lauantai 9. marraskuuta 2013

Paraatipenkin kasvihuoneenvierus

 
Kasvihuoneen vierustalla kasvaa sipulikukkia, kutsun tätä aluetta kevätpenkiksi, koska olen istuttanut tähän paljon toukokuussa kukkivia esikkoja, sipulikukkia ja vuokkoja. Kesällä paikka onkin hieman tylsä viimeisten tulppaanien lakastuttua. Yritän jatkossa satsata enemmän kesäkukkijoihin. Syksyllä on paljon Syysleimuja ja Ruusumalvoja tässä maisemassa.  Jännä nähdä miten kasvihuone vaikuttaa vieressä kasvaviin kasveihin, mm. Näsiään ja Pikkusyreeniin. Kääpiöomenapuu Amorosa kasvaa ihan kasvihuoneen kulmalla. Penkissä kasvaa myös mm.:

Tarhakylmänkukkia

 
Pikarililjoja, helmihyasinttejä ja tulppaaneita

 
Pieni vartettu Syreeni Palibin ja tuossa mustassa kaaressa Piilu -kärhö
 
 

 
Tässä näkyy hieman tuota kaarretta, keskemmällä kasvaa orvokkeja, Arovuokkoja, Ahomansikkaa ja taustalla näkyy vanha 50-luvulta oleva kivimuuri (kylmämuuri)

 
Kerrottu vaaleanpunainen valkovuokko Pink delight

Ihania ihania tulppaaneja, tässä Queen of night ja lila sekoitus
 
 
Arovuokot leviävät hyvin, pidän näistä hyvin paljon, kuin isoja valkovuokkoja, alla kasvaa punaista Kaunokaista eli Bellistä
 
 

Lisäksi kerrottuja tuoksuvia Flore Pleno -narsisseja
 
 
 
Orvokkeja ja metsämansikoita kasvaa penkissä erilaisia
 
 

Kasvihuoneelta alkaa hiekkapiha-alue, rajaksi olen istuttanut valkoisia syreenejä, piha-, ja jalosyreeni Mme Lemoinen

 
Kulmauksessa on aika sotkuisaa, Koristeomena Erstaan alla Kimikkiä, Kulleroita ja Poimulehteä


Kasvihuoneesta avautuu näköala kukkapenkkiin

 
 
Puolikaaren muotoinen paraatipenkki jatkuu betonimuurilta kivimuurin rajaamana ja loppuu uuteen kasvihuoneeseen. Keskelle jää siis tämä pieni ympyränmuotoinen nurmialue, jossa paviljonki sijaitsee. Paviljonkiin (hieno sana..)on istutettu kaksi viiniköynnöstä (Zilga & Swenson red).
 
Huomaan, että olen ottanut aika vähän kuvia alueesta, siinä taitaa olla jotain mikä kaihertaa. Heinittyminen ainakin on ongelma. Pitäisi kitkeä ahkerammin. Yritän paneutua tähän penkkiin jatkossa paremmin. Kuten sanottu, on keväisen kukkaloiston jälkeen anonyymikin. Ostin Unelmatädykkeitä syksyllä ja odotan hirmuisesti niiden kukintaa. Lisäksi kerään samaan paikkaan Iriksiä.  
 
 
  

3 kommenttia:

 1. Voi ei miten ihania kuvia, nämä innostavat hamstraamaan sipuleita vielä lisää;)
  Upeita nuo kaarevat muodot, kasviyhdistelmät ja tuo kivimuuri. Olen myös hurjan iloinen, että sinulla on nyt tuo kasvihuone!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo kivimuuri, kuten paviljonkikin!

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Maria ja Pioni <3

  Maria, Kasvihuoneen teko tosiaan kesti sellaiset kolme vuotta, ihmettelen vieläkin, että tuossako se nyt tönöttää. Kesken on tosin vieläkin...

  VastaaPoista