maanantai 17. marraskuuta 2014

Nostalgiaa

Enää ei pitänyt ostaa sipuleita. Eijei todellakaan. Kun itseasiassa tykkään siitä hitaasta tahdista, että istuttaa joka syksy maltillisesti ja sitten (toivottavasti) vuosi vuodelta lisääntyvät. Tänä syksynä on tullut istutettua aika paljon kaikkea pientä sipulikukkaa, niitä ihan tavallisia. Mutta muutamalla eurolla sai näin hienon puulaatikon jossa ritiläpohja. Pakko ostaa. Nostalgiateksti vetosi erityisesti. 

Olen tallonut nurmikon mutavelliksi. Etsinyt kiihtyneenä kukkatelinettä ulos (miksei talviperiodina ole juuri mitään tarjolla?). Löytänyt kympillä metallisen pöytäsetin pergolaan (vanhat tuolit olivat niin lahoja, että jalka räsähti läpi jouluvaloja virittäessä).

Pitää näemmä hokea "viimeinen istutus" niin löytää jatkuvasti uutta istutettavaa. Puutarha on valmis lepokauteen, mutta minä en. Rääkkään sitä vielä.

Kiva ritiläpohja laatikossa...

Onhan tässä erilainen fiilis kun voi kulkea laatikon kanssa sipulit  keikkuen kohteeseen

Ja tänne pienoislehtoon ne päätyivät, vaaleanpunaisia darwintulppaaneita ja sinisiä helmililjoja, ihan tuikitavallisia. Ennestään täällä nurkassa ei kasva mitään. Nada. 

Kasasin minipikkuisen kasvitukea ennenkuin voimat ehtyivät..uuh, ei minusta olisi kokoonpanolinjastoon

Esikkoiset virittelevät kukkanuppujaan kuihtuneiden lehtien alla

Kaivoin esiin kranssit, pieni ruosteinen ämpäri koristeena risukranssissa...

Uusi kympin setti, aika ihana

Harmaata on taas, marraskuu on kyllä todella raskas pimeydessä taivaltaa, suurin piirtein kaikki valittavat väsymystään. Minuakin nukuttaa kamalasti. Joulukuu on jo mukavampi. Sitten alkaakin se todellinen koettelemus, tammi-helmikuu, hui. Maaliskuussa voi jo todenteolla haaveilla keväästä (vaikka onkin talvikuukausi). Silloin nettiin ilmaantuvat kukkakuvastotkin! Kirjastovarailut puutarhakirjoista etenevät hissukseen, jos vaikka jouluksi saisi niin olisin iloinen. Ehkä tässä jotenkin vielä on mahdollista selvitä järjissään ilman kuopsuttelua. Sitten kun pahin tuska iskee niin on lähdettävä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin ihastelemaan eksoottisia kasveja. Vai voisikohan koko pihan siirtää jättimäisen lasikellon alle talveksi? 

5 kommenttia:

 1. Voi mitä kaikkea olet vielä löytänyt; huippunostalginen ja hieno puulaatikko ja sipulitkin kaupan päälle!!! Ja miten noin hienot kalusteet noin edullisesti!?! Onnentyttö! Voi että, siellä etelässä on Kaisaniemi ja Talvipuutarha, tuovat kyllä lohtua kun ankeus käy ylivoimaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Auuts ja taas olet tehnyt upeita löytöjä! Nyt en kyllä enää uskalla kysyä, et mistäs löysit ;D Pöh just radiossa povattiin tänne eteläänkin pikku pakkasia, joko meijän pitää kohta lopetella puutarhan kaivelu tältä vuodelta :(

  VastaaPoista
 3. Ahaa... Nyt näen minkälainen tuo kasvituki on!
  p.s. minäkään en ole valmis lepokauteen.

  VastaaPoista
 4. Heh, minäkin haaveilen Eden-tyyppisestä jättikuvusta puutarhan ylle :-D Ja sinne AINA vähintään 12-tuntiset päivät myös!
  Ihanat löydöt, kalusteet tosi kivat ja edulliset, ja tuo iiihana sipulilaatikko! Ööh, minäkin vähän tässä mietin vielä käyväni Taimialla tai Kauppilassa...
  Talvipuutarhaa ajattelin minäkin suositella, se on niin ihana ja vieläpä ilmainen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maria! Pitäisi kyllä vastustaa tätä tavararohmua, mutta kun halvalla saa niin ryhtyy Sulo Viléniksi, auts. Sinun pitää lähteä kevätpuolella Kaisaniemeen, kevätretki vaikkapa :)

  Minna, et kysynyt, en uskalla kertoa..pakkaset on tosiaan tulossa, jotain pitäisi keksiä nopeasti!

  Anni, ihana kuulla ettet ole lepokausilaisia vielä :)

  Saila, voisiko puotisi toimittaa lasikupuja?! Taimia houkuttelee minuakin...Kauppila on varmasti ihana, en ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista