lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kivikko kukassa

 
Villitulppaani Whittallii on lähtenyt lisääntymään kivikossa, näitä oli vaan muutama alussa

 
Erilaiset leimukukat kukkivat parhaillaan eri väreissä

Aniliinia ja valkoista Sammalleimua, väleissä Sulkaneilikkaa, joka tuoksuu mielettömän hyvälle, odotan jo sitä!

Kurkistuksia; Iris & Japaninvaahtera, sähäkät yhdessä
 

 
Tämä on hauska kasvi! Kollinkäpälä, toden totta kuin kissan tassut. Näitä käyn aina välillä silittelemässä paremman puutteessa. Ihan täysin kissahaaveista ei ole luovuttu, katsotaan vähän mihin suuntaan lasta piinaava astma kehittyy. Toiveissa olisi saada hoitokisu kokeeksi :-)

 
Peikonpähkinä Red Majestic, jotenkin hurmaava kasvi, joskus on käynyt mielessä käydä ripustelemassa vähän kristalleja paljaisiin oksiin...kitchiä...

 
Pergolan suuntaan, yritin vähän leikellä tuota Riippahernepuuta, että tuuhevoituisi, en tiedä onnistuinko
 
 
Lähikuvassa vielä villitulppaani-ihanuus
 
Kivikko kukkii nyt ahkerasti. Löysin Hong Kongista (ihana halpakauppa) kolme perennaa vitosella joten se ratkaisi kivikon syyskukkijahaaveet. Valikoima oli hyvin suppea joten valitseminenkin oli helppoa. Istutin siis Aurinkokaunosilmän,  Loistopäivänhatun (molemmat keltaisia) & Syyshohdekukan oranssinpunaisena antamaan väriä myös syksymmälle. Ajattelin, että tuo korkea ruskea sokkeli mätsäisi keltaisen kanssa. Sitä höyhenpensasta olen vielä havitellut kivikkoon, mutta jos oikein muistan niin tilasin Kauppilasta Pallokerrian (tähän olin taas ekaksi kirjoitellut pallikerria, hih!) upeaan hintaan 5,90 joten ehkäpä kokeilen sitä ensiksi. Saattaa arkana menehtyä kuitenkin nopsaan. Oudosti Kauppilan paketti-ilmoitus saapui tänään joten nyt niitä kasveja hakemaan sitten. Kevätjuhla vähän sotki noutoa.
 

Nyt kun katson näitä kuvia niin huomaan, että minulla on aika tunkkainen & raskas tyyli puutarhassa :/. Naapuriparat ehkä häikäistyvät vaan värien sekasotkusta kun ohi pyyhkäisevät. Kai sitä sitten kuvittelee olevansa taitavampi sommittelemaan kuin onkaan, plääh. Kuumaa ja helteistä, toivon jo pian sadetta taas, liian kuivaa.
 
 
Villitulppaani Flavaa

 
Kesäkukkaistutusten kanssa on tullut nihkeiltyä tänä vuonna, tässäpä miltei ainoa, lilaa Lumihiutaletta ja kerrottu amppelineilikka

 
Ja nyt nolottaa aiempi vouhkaus, se oikea Bleau Aimable -tulppaani kukkii tässä

 

4 kommenttia:

 1. Kollinkäpälä on hauska uusi tuttavuus, en ole ennen kuullutkaan tällaisestä. On kyllä ihan nimensä mukainen :) Ihania kuvia ja kukkia muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Tuskin naapurit päänsärkyä tuosta saavat :-D Korkeintaan siksi, että jos oma piha on hunningolla, niin sinun ohi kulkiessa siitä saa aina kipeän muistutuksen, että pitäisi painua pihatöihin ja pihaan voisi panostaa muutenkin, siitä voisi saada esimerkiksi tuollaisen keitaan!
  Minullakin nuo kreikantulppaanit ovat ehkä jopa lisääntyneet, tai ei ainakaan taantuneet viime vuoden aikana. Se on hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Ihnasti kukkii, jos tuosta joku häikäistyy niin pelkästä ihailusta vain! Todella vaikuttava tuo tummalehtinen peikonpähkinä ja ihan nimensä veroinen tuo kollinkäpälä. Kissankäpälää kasvaa luonnossa täälläkin suunnalla.

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos naiset, olette ystävällisiä!

  VastaaPoista