keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vaaleanpunaista loppiaista

Istutaan peittoihin kääriytyneinä koko perhe (vanhat talot eivät näillä pakkasilla kaikkein lämpimämpiä) eli on pakko turvautua kesähommeleihin, kuva-arkistojen kaiveluun.

Jäätävien kelin poiskarkoitukseen valitsin ne hempeimmät kukat mitä kasvaa puutarhassani. Pidän kaikista väreistä eikä minulla ole erityistä suosikkia, mutta nyt vain hempukat pääsevät esille. Hempeää ähkyyn asti, kyllä kiitos.

Bourbonruusu Louise Odier

Klassikkopioni Sarah Bernhardt

Perinneruusu Minette (Mustialanruusu)

Tuntematon saatu pionilajike, jossa valkoista, persikkaa ja vaaleanpunaista, lajike täytyisi vielä selvittää, taidan lainata pari pionikirjaa kirjastosta seuraavaksi

Neidonkurjenpolvi on ensimmäisiä puutarhaan istuttamiani kasveja. En ole hurja kurjenpolvifani, mutta tämän jostain syystä innolla aina istutan, ensimmäiseen pihaanikin heti.

Espanjankurjenpolvi Wargrave pink

Rusokuusama, tarkempaa tietoa ei lajikkeesta kun puska on todella vanha, nykyään myytävistä olen löytänyt samannäköisen lajikkeen nimeltään Sanna. Rusokuusama on oikea ötökkämagneetti, mutta silti pidän siitä tosi paljon. Runko sammalloituu kauniisti.

Punaisen lammen kultakala -pioni, väri ei oikein näy kuvassa oikein, mutta vaaleanlilaan taittuva kylmä vaaleanpunainen ja punaisia raitoja osassa terälehtiä, pionin ulkopuoli on lähes valkoinen

Riippakoristeomena Cheal´s weeping, ihan lemppareita, tosi kaunis ja varma kukkija vuodesta toiseen. Kukat avautuvat ruusunpunaisina ja haalenevat vaalearoosaksi

Roosansävyinen varjolilja

Tähtiputki, ostin kerran yhden, mutta nyt minulla on niitä paljon kun leviävät reippaasti

New dawn-köynnösruusu, hyvin hento roosa

Japaninjaloangervo Sprite, suloinen vaaleanpunainen ja hento

Hagley Hybrid -kärhö, tänä vuonna sateista johtuen vihertävä

Tässä puutarhan pinkki hempukka on tavallisella metsämansikan etsintäkierroksellaan

Tänä kesänä saatiin pinkit perunatkin (Cerisa -lajikkeesta, ei ollut erityisen hyvää)

Ihana pikkuinen vaaleanpunainen valkovuokko (Pink Delight), sisällä olevat ripsuttimet ovat tummemman roosansävyisiä ja terälehdet hennompaa sävyä. Kerään näitä erikoisvuokkoja suurella innolla. Viime vuonna löysin yhden uuden lisää, Kentish Pinkin. Luulen, että jos olisi ihan pakko pitää vain kaksi kasvia niin luovuttaisin pois kaikki muut paitsi valkovuokot ja kirsikkapuut. Niihin tunnen palavaa intohimoa. 

Itsekseen kylväytynyt roosa lemmikki. Lemmikki oli lapsena lempikukkani ja pidän niistä vieläkin hulluna. Ensi kesäksi olen varannut pinkin lemmikin siemeniä joita aion kylvää salaiseen lehtoon.

Meillä on muuten taas käynyt suklaahiiri ja syönyt lasten joulusuklaat. Hassu hiiri kun vain suklaa kelpaa, kerran joitain vuosia sitten oli syönyt 300 g suklaalevyn laatikosta ja nuollut paperinkin puhtaaksi. Syytin kovasti poikiani jotka vannoivat etteivät olleet syöneet levyä (olikin vaikea kuvitella heidän nuolevan myös suklaapaperit). Loukkuihin kotihiiremme eivät mene, yöllä vipeltävät ja etsivät suklaata. Hiirenloukusta oli Kindersuklaa nätisti otettu pois ja syöty, loukku tyhjänä...tarvitsisimme yhä sen kissan. Hempukkaista loppiaista toivotellen!

