lauantai 8. tammikuuta 2011

Puiden rungot ja oksat

Puiden rungon ja oksat ovat niin kauniita. Rakastan varsinkin vanhojen jalopuiden mustia, ryhmyisiä runkoja. Niitä on onneksi työmatkallani yllin kyllin, varsinkin Helsingin vanhoissa puistoissa on vanhoja veistoksellisia puistopuita. Talvella niiden mustat rungot piirtyvät kauniisti kivitaloja vasten. Kotipihasta ei samanlaisia ihanuuksia löydy, mutta monilla pensailla on todella kaunis runko.

Köynnöshortensia on herkullisen suklaanruskea.
Kaunis on myös kuutamohortensia, jolla on herkät, punaruskeat oksat.Oma lempparini on Kuusama, joka on kai aika mitätön pensas, mutta olen jotenkin siihen ihastunut. Kurttuiset, miltei kuolleelta näyttävät oksat ja taiteellinen ulkoasu.
Laikkukirjokanukka on myös ihana, oikein loistaa punaisena hangen keskellä. Siitä ei ole valitettavasti kuvaa.

2 kommenttia:

  1. Totta, runkoihin kiinnittää huomiota erityisesti näin talvisin. Köynnöshortensiasi kasvaa kauniisti tuossa seinustalla. Olen muuten ostanut taikinamarjaa ihan tuosta läheiseltä Sainion taimistolta. Taitaa olla turhan vähän arvostettu pensas, sitä ei tosiaan joka paikassa näe valikoimissa. Taikinamarjan oksat ovat myös kauniin kaartuvat ja myhkyräiset.

    Täytyy muuten minunkin laittaa jotain vihreää ja terveellistä ikkunalle versomaan :)

    VastaaPoista
  2. Hei taas Maria, kiva kun kävit! Taikinamarja saattaa siis olla hankala tapaus, harmi että Sainio taitaa olla kaukana täältä katsottuna. Ihana kuulla, että taikinamarjallakin on kauniit oksat :)

    VastaaPoista