perjantai 13. marraskuuta 2020

Crazy garden & christmas lady

Ensi kevään unelmissa jo ajatukset pyörivät. Puutarhaunelmat kannattelevat kevääseen asti. Mielessäni olen rakennellut sellaiset kasviostolistat ettei loppua näy. Joulufiiliksiin ollaan myös päästy ja talo koristeltuna. Yöpöydällä on paljon puutarhakirjoja, joita selailen ennen nukkumaanmenoa. 

Päärynäpuussa killuu jättikokoinen punainen joulupallo. Puutarha pitää tottakai joulukoristella myös. Pienenä koristelimme aina kaverin kanssa lähimetsässä joulukuusen ja pidimme pikkujoulut. Lintujen talviruokinnan olen aloitellut ja hirveä kuhina käy ruokintapaikalla. Todella paljon närhiä, niistäkin tulee jouluinen olo.

Kauden kauneimmat valot ovat meripihkan väriset sykkivät pikkuvalot pergolassa, ihan huippuihana ostos Bauhausista. Ranskassa näin kerran tälläiset suuressa leikatussa hevoskastanjassa ja ihastuin. 

Ja sykkivä valotähti (hihii naapurit tykkää varmasti)

Lumikellojen alut pilkistävät mullasta jo useista kohdista jee

Vielä kerran viimevuotinen amaryllis Misty, suloinen pienitorvinen kukka, jossa hyvin hienostunut väritys. Valkoista, vihreää & vadelmanpunaista. On jo ikävä tätä, on kyllä kirkkaasti kaunein amaryllis minkä olen koskaan nähnyt. Pitää istuttaa joskus uudelleen...

Helleborus atrorubensissa on kukkanuput, se kukkii aikaisin keväällä heti ilmojen lämmettyä. Sain tästä näystä kevätinspiraatiota. 

Syyskrookukset kukkii aina vain ja kaikkialla kukkapenkeissäni, olen niin hyperonnellinen näistä. Leuto syksy oli näille suotuisa. 

Aivan ihana kasvi on Punapyökki, joka säilyttää lehtensä koko vuoden. Lehdet tipahtavat pois vasta kun uudet ja tuoreet lehdet puhkeavat. Nerokasta. Toinen tälläinen kasvi puutarhassani on likusteri, kuva alla.. 
Jouluttelu täyttää vapaa-aikani 🎄 Marjakuusissa on söpöt marjat tänä syksynä. Täpinöissä havuista taas, kuten aina samaan aikaan vuodesta. 

Kaupoista olen hamstrannut joulukukkia kuistille..omavaraisuutta..kun sisätiloissa edellinen kuihtuu, noudan kuistilta uuden 
Tasettien kasvua on ollut ihanaa seurata
Tältä ne sitten joulukuussa näyttävät
Poimin syyskrookuksia maljakkoon, kivoja näinkin. Värikäs joulu.

Havuilla koristeltu sisääntulo, pieniä sypressejä

Halloween-kyltit on viety varastoon ja nyt ootellaan pukkia..ei meillä kyllä ole koskaan käynyt pukki..

Kuihtuneet eucat päätyivät kranssiksi oveen

Puutarhassa kiinnostavia juttuja tällä hetkellä:  Colchicum byzanticum Innocencen ensikukinta. Herkkä kaunotar, ihanat lilat terälehtien kärjet

Toivottavasti tulee taas leuto talvi..tarkkailen jo näsiää..

Taikapähkinää, saattaa kukkia leutona talvena. Lehtiään ei ole vielä pudotellut. Miksei Acis autumnalis kukkinut, olen wihainen.

Kesän uutta ostosta Viburnum bodnatense Dawnia, joka sekin on toistaiseksi säilyttänyt lehtensä. Söpöt nuput.

Suttuisenharmaa marraskuu ja hellyttävä tähtimagnolia rosean nuppu. Nuput bäst ♥
Höperehdin siis täällä puutarhan & joulun parissa kevääseen asti, hyasintin tuoksussa & suklaakahvia särpien. 

