sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Kukkia, perhosia & eka taimistovisiitti

 Kevät on ollut iso pettymys. Kylmää, tuulista ja harmaata useimpina päivinä. Ja taas yksi myrsky. Mutta nyt; ensimmäinen ihana päivä puutarhassa. Perhosia, lintuja ja mehiläisiä. Niin kaunista. Perhoset rakastavat näsiää. 

Hirmuisen suloinen tämä peikonpähkinän pinkki tupsukukinto!

Pikkuinen söpöliini: kerrottu talventähti

Toinen pullea söpöliini ruokailemassa

Iris reticulata Pauline, se tosi tumma

Valkoinen sinivuokko on fantastinen
Ja pinkki sinivuokko on hassusti nyrjättäytynyt terälehtensä taaksepäin

Yhtäkkiä kuiva heinikko puhkeaa kukkaan. Nämä ovat 50-luvun puutarhan jäänteitä, mikä aarre. Kukkineet täällä jo edellisen sukupolven ilona. 


Jouluruusu/lumikelloalue rusokuusamien alla, kasvaa ja leviää hiljalleen...joka vuosi istutan yhden tai kaksi jouluruusua ja syksyllä pussillisen lumikelloja.

Istutin tänne pari joululta jäänyttä jouluruusua. Tämä on kuitenkin Helleborus atrorubens, niin kaunis!

Voi pienokaisia
Pieniä vihreitä lämpäreitä löytyy kukkapenkeistä, corydalikset ja muutama muu aikainen perenna. Tänä vuonna perennojen kasvuunlähtö on ollut poikkeuksellisen hidasta. Kylmä kevät.

Surin jo menetystä, koska Kevätputki, Hacquetia epipactis (ruotsiksi huomattavasti kuvaavampi nimi gullflocka) on aina ihan ensimmäisiä maanpintaa kurkkaavia perennoja. Tänään löysin nämä pienet kukat, se on sittenkin hengissä!

Suloisia perhosia lenteli koko keväisen päivän puutarhassa...Iris reticulata Alida on taivaansininen kaunotar tässä etualalla

Olen niin onnellinen kyyhkyistä, jotka ovat palanneet tepastelemaan puutarhaan. Tässä istumassa tammen oksalla kujertelemassa...

Äitini valmistama the one and only keinupönttö on saanut kevätasukkaan siniatiaisesta. Tuuli tuudittaa lintuvauvat uneen tässä kallellaan olevassa pesässä. 

Oi kuusamat, aikaiset lehteentulijat. Tuoksuköynnöskuusama vihreys ilahduttaa. 

Yritin tehdä paviljonkiin vaaleankeltaisen (crocus cream beauty) sydämen. Ei aivan onnistunut, mutta piristää kuitenkin paviljongissa istuskellessa. Kukkivaa nurmikkoa hiljalleen väsäilen, istuttelen aina jotain pientä sinne tänne.

Kävin taimiston avajaisissa, happy me. Miten onnellinen voi olla kun saa hypistellä kasveja.

Ja ostin uuden pikkuisen (paikka katsottuna penkereen päällä). Carya ovata eli valkohikkoripuu. Syötäviä pähkinöitä tekee vanhana. Kiva kokeilla. 

Pääsiäiseksi ostettu narsissi avautui viimein sisäänkäynnin luona. 

20 kommenttia:

  1. Näin tänään vasta ensimmäisen perhosen ja siellä niitä on jo paljon. Aivan ihana kuva tuo, jossa perhoset krookuksella. Tänään oli tosiaan aivan ihana päivä. Varsinkin huima ero eilisen jälkeen. Taimistotkin siellä jo aukeaa. Hieno uusi ostos, ihan uusi kasvi minulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Jännä efekti noilla perhosilla, miksi me ihmiset tulemme niistä niin iloisiksi? Taimistojen ovi on käynyt tiuhaan, joko sinä olet käynyt? Minullekin vieras tämä pensas/puu, jännä kokeilla...

      Poista
  2. Teillä on jo valtavasti kaikkea ihanaa kukassa! En edes tiennyt että talventähtiäkin löytyy kerrottuna, meillä kasvaa vähissä määrin sitä tavallista.
    Ihana idea laittaa jouluruusuja ja lumikelloja lähekkäin, taidan kopioida:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Tämä kerrottu on nätti, kerran vaan osunut reitille. Minusta ne sopivat kauniisti yhteen nuo 2.

