lauantai 19. tammikuuta 2019

Tammikuista hiljaiseloa

Puutarha on todella hiljainen, lumen vaimentama. Hangessa risteilee jänisten ja muidenkin eläinten jälkiä kohti ruokintapaikkaa. Lihotamme parhaillaan eläimiä täällä pikkuisessa puutarhassa. Tänään vein piparkakkuja, macaronseja & ranskalaista patonkia normisiementen lisäksi. Kevääseen on pitkä matka. Höttöistä lunta on helppo kolata ja lapioida. Talitintit ovat alkaneet taas sirkuttaa iloksemme. Pikkuinen puutarhani on pikkupläntti, jota reunustavat valtavan suuret puut (joista pari on yli 100-vuotiasta, kuvasta todistusmateriaalia todennettavissa). Näettekö tuon pienen vajan näköisen rakennelman keskellä? Se on kasvihuoneeni
Kotiin tullessa oikealla tervehtii Kotikataja & suuri Tammi, tulee aina niin kodikas olo
Ja hullu sisääntulomäkemme....aina liukas ja epäkäytännöllinen. Ajatella, että nykymaailman aikaan joku elää vielä näin kömpelösti (meiltä puuttunee se kätevä emäntä). Useasti lasken itsekin tämän lähtiessä pulkalla alas, kun liukkaalla kaatuminen pelottaa....hyvä kun säilyy ikuisena lapsena vaikka väkisin
Ostin alesta hupaisan lumiukon, joka on jäänyt lumipyryn kouriin. Tällä on nimittäin kokoa, on miltei metrin mittainen!
Puutarha uinuu talven ikiuntaan...ruusupömpelikin. Vaikea uskoa, että tulee vielä kesä ja apilat kukkivat penkereellä
Astetta järeämmät talvisuojaukset ovat toimineet hyvin, vaikka mielikuvissani ajattelin pupujen hyppäävän tuonne sisään ja syövän kaiken pois
Eiffelistä näkyy vain tornin huippu. Sinänsä hyvä, että lähes kaikki arat kasvit ovat peittyneet lumen alle. Ihmettelen aina sitä kun hokemaa, ettei etelä-suomessa ole lunta. En allekirjoita, lapsesta asti on ollut aina lunta (paria outoa talvea lukuun ottamatta) ja yleensä paljon. Näin siis ainakin tällä Espoon kolkalla. Tästä kun liikahtaa 10 km kohti meren rannalla olevaa Espoota niin lumipeite hupenee silmissä. Paikallisia juttuja varmaankin. 
Kissoille (naapurin) on tehtävä käytävä. Tästä hiippailee aina sellainen kauniin värinen bengalinkisu matalana...
Ruusupömpelin penkki on pehmoinen...
Kaunis tämä veripyökki, joka säilyttää lehtensä koko talven
Drinkkiteline odottaa kesän juomia
Joulukuusi sai uuden elämän puutarhassa
Aarreboksiani tuunasin kauniimmaksi ja olen haalinut eri puodeista heliseviä siemenpusseja kevättä & kesää odottamaan
Ihanat, rakkaat tuoksarit, joihin olen aivan hulluna. 

Tammikuussa shoppailen aina kevätikävääni puutarha-aiheisia juttuja veronpalautuksilla...esittelen...
Kauniin villiruusutaulun
Aiheeseen liittyvä kuva
Yläkerran porraskäytävään eleganttia tapettia, jossa on pähkinäpensaan oksia. Viime kesänä maalasin porraskäytävän ja yläkerran aulatilan pellavanvärisellä kauniilla maalilla. Tämä tapetti sointuu minusta siihen täydellisesti...
Sisällä kukkivat vanhat orkideat
Valotähti vaihtui valokukkaan, illalla tässä on hyvin kaunis valo ja kun oikein kuvittelee, on se kukan näköinenkin
Lasten kanssa leivottiin tänään Mc Donalds -tyylisiä muffineita
Talven valonsäteet tuovat lohtua. Viherkasveissa näkyy onnellista uutta kasvustoa
Hyasintin tuoksua kuistilla
Kasvit ovat selvästi piristyneet
Ei ihme...auringon syleilyssä...Viikuna ei ole vielä herännyt...sen lehteentulo on valon määrän lisääntymisen ensi merkki. Emme ole ihan vielä siellä, vielä täytyy odottaa...

