lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kesätuulet puhaltavat kukkapenkeissä

Minulla on vain nämä samat tylsät jutut, mutta jatkan silti. Kovaa tuulta ollut, kaikki vähän vinksallaan, mutta tehdään pikkukierros.
Tänään siirsin puutarhan multiin toukokuussa (muistaakseni) kylvetyt perennat. Harmaamalvikitkin löysivät paikkansa, samoin kissankellot ja valkoiset pellavat (luonnonkukkainnostusta tänä vuonna). Aiemmin istuttelin jo vaaleanpunaiset lemmikit, ruusunätkelmät ja siniset pellavat kukkapenkkeihin.
Pergolaan kylvin kokeeksi eri lila-pinkin sävyisiä monivuotisia rölliköitä eli Siankärsämöitä, tiivis tupas tuli. Kääk tuota alalaidan keltaista koivunlehteä.

Paraatipenkin kärki on aina heinäkuussa kauneimmillaan, tykkään istua katselemassa sen vieressä. Pallohortensian alla keijunkukkia.

Vaaleanpunaisesta morsius (piha)harsosta sain viimein jonkin sortin kuvan, se on söpö hörhelö
Penkin kärjessä syksyllä kukkivat Jalokellot (vaaleanpunainen & sininen) ovat nousseet esiin kurkkimaan kesää, nuppuja ei vielä näy. Muutoin on paljon noita eri värisiä keijunkukkia
Pikkuisen yleiskatsausta (anteeksi kuvatulva), taustalla nukkapähkämöitä ja muuta hopeista

Vasemmalla kultalehtinen kasvi on Valkokletra ja keskellä tumma Peruukkipensas

Toisessa reunassa on tupas erilaisia Syysvuokkoja, nekin ovat jo korkealla, mutta nuppuja en vielä löytänyt (onneksi). Niiden edustalle siirsin toisaalta ja istutin taimistolta ostetun Palleroneilikan, vaaleanpunaisia kumpainenkin
Pikkuinen Japaninvaahtera Emerald Lace sinnittelee, se on nätti koko kauden. Tämä kukkapenkin kohtaan olen tyytyväisin, se on rakentunut pikkuhiljaa hartaudella. Kun en oikein välitä massaistutuksista eikä ne minusta kovin hyvin pieniin puutarhoihin sovikaan niin on kiva kun on erilaisia kasveja sekaisin, mutta niin että sävyt sopivat yhteen. Nyt hion penkin toista päätä, siirtelin sinne erinäisiä kasveja toisaalta ja kokeilen miltä näyttää. Tuloksen näkee oikeastaan aikaisintaan vuoden-parin päästä. Kyllähän puutarhurointi koulii kärsivällisyyttä!

Tosi kaunis tämä uusi Purppurasilkkiyrtti. Talvenarkakin kai, katsotaan miten ensi talvi sujuu. On tässä muutamia perhosia levähtänyt, ehkä on totta perhoskasvin maine. Nuo vaaleammat nypyläiset sopivat hyvin sen edustalla kasvavaan Maitokello Loddon Annan väriin (ei näy kuvassa). Juuri tälläisistä pienistä väriyhdelmistä nautin. Unohdin viimeksi mainita kasvien ostopaikan, se on Kontulan Muhevainen. En voi käsittää sen ihanaa valikoimaa ja outoa sijaintia...kerran kesässä on pakko käydä siellä..
Varjopenkki on tylsä aina vaan. Mitään ei juuri nyt ole kukassa kun valkoiset ukonkellot kuihtuivat. Tässä on Katvio, valkoinen Ängelmä, Jouluruusuja, Valkokletra, valkokukkainen Varjohiippa, Saniainen ja perhosorvokkia.
He rakastavat selvästi toisiaan: Piippuköynnöksen sydämet ja Palavarakkaus

Sadekesä on syössyt puutarhan syksyiseksi.

Syyshortensiassakin jo kukkanuput

Ensimmäiset Syysleimut avaavat kukkasiaan ja Kuunliljat kukkivat (näistä kukista tykkään kyllä hirveän paljon). 

Kerrottu Verihanhikki kukkii aina näihin aikoihin. Se on ihana miniruusu.
Kärhöistä kukkivat Piilu
...ja Etoile Violette.

Rusokirsikka on jo saanut ruskaa ylleen

Sieniä tupsahtelee joka paikasta, tämä kasvaa pionipenkissä

Onneksi tuoksuherneet kukkivat vielä siellä täällä ja tuovat kesäntuntua

Kuunliljapenger on rehevänä, Juudaksenpuu ja kirsikat. Olen hulluna vihreään ja punaiseen lehtiin yhdessä.

Ihana yhdistelmä on minusta Black Beauty -keijunkukka ja Mäkimeirami, kauhurinteessä

Rakastan improvisoituja kukkapenkkejä. Tässä hiljan syntynyt, jossa Giardina-köynnösruusu, akileijan vauvoja, kotakuusaman baby, alppikärhö ja nyt tupsuttelin sinne lisää Harmaamalvikkeja

Ehkäpä kesän herkin kimppu puutarhasta: Tähtiputkia, Morsiusharsoja ja Pikkusydämiä

14 kommenttia:

 1. Kylläpä sinulla on ihanan paljon kukintaa puutarhassasi. Meilläkin leimut juuri avautuivat. - Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 2. En voi muuta kuin ihailla sinun upeita väriyhdistelmiä. Keijunkukat ovat niin kauniita, niiden lehtien väri on mahtava. Mukava kierros puutarhassasi, näitä lisää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kiitos paljon kauniista ja kannustavista sanoistasi!

   Poista
 3. Kukkien ja kasvien kuvia jaksaa katsoa vaikka kuinka. Taas tuli minulle uusia kasveja. Kauniita lehtimuotoja ja värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maatuska! Kiva kun jaksat käydä tutkailemassa :)

   Poista
 4. Minullekin uusi kasvituttavuus on tuo niin kaunis purppurasilkkiyrtti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Minullekin silkkiyrtti oli ihan uusi juttu.

   Poista
 5. Eivät sinun juttusi mitään tylsiä ole! Kiinnitti huomiotani tuollainen betoni(?) ruusu yhdessä kuvassa. Kärsivällisyyttä todella tarvittaisiin näissä pihahommissa. Entä kun sitä ei oikein ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Vilma, ihana kun jaksat käydä! Betoniruusu on, ihme kyllä kestänyt kaikki talvet. Kyllä se kärsivällisyys tässä kehittyy pikkuhiljaa...

   Poista
 6. Juuri mietin samaa "aikaista" syksyä, kaikki tuntuu olevan niin etuajassa tänä vuonna. Nauhukset alkavat kukkia jo täysillä, vaikka yleensä vasta elokuussa...ja rusokirsikka on saanut meilläkin jo syysväriä - apua! Mutta kesäistä ja kaunista sinulla näyttää vielä onneksi olevan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Pikkuisen aikaiselta tuntuu moni juttu, pelottavaa...mutta onneksi kesä jatkuu hetken! Kiitos käynnistäsi!

   Poista
 7. Ihania puutarhakuvia. Sinulla on niin ihmeellinen puutarha, joka postauksessa on jotain minulle uutta.
  Sieniä on jo syöty, tietty syksyinen fiilis on ollut jo. Mutta vielä on aikaa oikeaan syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos vaalean vihreää! Olet varmasti ainut joka ajattelee noin, olen kiitollinen :) Tosi syksyiseltä tuntuu, mutta nyt onneksi vähän lämpenikin.

   Poista