sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Linnunlaulua puutarhassa

Neljään kuukauteen en ole käynyt puutarhassa. Kerännyt vain myrskytuulien risuja hiekka-alueelta. Mitä tuolla olisi nähnytkään, pimeydessä ja vesisateessa? Näsiä kukkii jo 

Onneksi talvea ei ole vielä tullut, linnut ovat alkaneet hiljalleen laulaa kaupungissa ja täällä omassa puutarhassani. Vielä kun valon määrä on kohdallaan, voi alkaa oikeasti odottamaan kevättä. Nyt se tuntuu vielä hyvin kaukaiselta. Miten ihanaa olisikaan jos talvea ei tulisi ollenkaan (kuten vuosina 2006-2007!). Vuosi 2019 oli kamalin elämässäni ja olen niin onnellinen kun se on ohitse. Heti kun päästiin 2020 puolelle niin tunsin, että nyt tapahtuu hyviä asioita.
Lumikellot puskevat ylös mullasta hohtavan vihreinä ja valkoisina
Colchicum hungaricum valentine, nimi tulee siitä kun suotuisissa olosuhteissa pikku sipulikukka voi kukkia jo ystävänpäivänä. Suloinen vaaleanlila
Pienet ja pyöreät puksipuupallot odottavat jo kevätleikkuuta
Syysmyrkkyliljatkin näemmä vielä kukkivat
Valkoiset Snowbunting-krookukset näkyvillä
Söpöjä sipulikukkien alkuja on siellä täällä. Viime syksynä istutetut sipulit on fasaani syönyt suojauksista huolimatta. 
Ruusunätkelmät ovat säilyneet vihreinä ja elinvoimisina paviljongissa
Kauniita ja haikeita muistoja menneestä syksystä: pyökin lehdet...
Lyhtykoison herkkiä siemenkotia
Pienten kurjenmiekkojen elinvoimaa puhkeamassa ruskeasta maasta 

Vihertäviä silmuja tuoksuköynnöskuusamassa

Onnenpensaan takana on kuisti, jossa istun haaveksimassa uudesta keväästä...
Helmililjojen seurassa, sateen piiskatessa tammikuista puutarhaa vuonna 2020.

24 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että ajatukset kääntyvät valoon ja hyviin asioihin uuden vuoden alussa. Olen miettinyt viikonloppuna tulevan kevään puutarhapuuhia ja ihmetellyt, miksei puutarhassani kasva edelleenkään näsiää... kirjoitin sen taas hankintalistalle. Ja lisää onnenpensaita, ne kun tuovat uskomattoman iloisuuden paljaaseen puutarhaan. Voi että, siellä jo lumikellotkin näkyvissä, valkoinen kukka vielä uinuen, mutta valmiina puhkeamaan heti tilaisuuden tullen. Kauniita haaveiluhetkiä sinne pikkuisen puutarhaan kuistin tunnelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ♡ Onneksi valoa näkyy tunnelin päässä....Näsiä kannattaa sinun hankkia ilman muuta. Ja onnenpensaat ovat oikeita ilon tuojia. Niitä voisi olla vaikka muutaman metrin välein :) Onnellisia haaveiluhetkiä sinulle myös!

