lauantai 18. helmikuuta 2017

Neiti kevät on tullut takaisin

Lauantaikukkasena Balkaninvuokko, kukkakaupasta
Kävin kukkakaupassa (Kukkatalo Maritta Suvikummussa) ja vahingossa myös viereisessä kasvihuoneessa (Steniuksen puutarha). Kasvihuone oli täynnä pieniä orvokin taimia ja tuoksuvaa multaa. Sain ystävänpäiväkukkaset, aprikoosin värisen oksaruusun ja pinkit harsokukat. Ihastelin kauan myös viherkasveja, mitä erilaisempia. Rakastan tätä viherkasvitrendiä ja toivon sen leviävän villisti. Toivon myös, että puutarhahulluus leviäisi hallitsemattomasti!

Koko viikko on ollut harmaata. Tänään lauantain kunniaksi pilkisti aurinko ja tein innoissani pihakierroksen
Soldanella on säilynyt ihailtavan freesinä koko talven, sen ympärillä tuoksuorvokit ovat levinneet, periaatteessa ne voisivat kukkia jo maaliskuussa, aikaisia kun ovat

Leikkelin repeytyneitä oksia, siistin puskia sekä tuijia ja havuja muutenkin. Olin niin onnellinen kun sain tehdä pihahommia. Ikävöin poikiani, jotka lähtivät Lappiin laskettelemaan, vuodatin kyyneleitä havujen päälle. Itse menen töihin.

Kivikossa oli ihana vihreä oksa (kuuluu pallokerrialle, jonka mielestäni siirsin kyllä viime kesänä pois paikalta,...jäi juurakonpalanen)

Vaikka talvi on ollut kova, on ilahduttavia yllätyksiä nähtävissä: tuoksukuusaman vihreät lehdet

Kivimuurin siistiminen kuuluu keväturakkaan. Vanhat kuihtuneet perennat on leikattava pois ja nyhdettävä rikkaruohot ja heinät. Kaunista sammalta vaurioittamatta. 

Lumen alta paljastuu "rakkaita" yllätyksiä. Rikkaruohoja..vihreinä kuin aina

Illakko on talvehtinut juurakkona jo kaksi vuotta siementämättä, jännä juttu, kaksivuotinen kun on

Iris- ja päivänliljapöheiköstä löytyy vihreitä korsia

Aloitin hiljalleen korsien leikkuun ja perennapenkkien siistimisen. Syksyllä jätän kaiken törröttämään ja keväällä siivoan, aikaisin lumen aikaan se on tehtävä, muutoin uudet alut talloontuvat. Nämä ruskeat korret ovat suojanneet talven ajan taustalle kivimuurin eteen istutettua taikapähkinää (Diane)
Korret suojaavat perennoja hyvin, suojissa uskaltavat lähteä kasvuun jään ja lumenkin keskellä. Pikkuinen poimulehti kurkistaa kevättä

Jopa inhokkini Vuorikaunokki herättää ilahtuneita fiiliksiä keväällä

Paviljongissa vihreinä jään alta pilkistävät myös viime kesän kylvöt Ruusunätkelmät (monivuotiset tuoksuherneet)
Krookuksia pilkistää
Jouluruusujen uusia alkuja näkyy, osasta tulee lehtiä ja osasta kukkia

Sokerilumen keskeltä löytyi vielä täydellisiä jouluruusun nuppuja
Vuorikärhö on säilynyt vihreänä koko talven
Saunan edustalla hyvin aikaiset Harsokukat kurkistavat jo


Lintujen ruokintapaikalta löysin ahkeran etsimisen jälkeen lumikellon alkuja

Päätin olla masentumatta vaikka taivaalta tulisi vielä lunta. Ei se pysy enää. Ja jokatapauksessa seuraava vuodenaika on kevät. 

38 kommenttia:

 1. Noin paljon kevään alkuja - ei ole syytä masentua! Meillä ollaan vielä kaukana tuosta, mutta silti yhdyn tuohon - kevät on tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Ei masennuta vaikka lunta on luvassa. Pian teilläkin on keväisempää!