      Poista
  3. Sää tuntui tänään juhlalta. Ensimmäinen sitruunaperhonen nähty. Onpa kaunis jouluruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Ihana kevät, sitruunaperhoset ovat niin suloisia!

      Poista
  4. Sinulla on niin paljon kaikkia ihanuuksia jo kukassa ❤
    Eilinen oli todella hurmaava päivä täällä meilläkin. Tosi paljon perhosia lenteli ja pikkukissoilla riitti jahdattavaa, eivät kyllä saaneet yhtään kiinni. Meidänkin sepelkyyhkyt ovat palanneet, eilen kuulin ekan kerran. Varmaan pitää itsekin laittaa välillä jotain kevätjuttua blogiin, nykyään kaikki jutut tulee laitettua vaan instaan, kun se käy niin paljon kätevämmin.
    Kevään eka taimistokäynti on aina niin sykähdyttävä, olen jo pari kertaa käynyt Turussa Viherlassilassa. Keskiviikkona menenkin taas töihin - taimistolle. Siinä sitä saakin sitten käydä taimistolla ihan joka päivä 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Voi miten söpöä, kissat jahtasivat. Blogit ovat kuitenkin kivoja, enemmän tekstiä eikä pelkkiä kuvia. Tsemppiä sinulle työhommiin taimistolla!

      Poista
  5. Olipa ihana kierros jälleen puutarhassasi, siellä on jo paljon kaikkea kaunista. Nuo kuvat jouluruususta ja lumikelloista olivat huikeita! Tai niin olivat kaikki muutkin :).
    Minä laitoinkin kysymyksen oman blogini postaukseen, tuo sinun pinkki sinuvuokkosi näyttää samalta kuin minun saamani lahja. Vai, osaatko neuvoa, jos käyt kurkistamassa?
    Ihana kevät, nyt muuttui sää parempaan suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Kävin kurkkaamassa ja moni olikin kuitannut, että pinkiltä sinivuokolta näyttää ja niin minustakin. Ihana lahja! En vaan ehtinyt kommentoida..kun työ...Nautitaan keväästä!

      Poista
  6. Voi, mitä kukkaloistoa jo ja perhosia sekä pörriäisiä! Ja taimistoreissukin! Aivan upeita nuo punaiset jouluruusut <3 Ovat todella söpöjä lumikellojen kanssa. Oli kiva nähdä kevätkurjenmiekka 'Alida' kukassa. Istutin niitä syksyllä, mutta ovat vielä hangen alla piilossa. Toivottavasti tällä viikolla lumet sulaisivat niiden päältä kokonaan, niin pääsisin jännittämään, kuinka ne sopivat kaveriensa seuraan. Ainakin tämän päivän sateinen sää näyttää hyvin tehokkaalta lumensulatuskeliltä. Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Kiva kun sinulla myös Alidaa, on tosi nätti kyllä. Toivottavasti olet jo ehtinyt nauttia niistä!

      Poista
  7. Oi olipas mukavaa käydä lukemassa kuulumisiasi💚 Mielenkiintoinen tuo valkohikkori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Jännä tosiaan tuo valkohikkori, saa nähdä mitä siitä tulee. Mukava kun kävit!

      Poista
  8. Tämä on oikea perhosten kevät! Ja keväisen kaunista on sinun puutarhassasikin! Jouluruusut ovat niin ihania, minun puutarhassani ei kuki kuin yksi valkoinen, ostin viime syksynä ensimmäisen punaisen jouluruusuni, mutta se ei näytä kovin hyvinvoivalta, siksi on kiva katsella niitä muiden blogeista ja jatkaa haaveilua... Onpa äitisi keksinyt mukavan idean linnunpönttöön, ei se kuitenkaan säikytä emolintua tiehensä, kun pesänrakennuspuuhissa niin keinuttaa!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Kyllä se punainen sieltä varmaan elpyy! Keinupönttö on ollut oikein suosittu :)

      Poista
  9. Ihania varhaiskevään muistoja. Talvisista tunnelmista huikkaan, että blogissani on sinulle haaste. Tehdään ensi kesästä yhdessä piirun verran parempi.

    VastaaPoista
  10. Voi ihana Riitta, kiitos paljon! Todellakin tehdään :)

    VastaaPoista
  11. Voi, miten kaikkea ihanaa!
    Ja onko tuo taimistokuvassasi oleva valkokukkainen kasvi juuri tuo valkohikkoripuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Siinä kuvassa on joku pensasmainen koristekirsikka. Hikkori ei ole vielä herännyt kevääseen..

      Poista