sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kuistin kevätkauden avajaiset

Kuistin kevätkauden avajaisia vietettiin eilen. Kannoin tavarat ulos ja pyyhin pois hämyseitit ja muut rojut ja tein uuden järjestyksen...tuskallista oli kun tavarat hakivat paikkaansa ja järjestelmällisyyden puute korvensi.  Joskus elämä tuntuu etupäässä siivoamiselta, niin ja odottamiselta. Korkkasimme siivouksen tuoman mielihyvän iltapäivätreffeillä miehen kanssa saunan jälkeen, lasilliset skumppaa kourissamme ja lapset ympärillä miekkailivat ja pelasivat palloa.

Tein siementilauksen tällä viikolla ja miten nopeasti tulikaan...ostin muutaman perennapussukan, tähtiputkea ja neilikkaa.

Kuistin uusi järjestys. Sain jopa pojalta kehut tästä, lämmitti :) Yleensä kun tulee etupäässä negatiivissävytteistä palautetta.

Korituoli ei sovi tänne eikä mahdu, mutta kun Sulo Vilen sai sen ilmaiseksi ystävältä. Puupenkki on kätevä multapussien ja luistimien säilytyspaikka
Pelargoneja...osa selvisi jopa talvesta hengissä ja tänään ostin yhden uuden pistokkaan Plantusta, Apple blossomin. Joka kevät ostan yhden.
Hengissä selvisi myös 7-vuotias unelma, joka meinasi jo kupsahtaa syksyllä

Ulkoa roudasin hetkeksi Ikean vanhan ja ruosteisen telineen kevätsipuleille ja muulle roskalle
Siemenistä vielä. Unikkoja eräs siemenpulju kutsui hauskalla nimellä "internet darling" eli netin söpöliini. Unikot ovat valtavan suosittuja eikä ihme, kun ovat niin kuvauksellisia.

Siementen suhteen siis ryhdistäydyin ja olen muutaman pussukan hommannut. Prismasta, Seedaholicilta ja Chiltern seedsiltä tänä vuonna. Loput hyötykasvien siemenet aion ostaa Lidlistä ja Hong Kongista, siellä halvat ja hyvät valikoimat. Erikoisemmat perennan siemenet valitettavasti joutuu tilaamaan netistä. Tai oikeastaan se on ihanan helppoa ja huomattavasti edullisempaa kuin jos marssisi siemenhyllystä hakemaan. Vielä en jaksa kylvää mitään kun olen niin toivoton laiskimus. Pitää aina päästä oikaisemaan ja tekemään hommat helpoimmalla mahdollisella tavalla nimittäin.
Aistin siementen suhteen mitkä ovat pop tänä vuonna (intensiivinen kauppa-, netti-, ja haastattelukierros, hah). Katselin eri siemenmyyjien myydyimmät listat. Latva-artisokka on tosi in! Hyötyrintamalla näyttäisi olevan tosi perusjutut muodissa, perinteiset porkkanat, kurpitsat, erikoistomaatit. Yllätysnousijana on retiisi ja pavut. Kukkaerikoisuuksista sellainen mustan kissan näköinen kasvi kuin Tacca on kaikkien huulilla. Unikot jatkavat voittokulkuaan eri väreissä ja muodoissa. Sitten minulla on pieni tuntemus siitä, että luonnonkukat tulevat entistä voimakkaammin, ainakin lupiinit, siankärsämöt eri väreissä. Apila on yksi suosituimmista.

Maailman myydyimpien siementen listalla on cannabis....ei siitä sen enempää. Minulle maistuu kyllä mieluummin tämä skumppa

Illan tullen kuistilla on tunnelmaa..

Magnolian kukka sulostutti viikonloppua, ostin sen jo torstaina Kaivokukasta, kestäviä juttuja maljakossa näemmä

Ja Leinikki sävy sävyyn. Vaan nytpä se viikonloppuhupi loppui ja arki alkaa taasen. Puuh. Mukavaa uutta viikkoa teille!

37 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu, että elämän tuntuu joskus jatkuvalta siivoamiselta. Meillä lisäksi myös jatkuvana ihmettelynä siitä, että mistä se sotku aina ilmaantuu ihan hetkessä..
    Kivoja siemenkylvöjä on sulla luvassa! Mikähän on Tacca, täytyy heti googlettaa.

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kiva kuulla, että sinustakin tuntuu siltä joskus. Mistä se sotku tosiaan tunkee esiin yhtäkkiä?
      Varmaan jo googlasitkin taccan, aika ruma minusta...