   Poista
 2. Sulla on jo paljon alkuja näkyvissä. Kohta tosiaan voisi alkaa siistiä perennapenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Siistiminen on mukavaa puuhaa :)

   Poista
 3. Kyllä kevään lähestymisen huomaa jo kaikesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, onneksi alkaa huomaamaan :)

   Poista
 4. Tänään tuntuikin ihan keväiseltä, vaikka meillä on paljon enemmän lunta.
  Olet vaihtanut yläbannerin. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Oli ihana keväinen ilma! Meillä on taas jäätä, aina on jotain...kiitos paljon bannerikehusta!

   Poista
 5. Oi paljon ihania kevään lupauksia jo näkyvissä. Uskomatonta kuinka aikaisin jotkut kasvit näyttävät heräilevän. Tosiaan, nyt olisi hyvää aikaa siistiä perennapenkkejä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Ihanaa, että alkaa keväistymään :) Nyt on vielä aika möyhiä korsia, sitten onkin jo kiire istuttamaan. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Vau, ihanaa lumikellon NUPPU! Ooh, iih, iik, aah! Kevätkevät.
  Meinasin myös tänään leikellä perennanvarsia, mutta kohtalo päätti toisin: kissan oksu eteisen matolla vei mattopesulle, ja pesin samalla vieressä seisovan autonkin, mikä on pitänyt tehdä jo iät ja ajat. Ja sitten siivosin sisällä, tulikin yleinen siivouspäivä. Huomennakin ehtii ja ehkä aurinko taas paistaa (vai lupasivatko sadetta, toisaalta sekin edistää kevättä!)
  Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Auts, kissan oksu. Onko pahoinvointia vai karvapallonen? Olitpas hurjan ahkera, minä en siivonnut ollenkaan...tunnustan..

   Poista
 7. Eikö olekin kiva, kun viime päivinä on aurinko paistanut? Vaikka seuraavina päivinä on sateita luvassa niin tosiasia on se, että ensi kuu on MAALISKUU! Minulle se on aina kevään alku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Meillä paistoi vain lauantaina, muutoin on ollut viikon harmaata. Se tuntui ihanalta. Ja maaliskuu oven takana jee!

   Poista
 8. Lumikelloja. Ihanaa. Nyt ei saa vaipua synkkyyteen, vaikka talvi vähän muistuttelee olemassa olostaan, sillä kevät on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Ei vaivuta synkkyyteen, kevättä kohti mennään vauhdikkaasti!

   Poista
 9. Ihanan löyrön teit kukkakaupasta. Hah! Sitähän ei kukaan usko, että iha vahingos kävit.....
  Siälä näyttää ny jo toooosi kevääseltä :) Asutahanko samas maas? Meillon ny vuarostansa talavitunnelmat. Nykku tuloo pakkaaset, nii taitaa nämä lumet pysyäkki jonku aikaa......että se siitä keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Hih et usko vai, tässä tapauksessa kyllä itseasiassa menin vahingossa kun luulin kasvihuonetta Marittan kukkataloksi :) Teillä on nyt puolestaan talvi siis, vaihtelee kovasti nämä kelit. Pian se kevät tulee!

   Poista
 10. Loppuhuipennuksena vielä lumikelloja! Kevään odotusmieltä nostattava ihana postaus. Minulla on kellarissa jemmassa balkkanin tai kruunuvuokon mukuloita. Ensi viikonloppuna taidankin istuttaa muutaman ruukkuun. Jospa tulisi kevät tunnelmaa meidänkin vilpolaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Jee lumikelleja! Laita ihmeessä vuokot multaan niin pääset nautiskelemaan :)

   Poista
 11. Saaripalstan sivuilta tänne löysin, tykkäsin ja jäin lukijaksesi..:)
  Puutarhasi on SUUURI omaani verratuna....pieni rivaripiha...patio....ja uusi eli eipä paljon vielä mitään kasva, mutta toivossa on hyvä elää, että joskus pihani on pieni vihreä keidas..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hannele ja tervetuloa, mukava kun löysit! Pieni tai suuri tai keskipieni, kaikki yhtä rakkaita! Olen varma, että saat rivaripihastasi ihanan!

