torstai 4. joulukuuta 2014

Kukkia, huonekuusen koristelua ja talvikylvö

Viikko sitten ostetut neilikat ovat yhä kauniita, on kyllä paras leikkokukka
Huonekuusi sai ylleen joulukoristelun hopeanhohtoisista minipalloista, linnuista ja taivuteltavasta pitsinauhasta
Huonekuusen ostin pienenä viitisen vuotta sitten, maksoi vain euron. Himoitsin silloin kunnon isoa, mutta pihiys iski. Kuusi on kuitenkin onneksi kasvanut sen jälkeen reippaanlaisesti, tähän aikaan vuodesta usein tekee uutta. Kaupassa myytäessä huonekuuset ovat todella omituisen näköisiä, ihan kuin muovia ja värikin kelmeän vihreä. Tuleekohan niistä tehokasvatettuina kasvihuonevaloissa sellaisia? 
Jouluruusun kukka muistuttaa avautuessaan lumpeenkukkaa. Vinkiksi: Lidlissä oli hyvännäköisiä jouluruusuja viidellä eurolla. En itse ostanut kun on nämä jo.
Pinkki hyasintti on kivan polkkavärinen
Vironmuratti ilahduttaa kasvihuoneeseen istutettuna, on toistaiseksi säilynyt vihreänä. Talvipakkaset näyttävät miten hyvin talvehtii, olisi niin ihanaa jos sen saisi kasvamaan kunnon reheväksi! Leutoa on tosin ollut, joulukuussa plussan puolella, taitaa tulla vihreä joulu tänä vuonna
Tuo valo on aurinko...ihan hetken paistoi...orkideat kiittävät valosta ja tekevät jouluksi kukkia. Luin muuten, että varmin tapa kukittaa orkideat olisi viiden lämpöasteen vuorokausivaihtelu. Tälläisessä vanhassa talossa se hoituu itsekseen. Minun orkideani eivät pidä kovin paljon joulukuusesta, ottavat vähän nokkiinsa sen käryistä. 
Kukkateline sai joulukoristelun kasvihuoneessa. Vähän mautonta ehkä mutta hauskaa...lasiprisma, angoravillalangasta tehtyjä palloja, joulunkello joka helähtää aina kun avaa kasvihuoneen oven...
Mitähän näille tekisi...autotallissa ovat pikkusipulit alkaneet jo itää. Pidän kyllä pimeässä ja autotallin lämpötila on lähes sama kuin ulkona. Voivatko kukkia näin? Ajankohdalla ei ole itselleni merkitystä, vaikka heti, mutta käsittääkseni tarvitsevat sen kunnon kylmän kauden. 
Aika harvahapsi tämä ensimmäinen avautunut hyasintti, tuoksu onneksi hyvä ja perinteinen
Lintulaudalla asustelee orava, olin kyllä linnuille ajatellut, mutta pitää kai oravienkin syödä
Vanhasta ruostuneesta kynttilälyhdystä tuli oiva talipalloteline (orava kähvelsi sen talipallonkin)
Hopeakuusi piileskelee muurin turvissa
Minusta vanha betonimuuri on niin suloinen pienine sammalpalleroineen
Viime tipan syyskylvö (vai onko jo talvikylvö) kasvihuoneeseen, peitin multiin Köynnösukonhattu Red Winen siemenet, tarvitsevat kylmäkäsittelyn joten kokeillaanpa tälläistä hullutusta tänä vuonna.

13 kommenttia:

 1. Ihanan vihreää on nyt taas ulkona! Minullakin on vielä kesäkukkana toissa kesnä ostettu muratti kasvihuoneessa. Nostan sen kyllä sisälle sitten kun/jos oikeasti tulee kylmää. uo Vironmuratti kestääkin kyllä varmaan paremmin kylmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta Minna, ihanan vihreää. Tuo minun murattini on istutettu ihan maahan. Toivottavasti menestyisi.

   Poista
 2. Ihana aurinko! Hyasintitkin jo kukkii, mahtavaa.

  VastaaPoista
 3. Onpas sinulla ollut puuhaa tänään (eilen :) ) !

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, taidan käydä Lidhlissä:)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa miten joulu hiipii puutarhablogeihin! Kaunista sinulla siellä! Katselin tuollasita huonekuusta joskus jossain marketissa, jäi sillä kertaa hankkimatta, kun oli toisaan tuollainen "teollisen" näköinen vaalean vihreä... täytyykin miettiä uudelleen, josko siitä kotioloissa tulisi vähän rauhallisemman värinen! Sinä olet aloittanut jo kylvöt, vau! Köynnösukonhattu kuulostaa huippuihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. Ehkäpä ne huonekuuset muuttuvat normaaleiksi pikkuhiljaa. Kokeile vaan :)

   Poista
 6. Meilläkin on nähty talipalloille ahneita oravia :D

  VastaaPoista