torstai 20. marraskuuta 2014

Kuistilla kukkamaailma

Tasetin pienet narsissinkukat (Narcissus tazetta) ovat avautumassa hiljalleen kuistilla. Laitan ne aina korkeaan lasimaljaan pelkkään koristekivisoraan jonka pohjalle juuriin nippanappa yltävä vesi. 
Jonain päivänä on paistanut näemmä aurinko, en muistanutkaan, kuvat eivät valehtele. Bonsain siirsin kuistille, ei tarvitse kastella niin usein
Vaaleanpunainen amaryllis avasi kaikki neljä kukkaa samaan aikaan. Kaunotar. Ja taas se aika vuodesta kun rautaiset kukkakepit ovat hävinneet yksi toisensa jälkeen..täytynee ostaa uusia jos en löydä niitä. Plääh. 
Kesän tuntua...Poutapilvi intoutui uuteen kukintaan
Perintöpelargoni kukkii hempeänä
Riippapelaquut tekevät uutta lehteä valoisimmalla paikalla
Huonekuusi saa varmaankin adventtina joulukoristelun
Banaani tekee taas ruukuntäydeltä poikasia
Atsalea on kukkinut kesästä asti, en tarkalleen muista mistä asti, mutta kaunis on varsinkin vartettuna pienoispuuna
Pelaquut kukkivat vielä, mutta keltaisia lehtiä saa jatkuvasti olla nyppimässä. Valon vähyys kurittaa kasveja kovalla kädellä. 

Ilma kylmeni nollan pintaan. Kuistilla oli vain 13 astetta, laitoin pikkuisen lämpöä jotta ulkovaatteet eivät olisi niin koleita. Kasvit kyllä pärjäisivät. Ulkona on jotenkin jäätävää, pakko uppoutua kevätunelmiin. Ja ehkä pian kuistillakin tarkenee paremmin hoivailla.  Nyt on shoppailut shoppailtu (myös miltei kaikki joululahjat). Joulusuklaita ja herkkuja ostan vielä lähimmille. Jossain näin (olisikohan ollut maalaispuutarha tms) mainoksen kotiin toimitettavista aidoista karjalanpiirakoista. Huikea idea!  Hinta oli vaan tosi kova, viidenkympin tienoilla (kotiinkuljetus sisältyy hintaan). Haaveilen niitä jouluksi...omatekemät ei ole kovin hyviä.

Joka vuosi ostan yhden uudenlaisen joulukukan josta usein -ei valitettavasti aina onnistu- saa ilon koko vuodelle. Tänä vuonna haaveilen Ardisiasta. Olen sitä useana vuotena katsellut sillä silmällä, mutta on aika kallis. Onneksi on näitä vanhoja mitä voi hoivailla verannalla. 

8 kommenttia:

 1. Taas huomasin kuvien voiman. Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Sullapa onkin mahtava valikoima kasveja kuistilla! Ihana amaryllis <3 Meillä oli -6 puoli kahdeksalta, kun lähdin töihin.

  VastaaPoista
 3. Voi mikä tunnelma, kuistisi on keidas keskellä ankeinta marraskuuta! Tasetit ovat ihania ja amarylis tuollaisella hempeällä punastuksella.

  VastaaPoista
 4. Ihana kukkakuisti! Puutarhaihmisen talvivarasto kukkaterapiaa ;-)
  Ihana idea tuo karjalanpiirakkajuttu!

  VastaaPoista
 5. Ollapa kuisti. Huonekuusi varmasti viihtyy siellä paremmin kuin huoneenlämmössä. Selvästi kasvisi saavat enemmän valoa kuin tavallisen ikkunan ääressä, koska ovat niin reheviä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos itsellesi Anni!

  Tiina, kiitos kovasti. Hurjan kylmää teillä jo!

  Maria, kiitos kauniista kommentistasi!

  Saila, terapiaa todella. En saa karjalanpiirakoita nyyh, luin vasta tarkemmin, että pitää tilata paljon ja minimisumma on jotain 300 euroa. voi ei...

  VastaaPoista
 7. Riitta, kiitos. Kuisti ei ole kovin valoisa kun enimmäkseen pohjoispuolella. Kasvit on vaan aika vanhoja jo.

  VastaaPoista
 8. Niinpä, ihana kuisti! Siitä saan vain haaveilla;)

  VastaaPoista