   Poista
 12. Voi herttinen, lumikello jo noin pitkällä!!! Miten toivoa antava postaus tämä, sillä meillä on vielä penkit lumen alla. Päätinkin nyt laittaa ylös sellaiset paikat jotka ovat jo paljaina ja piilotella niihin paljon aikaisia kevätsipuleita viimeistään sitten syksyllä. Pakko saada jotenkin tätä ihanaa vuodenaikaa venytettyä, mieluusti molemmista päistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Onneksi lumikellot aloittelevat jee. Hyvä metodi tuo paljaiden paikkojen metsästäminen, minä harrastan samaa. Ihanaa kevättä!

   Poista
 13. Täytyy sitä perheessä jonkun tienata, kun muut hurvittelevat.
  Onneksi saat lohdutusta ihanaisesta puutarhastasi. Jouluruusussa ja lumikellossa ainakin jo nuput näkyvissä, jeeee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! No näinpä se on, rahatta ei elä...ihanaa kun nuppusia alkaa olemaan, kun omat nuppuset on lapissa!

   Poista
 14. On kyllä lupaavia keväänmerkkejä.Minun vuorikärhöni on ihan ruskea😞

  VastaaPoista
 15. Sait jo orvokkeja? Kade oon 😀
  Miten paljon jo uusia alkuja, voi söpöjä.
  Mä en uskalla vielä leikata perennoja pois täällä 2- vyöhykkeellä. Näyttävät kyllä jo rumilta.
  Kyllä ne pojat pian kotiutuu ja normiarki koittaa.
  Voimahali alkavaan viikkoon ❤
  Ihana on tuo puutarhasi...Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! En tosiaan ostanut vielä kun olivat pieniä...jos pääsiäiseksi sitten :) En leikkaa ihan juuresta asti tässä vaiheessa. Isot korret vain, mutta ehkä on parempi odottaa. Kauhea ikävä on...nyyh. Kiitos paljon sinulle lohdutuksesta ja kannustuksesta!

   Poista
 16. Ensimmäisten kuvien perusteella voisi ajatella, että kevät on jo täällä. Sitten ilmestyy luntakin kuviin :) Mutta siellähän on jo ihanasti piippoja nousemassa!
  Ja uusi blogibannerisi on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu! Lunta ja jäätä on vielä, mutta silti kovin keväistä jo. Voi kiitos kehuista!

   Poista
 17. Asutaankohan me samassa maassa? Meillä kaikki paikat joko lumessa tai umpijäässä... Tuo kevään herääminen on kyllä niin vahvaa, sieltä ne puskee heti maan pinnalle, kun vaan vähän aurinko pilkistää - ja nuput valmiina! Ihanaa! Sinun bannerisi on aivan mielettömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kyllä me asutaan samassa maassa, täälläkin on vielä lunta ja jäätä :) Mutta kyllä ne sieltä puskevat, siellä ja täällä. Voi kiitos ystävällisyydestäsi!

   Poista
 18. Oi, lohdutusmyötätuntoa poikien ikävään, tiedän tunteen. Mutta miten kerta kaikkiaan siellä on jo kevään merkkejä!!! Nyt ollaan kyllä jo niin lähellä, tosin täällä ei vielä näy noin merkittäviä havaintoja, mutta hiljalleen talvi taittuu, jee!!! Ihana lauantaikukkanen, taas kerran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Sinä tiedät...Minä niin ikävöin ja kauhea kiukkuaminen kun palasivat :/ Kyllä se kevät tulee sinne ja tänne, odotellaan :)

   Poista
 19. Onpa teillä jo keväistä! Meillä on lunta noin 50cm. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Toivottavasti lumet ovat jo hieman sulaneet siellä..

   Poista