39 kommenttia:

  1. Johan oli hempeää vaaleanpunaista hemmottelua postauksen täydeltä! Hieno piristysruiske tähän loppiaiseen. :) Kerran yritin kasvattaa vaaleanpunaista lemmikkiä siemenistä, mutta ei onnistunut. Ehkä pitäisi yrittää uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka. Voi että, onko pinkki lemmikki vaikea, kurjaa. Eikö kylväytynyt ollenkaan?

      Poista
    2. En saanut niitä itämään lainkaan. Silloin oli taas niin monta muutakin rautaa tulessa (lue: niin monta muutakin kasvatusoperaatiota samaan aikaan), ehkä siinä vika. Ehkä niille olisi täytynyt suoda rakkautta enemmän. =D Olisi ihanaa, jos pihalla olisi pinkkiä lemmikkiä oikein runsain mitoin. :)

      Poista
    3. No voihan, voi hyvin olla huonot siemenetkin! Uusi yritys? Impectalla oli kahta erilaista roosaa siementä. JOs minulla itää hyvin niin lähetän sinulle lemmikkejä :)

      Poista
  2. Voi että, kyllä näillä hempukoilla taas jaksaa vähän matkaa rämpiä tuolla pakkasessa. Tai oikeastaan en ole tänään nokkaani ulos pistänyt;)
    Lämmintä loppiaista sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! En minäkään ole käynyt ulkona...huomenna vasta kun on pakko. Mukavaa loppiaista sinulle myös!

      Poista
  3. Ihana piristysruiske, ihania hempukoita vallankin tuo pikkuinen, kenellä on noin ihanat kutrit!

    Onkohan tuo tuntematon pionisi 'Shirley Temple'? Väri rimmaisi hyvinkin tosin kukka muuttuu vanhetessaan valkoiseksi. Pionien kodin sivuilla on myös hyvä valikoima pioneja. Vai vaaleanpunaista lemmikkiä, ihana sen täytyy olla, kaikki vaaleanpunaiset olivat ihania!

    Pysykäähän lämpiminä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Voi arvasin, että täältä voisi löytyä vastaus!! Iso kiitos sinulle, pioni näyttää aivan Shirley Templeltä, ihanaa!!

      Poista
  4. Lumoava, lämmin, pinkki tuulahdus karkotti pakkaslukemat mielestä. Onnistui, kun istun leivinuunin vieressä :)
    Ihana pinkki hempukka mansikkaretkellä, ilmiselvästi keijujen sukua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Ihana tuo leivinuuni, kissat varmaan tykkäävät :) Minä olin saunassa tunnin kunnon löylyissä, nyt ei enää palella. Hempukka on metsämansikoiden perään kovasti!

      Poista
  5. Mikä loistava tapa viettää loppiaista;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Joo, ei tuolla ulkonakaan voi oikein olla...hyrr.

      Poista
  6. Peittoon kääriytyneenä täälläkin istutaan, villasukat jalassa ja tulet leivinuunissa. Jospa kohta lämpiäisi, myös ulkona.
    Ihanan roosat sävyt kuvissa (etenkin tuo lemmikki) ja muhkeat pionit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Voimia sinne kylmyyteen, leivinuuni onkin mukava juttu. Toivotaan lämpenevää

      Poista
  7. Kylläpäs olet laittanut ihanat kuvat. Kyllä tulee kesää ikävä. Suorastaan ihana piritysruiske tähän pakkaspäivään.

