tiistai 11. kesäkuuta 2013

Perusvihreää ja pientä edistystä kasvihuoneessa

 
Tulppaaniaika ohitse, kuunliljojen vuoro...
 
 
Pioneja odotellessa...
 
 
Leikkimökki peittyy pikkuhiljaa kasvustoon
 
 
Improvisoitu kaariportti, jossa kasvaa sininen Alppikärhö
 
 
Pergolassa koristeomena Tumma Kaunotar ja Pohjantähti -köynnösruusu. Jälkimmäistä en olisi ehkä istuttanut tuohon jos olisin tajunnut miten julmettu se on, huitelee jo kolmessa metrissä ja leviää piikkeineen joka suuntaan. Piikit vähän ikäviä ja toukkia houkuttelee. Kukinta on kyllä runsas.  
 
 
Kuistia yritän saada maisemoitua Köynnöshortensialla
 
 
Itsekseen kasvupaikkansa valinnut Saniainen, joku lintu varmaan kuljettaa siemeniä sinne tänne. Poikani kannattaa näitä koska Saniainen on dinosaurusten ajan kasvi. Iltalukemistosta olen itsekin oppinut, että tuolta esihistorialliselta ajalta on säilynyt vain muutama kasvi meidän päiviimme, nimittäin Magnolia, Neidonhiuspuu ja Saniainen. Ginkgo eli Neidonhiuspuu olisikin ihana, sitä näkee välillä suht edullisesti myynnissäkin. Menisiköhän kuistilla talven yli?
 
 
Tästä sydänportista tykkään hulluna, ostin sen Romuritarista aikoinaan. Molemmin puolin kasvaa Marjatuomipihlaja Obelisk -puskat, jotka toivottavasti peittävät kallistuvan porttiviritelmän, joka on vain narulla kiinni sidottu. Pyykkiä on kyllä ollut näpsäkkää pestä ja kuivattaa tässä helteessä, mutta pyykit pitää ripustaa nopeasti ja hiljaa koska tänäkin vuonna pergolan tolpissa on Talitiaisten pesät. Armotonta piipitystä aamusta iltaan ja nääntyneet vanhemmat kuskaavat matoja.
 
 
Kiveystä, jossa Suikeroalpi alkaa olla pieni ongelma...ajuruohot tuskin enää näkyvät, näistä ei ole kumppanuuskasveiksi
 
Saatiin vihdoin lasitettua kasvihuone, ovi enää puuttuu. Lattianteko olisi seuraava etappi, mietin sitä kun ei ole liiemmälti rahaa käytettävissä.  Hmm. Laittaako sorasta vai pitääkö olla kiveys? Jos on köyhä niin pitäisi olla edes käsistään kätevä. Mitään kalustustakaan ei vielä ole, haluaisin yrittää itse nikkaroida kaksitasoisen penkin toiseen reunaan. Alatasolle voisi sijoittaa ruukut ja muut tykötarpeet, yläpenkillä istua kuohuviinilasillisella...
 
Viljelijätädiltäni sain taimia; erilaisia tomaatteja, kurkkua ja paprikaa. Onnekas minä. Suku on paras tai pahin, riippuen mistä suunnasta katsoo...vielä lähetys Juhannuspionia & Kalliokieloa on tulossa myöhemmin.
 
 
Näissä ryvettyneissä pajuastioissa kasvaa Tuoksuhernettä & Kelloköynnöstä
 
 
Tuliaistaimet leviteltynä lattialle

4 kommenttia:

 1. Tuollaisia viljelijätätejä on kyllä hyvä olla olemassa :). Ihailen aina tuota pergolaa -omani on vieläkin vain haave...

  VastaaPoista
 2. Kesä mennä jolkuttelee ihan huimaa vautia eteenpäin. Pionien kukintaa täälläkin odotellaan, sitä ennen tosin on vielä muitakin tuloillaan, varjoliljoja nyt ensinnä odottelen.
  Joo-toi Pohjantähti on kova kasvamaan ja tosi piikikäs tapaus, mutta aina ei voi tietää, kun jonkun laittaa johonkin kasvamaan miten se käyttäytyy tai että tykkääkö siitä edes. Ruusut on muutenkin niin arvaamattomia.

  Mukavaa kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania yksityiskohtia puutarhasi tulvillaan =)

  VastaaPoista
 4. Saraheinä - toivottavasti saat pian pergolan!

  Tuija - Pionien kukintaa vieläkin odottelen, kiitos Pohjantähti-osanotosta!

  Jori, kiitos :)

  VastaaPoista