keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pinkkiä

Parasta juuri nyt: Pink Annabelle -pallohortensia 


Oma puutarha herättää sekä ilon että raivon tunteita. Joskus se on kaunis, joskus vaan ihan kamala. Nyt juuri tekisi esimerkiksi mieli repiä kaikki päivänkakkarat huut helvettiin. Mennä törsäämään uudet kukat tilalle. Suopeassa aamupöppörömielentilassa puutarha oli vielä söpö. Kesäaamuina on tosin muutenkin vain onnellinen siitä, että on olemassa. Kuvassa valkoisia tädykkeitä, Virginiantädyke. Eletään tädykeaikaa.

Helenanruusu Lykkefund kiipeilee betonimuurilla, yhtään kukkaa se ei ole vielä tehnyt. Luin juuri mielenkiintoisen tiedon, että useimmat "köynnösruusut" (reheväkasvuiset) kukkivat vasta kun ovat pituudeltaan noin kaksi metriä

Ruusupömpelin luona heleän vaaleanvihreä Ager Negundo eli Saarnivaahtera on hyvin kaunis

Siihen kauniisti sointuva on Alppikärhö Lemon Dream (sitruunaunelma)

Penkin alta nousee kaikkea luonnonkukkaa, pitäisi siistiä. Mutta en ehdi nyt enkä jaksa, maalailen sisätiloissa sitä sun tätä. Toisesta reunasta Japaninköynnösruusu nousee hitaasti ylöspäin ja toisella puolella punalehtiruusunen.


Pinkki pallohortensia Kuunliljojen seurassa


On tädykkeiden aikaa, Virginiantädyke Pink Glow korvaa pioneja kuunliljapenkereessä


Tähkätädyke Pink Goblin. Jossain on istutettuna sininenkin, mutten löydä sitä...


Pakko laittaa vielä kuva tästä Almost black -tuoksarista, eikös ole ihana hän?

Helminukkajäkkäröistä pidän todella paljon..se leviää, mutta maltillisesti ja on aika helppo nyppäistä pois. Oli muuten edukseen talvella kuivatettuna

Vaaleanpunainen kausi...Fairy -maanpeiteruusu jatkaa maailmani maalaamista pinkiksi. Kävin alessakin ja ostin sydämenmuotoisen lettupannun. Luin, että vaaleanpunainen sopii uneksijalle. Nyt varmaan unelmat lehahtavat lentoon. 

16 kommenttia:

 1. Hieno Annabelle ja upea tuo lähes musta tuoksuherne:)

  VastaaPoista
 2. Helminukkajäkkärää minulla ei olekaan. Sillä on niin hauska nimi, että jo sen vuoksi ansaitsee tulla hankituksi.
  Tuo on niin totta, että välillä koko puutarha raivostuttaa, eikä mikään näytä olevan mieleistä. Tilanne muuttuu täysin vaikkapa muutaman rikkaruohoja pois nyppäämällä. Pienestä se on välillä kiinni.
  Kävin muuten tänään kahdessakin taimia myymässä kaupassa - eivät varsinaisia taimimyymälöitä - ja anti oli todella onnetonta. Ei siis kannata nyppiä mitään vähänkään kaunista pois, sillä mitä laittaisi tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Helminukkajäkkärä on aika korkea, sopii kukkapenkin täydennykseksi. Kyllä puutarhurointi koulii taimien ohella omaa luonnetta :) Voi että, huonot valikoimat nyyh

   Poista
 3. Taas opin lisää. En tiennyt, että on olemassa vaaleanpunainenkin pallohortensia.

  Oma puutarha tuottaa välillä raivon tai pettymyksen tunteita. Välillä vain kasvaa harmaita hiuksia. Sitten joskus taas vai hymyilyttää ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Pinkki on kyllä söpö. Puutarhurointi vie välillä hulluuden rajamaille :)

   Poista
 4. Onpa kaunista kukintaa. Pallohortensia on aivan upea. - Kyllä puutarha tuottaa raivonkin tunteita, mutta enimmäkseen kyllä hyvän olon tunteita - onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Onneksi tosiaan etupäässä iloa :)

   Poista
 5. Hiano pinkki pallohortessa. Mulla son ny entine.
  On se! Ihana tua melekee musta hajuhernes.
  Meikäläänenki sutaa, tosin terassilla, ku tuli kuivemmat kelikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Voi nyyh, kuoliko se? Uutta vaan hommaamaan. Hyvä kun olet ahkerana siellä!

   Poista
 6. Sama täällä, tunteet vaihtelevat päivän mittaan. Mutta yritän pysyä positiivisena ja nauttia niistä pienistä onnistumisen hetkistä. Tuo pinkki hortensia on upea tuoksarista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Tuo asenteesi on kyllä kullan arvoinen :)

   Poista
 7. Ihana on puutarhasi, älä revi mitään pois! Tiedän kyllä tunteen, joskus tekis mieli vetää trimmerillä kaikki matalaksi, heh. Vaaleanpunainen kausi on mulla jatkunut jo kauan, taidan sitten olla ikuinen uneksija =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello! Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Hih, trimmerillä matalaksi :) Vaaleanpunainen on kaunis, se on hyvä kausiväri eikä hassumpaa olla uneksija

   Poista
 8. Kauniin värinen pallohortensia. Välillä puutarha tuottaa niitä nekatiivisiakin tuntemuksia, mutta onneksi ne ovat ennemmin tai myöhemmin ohimeneviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Onneksi tosiaan ohimeneviä ovat :)

   Poista