11 kommenttia:

  1. Tämä on ihkaoikea hyväntuulen postaus. Viritin hetki sitten kahteen isoon pihatuijaan jouluvalot ja mietin, olenko liian aikaisessa. Mitäpä sillä on väliä, mitä muut sanovat. Pääasia, että itse iloitsee.
    Sinun puutarhasi erikoiset herkut tarjoavat kauneutta likimain ympäri vuoden - ellei niiden päälle sada massoittain lunta. Melkein kuin olisi joulu ja kesä yhtäaikaa.
    Ihania hetkiä hyasintin tuoksussa ja höyryävän suklaakahvin kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Between ♥️ Ihana kuulla jos tuli hyvä mieli. Ja hyvä kun virittelit jouluvalot, piristystä tähän pimeyteen! Kiitos paljon, sinulle myös ihanaa joulunodotusta ♥️

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Kyllä tähän harmaaseen marraskuuhun väriä ja valoa mahtuu! Hienoa, että jouluvalojen käyttöä ei ole missään laissa määrätty, että vain joulukuussa. Kivalta näyttävät Bauhausin valot ja muut pimeässä puutarhassasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hitunen ♥️ Ihana kommentti!! Täällä on jo kaikilla jouluvalot olleet marraskuun alusta, johtuisiko korona-ajasta? Ihanaa joulunaikaa sinulle ♥️

      Poista
  3. Ajattelin ensin, että viitsinkö lukea koko postausta, kun ei vielä joulututa. Onneksi klikkasin auki, sillä hymy nousi kasvoille postausta lukiessa. Ihanasti oli kaikkea kaunista ja värikästä, paljon kukkiakin ja hauskaa tarinointia <3 Ehkäpä minäkin jo huomenna virittelen valosarjat ulos uhmaamaan märkää ja pimeää marraskuuta. Hyasintin (ja pian myös tasetin) tuoksua ja ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna kiitos ♥️ Toivottavasti pääset kuitenkin joulutunnelmaan! Kiitos paljon kommentista! Ihanaa joulunodotusta sinulle ♥️

      Poista
  4. Ihanaa, olet päässyt joulufiilikseen! juuri näitä postauksia nyt tarvitsen, sillä oma joulumieli ei meinaa mitenkään alkaa virittymään, kun sää ei meinaa muuttua yhtään talvisempaan suuntaan. Minun jouluuni kyllä kuuluisi olla maa vähintään roudassa, mieluiten valkoinen. Mutta kun valojen ripustelukin takkuaa! Toki ihanaa on, kun kasvit saavat nauttia kostudesta ja vahvistua pakkaskautta varten. Puutarhahuoneessa kyllä jo joulun tulo on aluillaan. Sinulla siellä on ihania syyskrookuksia kukassa ja joulukukkia kasvamassa. Ja miten söpön jouluinen marjakuusi! Mukavaa jouluttelua, taisin saada tartunnan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku ♥️ Ihana kommentti! Toivottavasti pääset joulumielelle ja alat puuhastella ihanien kukka-asetelmiesi parissa! Jokohan teillä tulikin nyt lunta?! Kovasti on satanut vettä täällä ja myrskynnyt. Ihanaa joulunodotusta sinulle toivotellen ♥️

      Poista
  5. Ihanaa kun voit säilyttää kukkia kuistilla ja nostella niitä sopivassa tahdissa sisätiloihin!
    Joko olet aloittanut joululaulujen kuunelun? Minä yritän hillitä itseäni vielä hiukan;)
    Blogissani on sinulle ruusuaiheinen haaste:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni ♥️ Tämä oli ihana yllätys, kiitos todella paljon sinulle ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️! Joululauluja olen kuunnellut jo pitkään, älä turhaan hillitse enää, joulu on ihan justiinsa! Ihanaa joulunaikaa sinulle ♥️

      Poista