keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kukkapäivä

Olen vaihtanut karkkipäivän kukkapäivään. Saan ostaa yhden kukan tai kimpun viikossa, mutta se saa maksaa enintään 3 euroa. Tämän viikon kukka alitti sen onneksi. Vanha kunnon Santtu! Kukkien väri on todella tumman punainen ja lehdet mustat, ihanan synkkä. Hong Kongista tämä yksilö.

Kävin pihalla tuulessa huojumassa. Jäniksen käpälänjälkiä risteilee, tarkastan aina mihin ne pysähtyvät ja mitä on syöty. Ketunkin sieviä jalanjälkiä näkyi, näin sen oikaisevan pihamme poikki. Kohtaavatkohan nuo kaksi koskaan?

Otin pihakuvia eilen ennen lumimyräkkää.
Punapeikonpähkinä on kaunis talvellakin, tätä syötiin kovasti ekana talvena kun en hoksanut suojata. Nyt ei maistu enää jostain syystä.
Piipposet joutuivat lumen saartamaksi (en tiedä mitä ovat, mutta epäilen pikarililjoiksi...)
Ruukussa kasvaa toista talveaan Virpiangervo
Ja sinkkiämpärissä kasvihuoneen kulmalla toista talvea Norjanangervo
Minipuutarha on aika lailla jäätynyt...
Mahonia ja jouluruusut ovat peittyneet lumeen
Kärhössä (Snow queen) on pulleat nuput, vähän utuisen sameat tosit kun näpit jäätyvät ulkona kuvatessa
Tuoksuköynnöskuusama on onnistunut säilyttämään osan vihreistä lehdistään tuija-aidan suojissa pergolan luona, taustalla oleva puu on koristeomppu Makamik
Irikset ovat nousseet saunaneduspenkissä värjöttelemään
Ikuisuusvihreä kasvi Japaninsara
Peittokurjenpolvi ja valkoiset sammaleimut ovat onneksi vihreitä, eivät maistu jänöille toisinkuin Neilikat
Pikkutalviota ja sen ikivihreyttä rakastan vuosi vuodelta yhä enemmän, ensi kaudella otan taas hulluna pistokkaita ja levittelen joka paikkaan...
Kivimuurin kolossa on jänis nukkunut, kivet on parhaita asioita maailmassa, suovat turvaa ja lämpöä kasveille ja eläimille. Ja ihmisiäkin lohduttavat olemuksellaan. 
 Amerikanjuudaksenpuu paisuttelee jänniä kukkanuppujaan, kukintaa odotellessa....


Onneksi uuvuttava tammikuu on miltei loppusuoralla. Helmikuu on tosin usein vielä pahempi kun on niin kovia pakkasia. Mutta luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Mietin raaskisiko katkaista Onnenpensaan oksan maljakkoon. Puuhaakin vielä olisi, pitäisi ehkä ottaa pelaquista pistokkaita. Ensiksi harkitsen kuitenkin tarvitaanko...Orvokit ovat itäneet (itävät ilman kylmäkäsittelyäkin, kuistilla +15). Jos ei kevät tule niin tehdään se!

10 kommenttia:

 1. Hui noita piippoja! Paleltuvatkohan ne? Meillä on 40cm lunta kasvien suojana. Onneksi tammikuu kohta väistyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Hui tosiaan, miten käy Piipposten perheen....Onpa teillä hurjan paljon lunta siellä! Huomenna tosiaan jo helmikuu, jee.

   Poista
 2. Ihanan värinen santtu!
  Voi tuota Piipposten perhettä, kyllä heitä nyt koetellaan!
  Blogissani on yksi juttu sinulle, käythän kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvikummun Marja! Ihanaa haaste sinulta :) Olenpa onnekas!! Piipposet on kovilla, nyyh.

   Poista
 3. Kukkapäivä, aivan mahtava idea! Ja orvokkisi ovat itäneet jo! Ostin taas toiveikkaana mustan orvokin siemeniä, minkä värisiä sinä kylvit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kukkapäivä kiva idea, mutta menin syömään jo karkkiakin :( Mustia minullakin! Lajike Black moon. Mikä sinulla? Niin ja liloja oli kanssa muutama.

   Poista
 4. Hyvä vaihtoehto tuo karkkipäivän vaihtaminen kukkapäivään. Olen joskus tehnyt itsekin noin. Kesällä kyllä saattaa tulla aika monta kukkapäivää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaaleanvihreää! Olisi hyvä idea jos ei menisi silti mutustamaan karkkia, auts. Kukkapäivä voi olla joka päivä, eikös :)

   Poista