lauantai 31. elokuuta 2013

Kultasade ja Katsura

 
Joskus unelmat toteutuvat...sain syntymäpäivälahjaksi Kultasateen (Laburnum Alpinum), pieni pensas josta pitäisi tulla suuri..istutettu Pergolaan lahjanantajan toimesta (lahjaan sisältyi istutuspalvelu). Täytyy suojata hyvin, koska on jänöjen herkkua. Syysväritys on todella herkullinen, kuin sulaa kultaa. Tästä on riemua riittänyt, sanoin lapsillekin, että nyt on rahahuolet ohi kun meillä on kultaa satava pensas :)
 
Kuvassa näkyy myös Ruosteviinin upean punainen syysväri
 
 
Katsuran (Cercidiphyllum japonicum) syysväritys on tajunnanräjäyttävän kaunis, kuin liekehtivänä, tulessa. Vielä ei tuoksu hattaralta, mutta pian..ei tarvita kuin yksi viileä yö ehkä. Lehdet putoavat, lakastuvat ja ympärillä tuoksuu makeasti. Ihana kasvi.
 
 
 
Kivikossa on syysvärejä, Katsura suoraan vasemmalla, etualalla kivikkokasveja
 
 
Mantelikirsikan ( Prunus glandulosa 'Alba Plena' ) viehättävä syysasu
 
 
Sädepäivänhattu (Rudbeckia fulgida sullivantii), ihana musta nuppi!

4 kommenttia:

 1. Oi, mitä ihanuuksia sinulla on! Minäkin olen näistä molemmista haaveillut, mutta liian talvenarkoina olen ne hylännyt.

  Katsuran olen valinnut tyttären pihasuunnitelmaan, joten siellä ehkä pääsen siitä sitten nauttimaan.

  Pitääpä vielä miettiä myös tuota kultasadetta - juuri luin, että pohjoisimpana Suomessa se kasvaa Pietarsaaren koulupuutarhassa.

  VastaaPoista
 2. Ihania kasveja, kuin karkkeja! Lakritsinappia ja hattaraa :-)
  Täällä Nauvon hautausmaalla kasvaa kultasade, joka on noin kahdeksanmetrinen puu. Se on hieno. Oma kultasateeni on vasta polvenkorkuinen, ja kiitos muistutuksesta, sehän täytyykin jo suojata syöjiltä. Kultaa satava pensas :-D

  VastaaPoista
 3. OI, kultasade on tosi hieno! Onnea sankarille hienosta lahjasta:)

  VastaaPoista
 4. Marietta, menisikö kuitenkin pohjoisemmassakin? Kannattaa kokeilla :)

  Saila, wau, kahdeksanmetrinen. Entisellä naapurilla, mukavalla eläkeläismiehellä oli myös iso Kultasade, sitä aina yhdessä ihasteltiin...

  Maarit, kiitos Sinulle!

  VastaaPoista