perjantai 23. elokuuta 2013

Kukkapenkkejä


Magnus-punahattu.
Syyskukkijoita.
 
Pieni kukkapenkki-inspiraatio on iskenyt syksyn tullen. Varsinkin kun sateet ovat pehmittäneet maata. Tekee mieli ehostaa vanhoja ja miettiä uusia. Joskus tuntuu, että olisi melkein helpointa aloittaa uusien istutusten tekeminen nollasta. Mutta mutta, täällä se on kompromissin tekemistä, mitään vanhoja kasveja en ole hävittänyt enkä aio vaikken niistä kovasti pitäisikään. Täytyy kunnioittaa vanhaa sen verran. Yritän tuoda oman version siihen rinnalle ja sopeuttaa yhteen. Vaikeaa minusta.
 
 
 
Magnuksen alle olen istuttanut valkoista Valkotäpläimikkää ja Hopeatäpläpeippiä (Imikän siementaimia löytyy muuten sieltä täältä puutarhasta). Harmi etten aikoinaan tajunnut laittaa valkopunahattua, olisi sopinut paremmin. Jostain syystä tuo on paikka jossa pariin viime vuoteen ei ole tulppaanit nousseet vaikka olen niitä istuttanut. Ehkä joku syö ne? Aion nyt kokeilla valkoisia narsisseja. Kulmaus on synkähkö tuijien vuoksi. Kutsun sitä tuijakaarteeksi ja alla oleva kukkapenkki on vain kapea kaistale. Tuijien seassa kasvaa valkoinen kärhö. Pienoispenkki päättyy tuoksuviin Jasmikkeisiin molemmin puolin. Läpikulkupaikka siis.
 


 
 
Paraatipenkkiä, joka päättyy kolmionmuotoiseen kärkeen. Molemmin puolin kasvaa eri sävyisiä Keijunkukkia reunuskasveina. Keväisin etualalla kukkii ne itselle tärkeimmät pikkutulppaanit joita kannattaa ihastella lähietäisyydeltä. Keijunkukkien rehevät kasvustot peittävät kuihtuneet tulppaaninjämät myöhemmin alleen. Pallohortensia ja pieni Kultatuija päättävät kolmiopenkin. Paraatipenkki on puolikaaren muotoinen ja keskelle jää pyöreä nurmialue, jossa on paviljonki. Penkin keskellä suunnilleen on koristeomenapuu Dolgo
 
 
 
Penkki toisesta suunnasta, "hopeapuoli". Keskellä on tuo rautakoriste jonka ympäristössä ja sisällä on erilaisia Syysvuokkoja, vasemmalla puolen olen yrittänyt kerätä hopeanhohtoisia kasveja, Hopeahärkkiä ja Nukkapähkämöä. Kumpikin on superkaunis kukinnan jälkeenkin. Keijunkukat tällä puolen vivahtavat hopeaan. Tai ainakin yritys on kova.
 
 
Berry Fizz
 
Midnight rose
 
 
Paraatipenkistä oikealle on iso kivi ja musta lintuallas, etualalle istutin Helminukkajäkkärää ja taustalla on korkea tupas valkoista Syysleimua. Valkoinen America-lilja on yleensä kaunistanut tätä paikkaa heinä-elokuussa, mutta tänä vuonna kasvi ei kukkinut :(
 

 
 
Tässä uusin "kukkapenkki"-viritelmä. Ihan alusta on saanut tehdä joten ei voi siitä valittaa. Keskiössä koristeomenapuu Tumma Kaunotar, oikealla Mustaselja Black Lace, taustalla Viiruhelpiä ja etualalla Lilafee-Varjohiippa. Tänä kesänä alue sai täydennystä White Swan Punahatusta ja nyt viimein Törmäkukka Barocco sujahti tuonne mukaan. Oikeassa reunassa oleva piippamainen otus on ylimakea Tähkäesikko joka ei ole vielä kukkinut, toivottavasti sen ihmeen joskus vielä näkee. Syksyllä laitan tähän tulppaaneita ja krookuksia, värisävy vaihtuu vuosittain. On ollut valkoinen tulppaanivuosi, ruusunpunainen China Pink -kevät, viimeksi oli laventelisävyjä Bleu Aimablen ansiosta, mietin vielä mitä ensi keväänä, väreistä saa voimaa! Lisäksi on kellervää Flavaa villitulpsuista ja valkoista krookusta.
 
Mitähän voisi seuraavaksi keksiä, pikkuprojektia...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti