perjantai 2. tammikuuta 2015

Puutarhatrendit 2015

Kyllähän ruotsalaiset trendikkäinä tietävät, luin taas (salaa kaupassa, väärin tein..) puutarhamuodista tulevalle vuodelle. Olen suomennellut vapaasti ja lisäillyt omiani, suonette anteeksi. Tulkinta on aina tulkinta.


Satukesä


Puhutteleeko romanttinen unelmapuutarha?

Mökinpuutarhanomainen, romanttinen, vapaamuotoinen, rento. Vaatimatonkin.


*perinteinen kukkapuutarha

*värit: puuteripastellit

*kasvit: hortensiat, pelargonit, yrtit, atsaleat

Hotelli

Klassinen, ylellinen ja elegantti...


kurissapidetty.

*runsas vihreiden kasvien käyttö

*valkoiset kukat

*kasvit: heinät, lehtiperennat, muratti
Tropiikki


Vahvat värit, vahva tunnelma!

*amppelit, ruukuissa ja koreissa luonnontunnelmaa

*viidakkomaisuus

*värit: vahvat värit kuten keltainen

*kasvit: köynnökset
Muotikasveiksi kaudelle yritetään ruukkukasveja, vaikkapa Gloksiniaa ja Begoniaa

Mitäs tuumitte, löydättekö näistä jotain itseänne kiinnostavaa? Nähdään sitten taas kevätkesällä puutarhamyymälöissä kuinka hyvin kyseiset trendi rantautuvat Suomeen asti. Vaivalla sain kuvat ajatuksella valittua, puutarhani ei taida olla kovin hyvin edustaja millekään näistä tyylisuunnista. Kaikki kuulostavat kuitenkin periaatteessa ihan hyviltä.

Tasapuolisuuden nimissä syynäilin vähän puutarhatrendejä muualta maailmalta. Muotikasveja sielläkin olisivat erilaiset ja eriväriset (ihanaa!) hortensiat. Lisäksi ruusun näköisten kukkien suosiminen ruusujen sijasta olisi pop. Lisäksi kasvisten koko ja viljeltävyys tulee jatkossa muuttumaan pienemmän mittakaavan hommiksi. Enää ei tarvita neliömetrien kokoista tilaa hyötykasvisten viljelyyn vaan niitä voidaan helposti viljellä astioissa vaikkapa ravintolan terassilla. Kädestä suuhun ikäänkuin. Myös kukkien ja vihannesten yhteisviljely on tosi kuuma trendi. Vielä erikseen mainittiin "kasvitiede" joka tässä tapauksessa tarkoittaa kasvien ja kukkien jalostamista eri keinoin toivottuihin tarkoituksiin.

6 kommenttia:

 1. Kyllä nuo kaikki kuullostavat ihanilta, mutta arvannet varmaankin, että tuo ensimmäinen taitanee olla kuitenkin se minulle kaikkein rakkain ikitrendi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Cottage gardenia sinne siis, hyvä valinta :)

   Poista
 2. Oikein hyviä vaihtoehtoja kaikki ja onneksi omassa puutarhassaan voi sekoitella asioita mielensä mukaan. Ehkä luonnostaankin tietyt alueet muokkautuvat eri tyylisiksi. Kiva katsaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Tosiaan halutessaan voi tehdä vaikka kaikista eri huoneen!

   Poista
 3. Sulla on niin kiva blogi ! :) Kyllä minuakin viehättää kaikista eniten tuo ensimmäinen vaihtoehto, siihen pyrin pitkällä tähtäimellä oman pihani kanssa. Ikuinen projekti varmaan, mutta niin kai puutarhanhoidon on tarkoitus ollakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos KesäKukka, ihanasti sanottu! Mökinpuutarha on kyllä ihana ja hyvä valinta. Jatketaan ikuisuusprojektejamme :)

   Poista