   Poista
 2. Siellä taitaa ollakin jo täysi kevät, ainakin kasvien mielestä. Näsiän kukinta ja joka puolelta pilkistelevät piipot ilahduttavat varmasti, vaikka vähän talvisen pimeää vielä onkin. Ehkä piipahdat nyt puutarhassakin vähän useammin kuin neljän kuukauden välein...? :D Meillä näyttää onneksi lumisemmalta, vaikka onkin ollut huomattavasti normaalia lämpimämpää pitkän aikaa ja luntakin on vain murto-osa siitä, mitä tavallisesti on tammikuussa. Näillä korkeuksilla lumi on hyvä tähän aikaan, sillä kovia pakkasia tulee varmasti vielä ennen huhtikuuta. Onpahan kasveille edes vähän suojaa. Piippoja ei vielä eilen näkynyt muualla kuin kellarissa, joten kaikki toistaiseksi hyvin talvisessa puutarhassani :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ♡ Keväiseltä onneksi tuntuu. Ymmärrän, että toivot lunta ja kyllähän talvea on vielä jäljellä. Mutta jokainen keväisempi päivä ilahduttaa kovasti. Toivottavasti saat pian kokea piippojen ilon! Mukavaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 3. Oioi, näsiä kukkii ja krookukset puskevat esiin! Kyllä tämä pessimisti ei vielä jaksa uskoa, ettäkö talvi olisi kokonaan peruttu. Pelkään arimpien kasvien puolesta, että takatalvi pakkasineen vielä uhkaa puutarhaa. Edes pieni lumikerros saattaisi pelastaa. Mutta jos olen väärässsä, myönnän ilolla erehdykseni, teillä kevät on jo niin hienosti herännyt, ettei sitä raaskisi takaisin talviunille päästää. Iloista kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku ♡ Ymmärrän huolesi, kyllähän tässä vielä talvea on taatusti jäljellä vaikkei haluaisi enää. Toivottavasti saat hieman lunta sinne. Iloista kevään odotusta sinulle myös!

   Poista
 4. Voi miten ihanaa kaikkea siellä, ja näsiä jo kukassa! Oooh miten toiveita herättävää. Lämpimänä ja aurinkoisena päivänä on toden totta voinut elää leikisti jo kevään keskellä (kunnes huomaa, että aurinko painuu mailleen ennen neljää :-D) Kaikkea ihanaa kevään merkkiä sieltä jo löytyy. Toiveikasta ja oikein onnellista vuotta toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila ♡ Toivotaan, ettei talvi tulisikaan ollenkaan, enää koskaan. Ei kyllä yhtään haittaisi :) Onnellista kevään odotusta sinulle!

   Poista
 5. Kovin on keväistä, mutta kovasti hirvittää mitä tapahtuu, jos tähän päälle tulee vielä ne kunnon talvipakkaset helmikuun puolella. Siksi ei ole osannut vielä iloita näistä kevään merkeistä. Hyvä, että jaksat olla positiivisella mielellä. Tammikuussa aina mieli piristyy, vaikka vähän samalla huolettaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihan vuosi ♡ Pakkasia ei enää jaksaisi tämän pimeyden jälkeen, toivotaan, ettei tule kovin pahoja. Minä iloitsen jokaisesta keväisestä päivästä :) Kyllä me niistä pakkasistakin selvitään yhdessä!

   Poista
 6. Aivan ihanaa, kun kasvu ja kukinta alkaa! Täytyisi näsiä hankkia omaankin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta ♡ Onneksi on melkein kevät! Näsiä on todella kaunis!

   Poista
 7. Uusi vuosikymmen ja uutta energiaa. Lumikellon versoja noussut meidänkin pikku palstalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Nauti lumikelloistasi! Iloista kevään odotusta!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika ♡ Pinkki on aina tervetullutta :)

   Poista
 9. Siellä näyttää jo ihan keväältä!
  Meilläkin kukkii syysmyrkkyliljat, uskomaton on kyllä ollut tämä tammikuu. Muutaman kerran meille on satanut lumi, mutta sulanut parin päivän jälkeen aina pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni ♡ Onneksi on ollut niin ihanan leutoa! Toivottavasti talvi ei jatku enää pitkään. Onnellista kevään odotusta sinulle!

   Poista
 10. Piti oikein kelata postaus alkuun ja tarkistaa, että samassa kuussa ja vuodessa ollaan. Sinulla on puutarhassasi kevättä jopa enemmän, kuin usein maalis-huhtikuussa. Tuntuu hienolta kulkea kohti valoa ja vehreyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Ihanan aikainen kevät oli tänä vuonna :)

   Poista
 11. Wonderful photos.
  Spring is almost here and the flowers are already beginning to bloom.

  VastaaPoista