Elämäntilanteeni ei mahdollista sitä, että ehtisin kovasti kommentoimaan & kiertelemään blogeissanne. Olen siitä kovasti pahoillani ja toivon, että pahoita kenenkään mieltä. Ketään ei ole tarkoitus dissata tai sivuuttaa tarkoituksella. Tahdon kuitenkin pitää päiväkirjablogiani osittain meditaatioksi sekä luonnon ja puutarhani kiertokulkua dokumentoimaan kuvin ja ajatuksin. En pahastu jollette kommentoi, mutta tottahan toki ilahdun kommenteistanne aivan valtavasti. Siis kiitos ja anteeksi. Sauna odottaa...kukkien tuoksua & kevään haaveiluhetkiä toivotellen

18 kommenttia:

  1. Kasvihuone näyttää aivan minimaalisen pieneltä isojen puiden siimeksessä! Kummasti sitä lunta onkin viime päivinä tullut. Söpö juoksuränni kissalle ♥
    Mukavaa saunailtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila ♥ Liikaa lunta...kevätkuume on jo kova. Ihana se bengali muuten, tosi kaunis. Kiitos paljon!

      Poista
  2. Monenlaista kivaa oli kuvissa. Ihanan pirtsakka tapetti, ihania lumikuvia ja vähän makean nälkäänkin. Luulen että aika monessa paikassa siemenpussit rapisee näihin aikoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska ♥ Voi kiitos lämpöinen kommentistasi! Varmasti on siemenpusseja monella hyppysissä nyt, sinullakin ehkä :)

      Poista
  3. Ihanan paljon lunta teilläkin, saavat tosiaan arat kasvit uinua peitteen alla. Heikosti ehdin minäkin sekä bloggaamaan että kommentoimaan, mutta elämässä kun on muutakin kuin puutarha ja blogi:) Mukavaa tammikuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku ♥ Lunta on vissiin nyt koko Suomessa ylituotantona! Voih, kiirettä pitää sielläkin, kiitos kun ehdit tänne ja anteeksi kun huonosti vastakommentoin :( Iloista tammikuuta sinulle!

      Poista
  4. Kasvihuone näyttää tosiaan minikokoiselta isojen puiden keskellä. Ihanasti olet saanut auringon pilkettä kuviin. Selvästi kevät on tulossa. Muffinssit näyttävät herkullisilta, tulee ihan vesi kielelle tällaiselle suklaan ystävälle. Tuskinpa kukaan pahastuu, jos joku ei aina ehdi kommentoimaan. Elämä on välillä kiireisempää, välillä väljempää. Aurinkoisia talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ♥ Toivotaan, että kevät olisi jo matkalla! Oli tosi hyvä resepti tämä, kerro jos haluat. Ihan maistui aidoilta jenkkimuffareilta. Kiitos paljon kun et hermostu! Sinulla on ihana blogi, jonne ehdin aivan liian harvoin. Oletan, että kiire hellittää sitten noin 15 vuoden päästä. Aurinkoa sinulle myös!

      Poista
  5. Nyt puutarha onkin saanut lumesta parhaan mahdollisen peitteen kasvien suojaksi. Tosin tänään piti käydä hieman ravistelemassa enimpiä lumia havujen oksilta, jotteivat oksat taittuisi kovin pahasti paljosta lumen painosta.
    Hymyn huulille nostattava lumiukko.
    Mukavaa talven jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko ♥ Nyt on lumisuojaa tosiaan tarjolla :) Saman ravistelukierroksen tein minäkin, hyvä kun huhkit siellä ahkerana! Lumiukko saa minutkin aina iloiseksi kun kotiudun. Onnellista talvenaikaa sinulle!

      Poista
  6. Lumisestaki puutarhasta löytyy vaikka kuinka palio katteltavaa. Mukavaa tammikuun jatkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika ♥ No ei täällä kauheasti ole katseltavaa kyllä, valkeutta vain. Iloista tammikuuta sinulle myös toivottelen :)

      Poista
  7. Puutarhan reunuksilla on todella isoja ja vanhoja puita! Puut tuovat turvallisuutta ja perspektiiviä aikaan ja tunnelmaa kaikkina vuodenaikoina. Paljon on kevää merkkejä jo ilmassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko Kovero ♥ Puut ovat ihania ja juuri niin turvallisia kuin sanoit :) Kevät tuntuu kyllä vielä kaukaiselta, mutta ehkä valo lisääntyy hiljalleen. Onnellista keväänodotusta sinulle!

      Poista
  8. Ihana villiruusutaulu. Puutarha tosiaan uinuu lumen alla. Tuo teidän sisääntulo kuulostaa liukkaalta. Toivottavasti ette kaatuile kotipihalla.
    Kevät on seuraava vuodenaika. Ei vain aina tiedä, kuinka pitkä on talvi. Tai luminen aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää ♥ Minustakin se oli ihana taulu. On tosi liukas ja kyllä kaatuillaan :) Mutta se on vain elämää. Taitaa kyllä tulla pitkä talvi, mutta koitetaan kestää. Kiitos kun kävit!!

      Poista
  9. Vau minkä kokoisia puita!
    Ja juu, teidän ikkunassannehan loistaa kehäkukka;)

    VastaaPoista