmaan jo pitänyt kukkia. Ehkä täysinäinen pussi löytyy vielä jostain jemmoista. 

Ensimmäinen kukkanuppu krookuksessa. Tarkistin niiden ensimmäisten kukkineen 20.3. Nyt taitaa mennä miltei huhtikuun puolelle. 
Sisällä ollaan jo tässä vaiheessa. Vuodenvaihteessa multaan laitetut vanhat krookuksen sipulit 
kyseessä.

Villiviini on jään kourissa.

34 kommenttia:

  1. Nämä sinun kuvasi saavat aina unelmoimaan kesästä ja vihreydestä ja kauniista kukkasista. <3
    Jouluruusu on tosiaan kaunis. Vaaleanpunaisen-vaaleanoranssin-vaaleankeltaisen yhdistelmät ovat jotenkin niin vastustamattomia.
    Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sara sinunkin kuvasti! Minä olen juuri ihastunut lila-keltainen-yhdistelmään, tässä on hieman jotain samaa :) Aurinkoa elämääsi myös!

      Poista
  2. Teillä siellä etelässä saa jo kaupasta mustiakin orvokkeja ( en ole katkera, mutta kuitenkin ..sanoo entinen muutaman kilsan päässä Esp.lahden Puutarhanikkareista asunut). Miten te hyvät ihmiset muistatte mistä mitäkin tulppaaneja nousee! Mää en muista mittään enkä siltikään, vaikka oisin istutukset ylös kirjannut ...heh...kaik paperit on sekaisin!
    Suklaata vaan penskoille suuhun niin energiaa riittää = D
    Oot ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leenajaipanat, nimimerkkisi on vaihtunut! Onko tullut lisää ipanoita :) No voihan, näin mustia orvokkeja myös Bauhausissa ja Plantussa, onko lähellä semmoisia? Ihana kun olet asunut nikkarien lähellä, oli varmaan ihanaa. Minulla on niin pikkuinen piha, että siksi muistaa, sinulla varmaan isompi ja enemmän kaikkea. En toki silti muista kaikkea. Suklaa on välillä ratkaisu kaikkeen, luulisin :)

      Poista
  3. Onpa herkullinen jouluruusu, namskis!
    Minun pikkuinen orvokkini värjöttelee lintuhäkissä kasvarissa ja narskut hytisevät kuistilla! Viime vuonna oli niin erilaista tähän aikaan! Mutta jos tänä vuonna ei sitten olisikaan sellaista alkukesää kuin viime vuonna....
    Meille ei ole töihin otettu tänä vuonna enää noita mustia orvokkeja. ne kasvavat niin äkkiä ikäviksi hujopeiksi, kuulemma. höh! No, on kyllä totta.
    Sulla on vaikka mitä tulppujen alkuja jo. Meillä vaan hanget korkeat nietokset. Muutama uskalikko krookus vaan kurkistelee lumihangesta.
    Suklaamuna suussa on oivallinen hiljennysväline!
    Mukavaa viikonloppua sinulle, meillä ainakin mustarastas on jo laulellut koko viikon. On se kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Kylmää on, parempi varjella vielä näitä pikkuisia...minusta nuo mustat ovat lamoavakasvuisena juuri niin viehättäviä! Makusasioita tietysti. Pian se lumi teiltäkin sulaa, äkkkiä käy. Mustarastaan laulu on yksi kauneimmista äänistä maailmassa :)

      Poista
  4. Tosiaankin syötävän kaunis tuo jouluruusu ja kohtalokkaan näköinen, upea tumma orvokki. Hieman alkaa jo kevät "töpinät" olla täälläkin päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Ihana kuulla, että töpinät on käynnissä siellä :)

      Poista
  5. Huh, villiviini on suoraan katastrofileffasta! Mulla taitaa olla Crocus tommasinianuksissa nuput ihan valmiina, kunpa tulisi lämmin päivä! Ne on selvästi kevätsahrameita aikaisempia, voi kyl johtua paikoistakin, sieboldiitkin mulla kukkii myöhemmin, varjosta johtuen varmaan.
    IHANAT jouluruusu ja orvokki! a ooh, sulla on Callicarpa, voi vitsi! Sen ihanat hullut violetit marjat olis niin upea näky. No ehkä sen voi istuttaa joskus kun/jos asuu ulkomailla. Ed. lauseen "kun" alkaa tuntua jossia todennäköisemmältä, en kestä tällaista talvimaata, ääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Joo, hyvin jäätävää on ollut. Minä en löytänyt "tommeja", ovat vielä lumen alla, ne on ihan lempparikrookuksiani! Ihana, että sinulla pian kukkivat. Olen kuullut, että joillain harrastajilla kasvaa callicarpaa ihan maassa täällä suomessakin eli toivoa on! Talvimaa on raivostuttava juttu, niin samaa mieltä kanssasi tuosta...

