tiistai 1. huhtikuuta 2014

Onnellinen hullu


Päivän totuus: Taimistolla menee sekaisin. Pieniä orvokkeja vaaleissa sävyissä tänä vuonna. Prunus Accoladea lähdin ostamaan, mutta Prunus Nipponica Brillant (Kuriilienkirsikka) löytyi. Kävi niin kuin elämässä yleensä, olen menneenä viitenä keväänä hipeltänyt Accoladea (jota  Kevätsuudelmaksi myös kutsutaan), mutten ole raaskinut ja nyt kun ostaisin niin eipä löydy. Hih. Kirsikka tulee kuunliljapenkereeseen Kirsikkaluumun, Rusokirsikan, Koristekirsikka Kanzanin, Tähtimagnolian ja Helmipensaan seuraan kukkivien sipulikukkien ylle.

Sen näissä puutarhahommissa olen vihdoin oppimassa, että usein pitää toimia heti eikä jäädä odottelemaan. Onneksi olen suhteellisen joustava persoona. Kun kiikutin kirsikkaani kohti kassaa niin kuulin kun eräs nainen kuiskutteli toiselle "katso tuo ostaa jo kirsikan, aika hullu". Ehkä niin, mutta olen hyvin onnellinen hullu tällä hetkellä. Sen verran toinen asiakas oli kuitenkin oikeassa, että otin vahingossa Brilliantin vaikka piti ostaa Ruby (punaisempi). Ei haittaa, kauniita kumpainenkin. Pitää käydä jatkuvasti kuistilla ihastelemassa kirsikkaa. Terapeuttista, varsinkin kun taivaalta putoilee lumihuitulaa.

 
Kevään ensimmäinen orvokki tuntuu aina niin erityiseltä. Ruukku ja sievä orvokki tämän kevään teemavärissä vaaleansinisenä

 
Jottei totuus unohtuisi, ihan vielä ei joulusta olla päästy, amaryllis alkoi kukkimaan. Kauppilalta ei löytynyt mitään pakko saada -kasvia. Mietin vielä tilausta Taimimoisiolta, hirmu kalliit toimituskulut vaan heillä.
 
Onnellisia kevätpäiviä kaikille ❧ Ei lannistuta, eihän?

8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa hulluutta!!! Viisaasti toimittu, ajoissa kannattaa olla eikä hankintoja kannata jättää seuraavaan kertaan kuin aivan akuutissa rahapulassa;)
  Upeasti kukkiva pieni puu, minunkin hankintalistalla on kirsikkapuu, ehkä kaksikin...

  VastaaPoista
 2. Parempi onnellinen hullu kuin kesällä ilman kirsikkapuuta;)

  VastaaPoista
 3. Aikainen puutarhuri nappaa kirsikan. Niinhän se meni!
  Tukholman messuilla oli noita kuriilienkirsikoita täydessä kukassa ja myynnissä. Aivan ihania!
  Niin on herttainen tuo pieni sininen orvokkikin!

  VastaaPoista
 4. Ihana kirsikka tuo! Kyllä kirsikat vaan ovat ihania. Täytyy pistää töpinäksi omien maansiirtojeni kanssa, jotta saan sen kirsikkalehdon ennen eläkeikää...!

  VastaaPoista
 5. Viisas päätös, pitää takoa kun rauta on kuumaa ;) Ja ihana on kirsikka !

  VastaaPoista
 6. Minulla on pari vuotta vanha Accolade - kevätsuudelma, ihana nimi, jota en ole ennen kuullutkaan! Ihana on myös tuo Brillant :) ja kaunis orvokkiruukku!

  VastaaPoista
 7. Voi ei lannistuta, ei! Ihanaa, olet aloittanut jo kevään istutushankinnat! Suloinen ihana kirsikkaja ihana orvokki!

  VastaaPoista
 8. Maria, ihanaa, mitä kirsikoita ajattelin hankkia??

  Pioni, totta, olet oikeassa :)

  Suvikummun Marja, ruotsissa varmaan tosiaan kaikkea ihanaa mitä täältä ei löydäkään, kiva kun pääsit käymään siellä!

  Pivi, kiitos kannustuksesta!

  Marietta, oi Sinulla on tuo ihanuus! Pitää tulla kurkkimaan blogiisi Accoladea! Kevätsuudelma on niin suloinen nimi.

  Laura, kiitos, ihanaa ettei lannistuta!

  VastaaPoista