    VastaaPoista
  8. Ihanoita hempukoita! MInäkin kaivelin viimekesän värejä blogiini juuri tänään, kivaa näin pakkaspäivänä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anski! Apua, olenkin unohtanut käydä blogissasi kokonaan! Pitää pian korjata asia ja nähdä kesävärejä :) Hei, pyysitkö kerran vaaleanpunaista neilikkaa, tämä asia palautui mieleeni viime yönä!?

      Poista
  9. Ihanat kiharat teirän hempukalla! Neironkurjenpolovi on yks munki suasikiista. Hagley Hybriri ei tosiaankaa näytä itteltänsä. On teillä viisas hiiri, jos ei muu kelepaa ku suklaa. Ymmärtää hyvän päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Hagley meni tosiaan eri näköiseksi tänä vuonna. Hiiri on tosi herkkujen perään, sitä aina ihmettelen miten saa suklaat loukusta niin siististi!

      Poista
  10. Ihania kuvia! Niin tulee kesä mieleen. Onko se oikeesti noin kaunista!
    Meillä on vaaleanpunaisia lemmikeitä sinisten seassa, luulin että ne ovat jotenkin maan happamuuden takia eri värisiä?
    Täälläkin takkatulen vieressä luetaan dekkareita tai kudotaan kaulureita ja pipoja. Mittari näyttää -28 C!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! Minustakin tuntuu ettei tuollaista värikästä tulee enää ikinä. Luin, että lemmikit kylväytyvät eri väreissä itsekseen. Minulla on esimerkiksi itsekseen tullut myös ihan valkoista ja eri sävyisen sinisiä. Hurja tuo pakkaslukema teillä, hyvä jos on takka.

      Poista
  11. Ihanaa, kaunista! Ei iskenyt hempukkaähky, mutta kukkakuume kylläkin. Ruusunmekkohan on täynnä tuota vaaleanpunaista hempukkaa, mutta tuo riippaomena puuttuu. Nyt alkaa kuumeinen mietintä, mihin saisin hänet mahtumaan. Ja juuri kun päätin, etten ensi kesänä istuttele uusia aarteita. Kiitos vaan vertaistuesta, taas mopo karkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruusunmekko. Sinä oletkin tosiaan vaaleanpunaisen ystävä. Aina yksi koristeomena mahtuu jonnekin, siitä olen ihan varma :)

      Poista
  12. Taitaa tuolla hempukalla olla nyt vähän enemmän päällä. Minullakin täällä kaksi paksua villatakkia päällekkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Voi, nyt on kyllä vieläkin ikävän koleaa.

      Poista
  13. Juuri tällaista hempukointia tähän vuodenaikaan tarvitsee erityisesti.
    Kiitos ihanasta ja toivoa herättävästä kuvakavalkadista! <3

    VastaaPoista
  14. Iso kiitos!! Juuri tälläistä kukkaterapiaa kaipaa näin talven keskelle. Piti sitten tulla oikein jäätävät pakkasetkin vielä =( Mä kun luulin eläväni jo kevättä... Minä pidän kaikista kurjenpolvista, mutta neidonkurjenpolvi on niitä suosikkeja, niin kaunis! Onpa teidän hempukalla ihanat hiukset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Kurjenkello! Kamalan kylmä ja se ilmeisesti jatkuu ainakin pari kk. Kiva kun pidät kurjenpolvista! Hempukka on korkkiruuvikiharainen, niitä on kiva kampailla :)

      Poista
  15. Ihanaa kukkaterapiaa <3 Meillä sisällä n. 14 astetta, pitäiskö alkaa selailla kesäkuvia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Ilman muuta ja kannattaa lähteä etsimään vaikka lämpöpuhallinta! Kamalan kylmä teillä!!

      Poista
  16. Mitä ihanaa hempukkaterapiaa, näistä ei saa kyllikseen vaikka kuinka postailisit! Tuo kiharatukkainen on kyllä söpöydessään vertaansa vailla! Ja mahtaa hiirulaisen masu pömpöttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Kiva kun kävit! Hiirtä ei ole nyt näkynyt, söiköhän reppana liikaa.

      Poista