      Poista
  6. Ihanat viikonloppukukat! Jouluruusu on niin kaunis.
    Jäätävää on täälläkin. Viime vuonna iloitsin maaliskuun lämmöstä ja lumettomuudesta. Kevät ja alkukesä sitten ottikin kaiken sen ilon takaisin. Nyt hoen mielessäni, että mielummin pakkaset maaliskuussa kuin kesäkuussa. Se vähän auttaa näiden säiden kanssa. Kova odotus on päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Viime kevät oli tosi ihana. Toivotaan tosiaan, että nyt tuuli kääntyy! Sään armoilla ollaan aina, mutta odotellaan innolla :)

      Poista
  7. Sulla on paljon kevään merkkejä pihalla! Tänään kävin tutkailemassa kohtaa, jossa kasvaat lumikellot kivijalan vieressä, mutten löytänyt merkkiäkään. Toivottavasti tämä jäätävä viima ei jatku kauaa ja lämpötila pysyisi päivisin muutaman asteen plussalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Harmi jos et vielä löytänyt lumikelloja, jospa ensi viikolla jo jotain kehitystä olisi. Inhottavan kylmää on.

      Poista
  8. Tosi järkevää on nyt veivata edestakaisin tuollaisia kaunokaisia. Niitä ei kannata jättää pakkasen armoille. Muuten ne ovat oikein herkku väriyhdistelmä.
    Onkohan kukaan kokeillut jättää helmimarjaa talveksi ulos? Turvallisinta kait sitäkin on pitää talvet kuistilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Minä en tosiaan nyt uskalla jättää kun ei ole rahaa liiemmälti tuhlata. Tiedän, että joillain on callicarpaa kasvamassa maassa, taitavat suojata. Aion istuttaa omani keväällä maahan, kuolee tai ei. Kokeillaan :)

      Poista
  9. Voi ei, minäkin haluaisin ostoksille tuollaiseen paikkaan mistä saa noin ihania kukkia! Yritän tuskallisesti saada tummia orvokkeja omista kylvöksistäni, saas nähdä onnistunko tänäkään vuonna. Todella lupailevia kevään merkkejä jo puutarhassasi, täällä on vielä kovin hiljaista. Kasvihuone on kuitenkin korkattu käyttöön, täytyy kukittaa sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria. Oletko varma ettei Plantusta löytäisi? Luulen, että siellä on jo orvokkeja. Tosi hitaita ovat minullakin olleet mustat orvokkikylvöt, kesällä vasta kukkineet. Onhan niistä iloa silloinkin! Ihana kun sait kasvihuoneesi käyttöön :)

      Poista
  10. Ihanan hempeä jouluruusu!
    Kevät tulee hitaasti, mutta varmasti. Päivällä aurinko lämmittää niin paljon, että talvella ei ole enää mahdollisuuksia. Näin mä ainakin kovasti uskon :)

    VastaaPoista
  11. Onkohan Puutarhanikkarit auki sunnuntaisin? Ei taida vielä olla. Arvaa varmaan, miksi kyselen. Noin ihana jouluruusu on ihan pakko saada. Vaikka sitten rahtaisin sitä kolme seuraavaa kuukautta edes takaisin.
    Kylläpä nauratti tuo suklaamunilla lasten hiljentäminen. Harmi, etten osaa piirtää. Siitä tulisi hauska pilakuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Voi, en ole varma onko sunnuntaisin auki? Ostin tämän Espoon keskuksen Taimiasta. Toivottavasti löydät!

      Poista
  12. Puutarhapääsiäinen kuulostaa ihanalta, jos ei muuten onnistu niin sitten netin syövereissä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Toivon sinullekin puutarhapääsiäistä! Väenväkisin aion harrastaa puutarhurointia :)

      Poista
  13. En koskaa oo nähäny tuanfäristä jouluruusua. Heti hyppääs meikälääsenki koppahan. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Näitä on tosiaan vaikka minkävärisiä, tarjonta voisi vaan olla vähän reippaampaa!

      Poista
  14. Voi, miten syötävän söpönen jouluruusu! Tuo helpotusta tähän kylmään kurjuuteen. Kylmyys ja lumi, tyhmähän niistä on valittaa, mutta kun tahtoo kevään ja puutarhaan mönkimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Kyllä saa valittaa, me kaikki odotetaan niin kovasti jo kevättä!

      Poista
  15. Alkuviikon jälkeen ilmeisesto vähän lämpenee, jos lohduttaa.

    VastaaPoista
  16. Jouluruusu on uskomattoman kaunis, lähes pitsiröyhelöinen ja väri todella herkullinen! Kylmää vielä riittää ja toisaalta ihan hyvä, kun on pakkanen ja lumi haihtunut, tappaa pakkanen varmasti kaikkia iljetyksiä maan pinnalta ja maasta nousevat ihanuudet kestävät onneksi kylmyyttä hyvin!

    Taimistolla on kiva käydä hengittämässä kevättä!

    Iloista ja aurinkoista palmusunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Taimistot ovat paratiiseja maan päällä :) Minä kaipaan jo lämpenevää! Iloista palmusunnuntaita sinullekin!

      Poista
  17. Huh miten upeat jouluruusut =) Kerrassaan hengästyttävät. Ja ihania pikkupiippoja ja kelloja jo puutarhassasi =) Kyllä se kevät tästä vauhtiin hurahtaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jori! Kevät lähti tosiaan nyt käyntiin, kaikesta huolimatta :)

      Poista