tiistai 16. joulukuuta 2014

Keväinen tunne


Pukki kävi etuajassa. Sain tummanpunakukkaisen jouluruusun Helleborus atrorubensin joululahjaksi. Kyllä pukki tietää, tälläisestä olinkin haaveillut. Toivon vain, että saan pidettyä hengissä kevääseen asti

Tänään paistoi aurinko ja heräsin hetkeksi nauttimaan kevään tunnusta. Joulukuu on ollut aika erikoinen, jatkuvaa sadetta ja kovaa tuulta. Joka päivä on saanut kerätä sylillisen risuja pihasta. Yleensä pidän lyhdyssä kynttilän palamassa yötä päivää, mutta tuulen vuoksi se on jäänyt haaveeksi. Ties vaikka koko tienoo liekehtisi tulessa jos sen jättää. On tullut vähän tuulituhojakin. 

Tälläinen peura löytyi varastoista (vaikka sanoin olevani kyllästynyt peuroihin), ostettu joskus Tigerista. En tiedä onko vihainen vai peljästynyt, pikkuisen outo kuitenkin

Pikkukävelyllä metsästä löytyi kivisydän painuneena sammaleeseen, luonnon taidetta

Mustavadelma (luin vasta, että Mustavadelma ja Karhunvadelma olisivat sama asia, enpä ole tiennyt) on tehnyt jopa uusia lehtiä, aika selviytyjä

Pergolan kukkapenkissä on pitkiä piippoja jotakin, istutin tähän ainakin krookuksia, iriksiä ja pikarililjoja, samaan penkkiin istutetun uuden köynnösruusun peittelin ihan vaan havuilla


Näin erittäin hienon peikonpähkinästä tehdyn asetelman jouluvaloineen naapurustossa ja on tehnyt mieli samanlaista siitä asti. Kukkakaupoissa myydään käppyräisiä peikonpähkinäpensaan oksia, mutta aika kalliilla. Toivottavasti Purppurapeikonpähkinäni tuuhevoituu ja raaskin joskus leikata siitä oksan.
Pienet Kruunuvuokot kasvihuoneessa vieläkin pirteinä

Hyasinttien hamstrauksella on hyväkin tarkoitus...Ystäville pieniä mukaanotettavia kukkayllätyksiä, joulu on antamisen aikaa 

Hyasintista otin hatun pois, vihreää kurkistaa

Ja keittiön pöydälle vaihdan aina hyasintin edellisen kuihduttua

Kevään tuntua ilmassa..aurinko paistaa ja pikkutulppaanit kukkivat

Ainoa lumi löytyy lasikellojen alta...

Tässä vielä päivänvalolla vielä Hernesypressin hopeaa. Auringonpaisteesta oli se hyöty, että hoksasin kuistin Jouluruusuissa olevan ötököitä. Nyt ovat suihkunraikkaina odottamassa joulunpyhiä. Odotan jo (näennäis)kiireiden loppumista ja rauhallisia pyjamapäiviä. 

15 kommenttia:

 1. Oi sinä sait tuollaisen punaisen jouluruusun, onnen tyttö! Miulla on kaik lahjukset ostettu kun tili on tyhjä, pyhät saa tulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. Sama juttu täällä, rahat loppu, jouluvietto alkakoon!

   Poista
 2. Kyllä osasi lahjan antaja valita toivelahjan! Toivotaan pitkää ikää kauniille ruusulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria K. Huolestuttaaa kyllä, että ehdin nitistämään vielä ennen kevättä...

   Poista
 3. Jouluruususi on oikein kaunis! Itsekin katselin niitä kaupassa. Ovat aika kalliita. Rauhaisaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma. Onneksi en tiedä tämän hintaa. Rauhaisaa joulua myös Sinulle!

   Poista
 4. Oi, JOULURUUSU!

  Peura on vähän pelottavan näköinen :(

  Sammal on ihanan näköinen. Onko tuo tosiaan äskettäin kuvattu, vai onko kuva-arkistoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni. Peura on kaamea...eilen kuvatut kuat on, täällä on satanut vettä miltei koko joulukuun.

   Poista
 5. Aivan ihana suloinen jouluruusu! Aion ostaa valkoisen jouluruusun ennen joulua ja hinnat näyttää olevan 18-45 €, aika tyyristä. Tuo joulutulppaanikin on herttaisen näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri. Hui miten kallis jouluruusu. Lidlissä olisi 5 euroa, Bauhausissa ja K-Raudassa 5,90. Prismassakin sillä hinnalla. Nyt en tiedä missä asut, mutta kiskurihinnalta kuulostaa.

   Poista
  2. Huh, onneksi ehdin lukea kommenttisi, Prismasta löytyi valkoisia hintaan 5,90 € :). Asun Espoossa, täällä kukkaputiikeissa on ne jouluruusuasetelmat tosi kalliita, koristeet taitavatkin maksaa enemmän kuin itse kasvi.

   Poista
  3. Ihana kun löysit Elmeri! Jipii! Asetelmat on tosiaan hirmu kalliita.

   Poista
 6. Ihanat kuvat ja jee, vähän aurinkoakin! Kyllä se siitä sitten pikku hiljaa taas kevätkin tulee... kun ensin olet saanut viettää riittävän monta rauhaisaa pyjamapäivää.
  Mahtavan kaunis punakukkainen jouluruusu!

  VastaaPoista