keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Paraatipenkin keskikaarre

 
Paraatipenkin jatkoa syksyltä...kukkapenkkien suomiminen jäi kesällä kesken ja nythän on aikaa kun ulkona ei ole mitään tehtävää/nähtävää.
 
Puoliympyrän muotoisen penkin keskiosaan on istutettu sekametelisoppakasveja. Syksyllä näkyvimmät ovat erilaiset Maksaruohot. Tuo matala pihkanvärinen etualalla on oma lempparini, Sedum Amber

 
Muuria vasten kasvaa erilaisia köynnöksiä, nihkeästi kuivuudesta johtuen. Lisäksi on erilaisia havuja, Hortensioita, keltalehtinen Japaninangervo, Päivänliljoja, Pioneita, Heiniä jne. Kuvassa hämärästi näkyvä keppi kuuluu vartetulle (lilalle piha)Syreenille, joka on keväinen hankinta. Vasemmalle puolen jää ruusukeskittymä, jossa on upouusi tulokas. Löysin vihdoin itseäni eniten ruusuissa puhuttelevan ryhmän, David Austin-ruusut. Lichfield Angel  on ihanan vähäpiikkinen, kermanvalkoisin kukinnoin varustettu ruusu. Haaveilen vielä yhdestä ruususta, tummanlilasta William Shakespearesta.

 

Näkymää vasemmalle, Syysleimuja, Kultapiiskuja, Malvoja ja Nauhuksia taustalla korkeampina, etualalla kunnon pehko Poimulehteä, joka on ehkä pikku ongelma, tähän kohtaan en ole oikein tyytyväinen..

 
Vielä lähikuvaa. Tuo korkea aleköynnöskehikko päätyi tänne
 
 
Koristeomenapuu Erstaan alla kasvaa Syyskimikin syleilyssä Syyshortensia, joka näytti viikkoa myöhemmin tältä:
 
 
Kaarrepenkistä jää vielä yksi osa tarkastelematta, se kasvihuonetta lähinnä oleva puolisko. Palaan siihen :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa tutkailla kesäisiä kukkapenkkikuvia :-) Ja minkä syysvärin hortensia leiskautti! David Austinit ovat ihania ruusuja, William Shakespeare olisi minullekin mieluinen lisä puutarhaan, kun ensin keksisi mihin paikkaan. Ainakin minulla Austinit ovat olleet talvenkestäviä.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea ja katsella näitä, nythän ei tosiaan paljon ole tehtävää puutarhassa. Uuden kevään odotus on itselläni alkanut ja täällä kotona flunssaa sairastaessa on aikaa hakea ideoita ja tehdä suunnitelmia.Laita pian lisää kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Nythän olisi aikaa puutarhailuun, mutta ei enää innostusta pihalle:(
  Odotan jo seuraavaa kasvukautta. Ja suunnitelmia pyörii mielessä...

  VastaaPoista
 4. Pihalla ei ole paljoa tekemistä, joten nyt on hyvä muistella menneitä. Mutta uusi kesä on tulossa..

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kasvirunsautta! Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista

 6. Voi kiitos vierailijoille! Kiva kun joku jaksaa käydä täällä lukemassa, en voi vaan uskoa, että mun jutut voi kiinnostaa ketään!

  Saila, kiva kuulla, että Austinit pärjäävät talven. Kyllä varmasti löydät paikan Williamille :)

  Pioni ja Vilma, kiitos paljon!

  Oooo, Saraheinä, olen erittäin otettu, kiitos <3

  Maria, voi kun ihana, että olet palannut tänne!

  VastaaPoista