      Poista
  2. Ihana keväinen tunnelma, tuolla kelpaa kyllä kilistellä skumppalaseja! Pelargoniasi näyttävät voivan todella hyvin, mulla ovat aika raaskuja, mutta toivottavasti selviävät (ne siis joita en ole vielä heittänyt kompostiin).
    Mulla ei ole vielä kevätkukkia, täytynee katsella josko ainakin helmililjoja löytyisi jo täältäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Kyllä minullakin on useampi pelaq kupsahtanut, ei näiden kanssa aina onnistu valitettavasti. Pidän peukkuja sinun pelakuillesi! Toivottavasti löysit kevätkukkia :)

      Poista
  3. Voi IIIIIIIKS miten ihana uudelleenjärjestetty kuisti!
    Pökrään. Skumppaa, magnoliaa, kukkia, hienohelmaa, peargoneja... kaikkea ihanaa. Tilasit sitten Chilterniltäkin, eikö ole hieman vaikea päättää siellä, kun on niin iso valikoima? Mulla on ainakin aina ihan tuskanhiki. En ole heiltä vielä tänä vuonna tilannut, mutta kun syksyllä tilasin kaikkea kylmäkäsiteltävää... ehkä jätän jopa väliin.
    Niitä Styraxeja odotellessa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Tilasin ja nyt tilattiin taas :) Oli tosi vaikea valita, kuten aina. Styrax on PAKKO saada!!

      Poista
  4. Siis niiiin ihana kuisti! Valkoiset kevyet verhot ja tuo kevytmielinen hienohelma unelma. Täydellistä. Ja vielä skumppaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyi vielä tulla kertomaan, ihmettelin yksi kerta Ulriksdalin puutarhassa viiksikasvia. Nyt sekin sai nimen kun googlasin tuon taccan. Tacca integrifolia oli se kasvi :)

      Poista
    2. Kiitos Marja! Skumppa kruunaa kyllä tilaisuuden kuin tilaisuuden, mehän sen tiedämme :) No niin, tacca on sielläkin tuttu jo!

      Poista
  5. Aivan ihana ja tunnelmallinen kuisti teillä! Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Magnoliaa, leinikkejä, kevätsipuleita, pelargoneja, viherkasveja.... niin ja sumppaa iltapäivätreffeillä.
    Ei hassumpaa. Voisi sitä pöhkömminkin viikonlopun viettää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Kyllä vain, huonompiakin tapoja on toki :)

      Poista
  7. Voi ei miten ihanaa, kevätsiivot unelmien kuistillasi, kaikki näyttää niin ihanalta. Kilistelyn arvoinen hetki kauneimpien kukkien kera, osaat todella tarttua hetkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! No lauantaisin on helppo hymyillä, näkisin minut maanantaina :) Yrmyilme kokoajan :)

      Poista
  8. No voih! Ootpa ollut ahkera ja korituoli on hyvä!
    On ihanaista ja skumpatkin ❤
    Tacca...Jaahas otan selvää siitä.
    Luonnonkukat puutarhassa on piste iin päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Skumpat toki :) Luonnonkukat on niin ihania, tahdon lisää niitä. Tervetuloa skumpalle :)

      Poista
  9. Teillä on mahtava kuisti - todellinen viherhuone satumaisella tunnelmalla! Tuolla kyllä kelpaa istahtaa ja kuvitella olevansa siellä salaisen puutarhan salaisella terassilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Tämä huone on syy miksi ostin talon, tunnustan sen avoimesti :) Kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista
  10. Tuolla kuistilla kelpaa skumppaa juoda! Itse siivosin vähän aikaa sitten oman kuistini oikein kunnolla. Nyt se on taas suursiivouksen tarpeessa! 😞😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! Ei se tosiaan kauaa pysy, siisteys, koko ajan saa olla kuuraamassa.

      Poista
  11. Nyt on tunnelmallinen kuisti, ihan mahtava. Ja kun nuorisokin kehuu, silloin täytyy olla suorastaan priimaa. Ihastelin pelargoni-ikkunaa pariin otteeseen, se näyttää tosi herkältä.

    Hyvää viikkoa sinne!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini! Harvinaista on kyllä nuorison kehut :) Kiitos paljon sinulle!

      Poista
  12. Ihana tunnelma teillä, kuistit on niiiin ihania, pääsee jatkamaan syksyä ja aloittamaan kevättä.. Hyvin olet arvioinut suosikkikylvöjä, minulta löytyy ainakin latva-artisokka ja värikkäät siankärsämöt! Mukavaa ystävänpäivää, sinulle, Sametti Hortensia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Kuistit ovat tosi hyödyllisiä. Kivat nuo artisokat ja siankärsämöt, ihastelen kumpaakin kovasti! Ihanaa ystävänpäivää sinulle myös!

      Poista
  13. Kaunis kuisti. Hyvin järjestitte uudelleen. Nyt vielä sattui ihan keväiset säät.

    Sisäisiä Sulo Vileneitä on vaikea vastustaa. Tarjouksia tulee aina välillä eteen. Ihailen sinun kuistiasi ja sen kasveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Oli ihana keli, kiitos paljon kauniista sanoistasi!

      Poista
  14. Ihana kuisti! Sä mikää laiska oo, siivonnu ja järiestäny kuistinki ja sipulikukkiaki jo vaikka kuinka palio. Tua Tacca piti heti kattua - iha outo, mutta hauskan näkööne. Namun färiset viikonloppukukat. Mukavaa viikon jatkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Kyllä oon oikeasti laiska, joskus iskee siivousbuusti vaan. Tacca on ihan kuin kissa. Mukavaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  15. Kyllä näyttää kauniille ja rehevälle kasvien ansiosta! Ihanat kukat.

    VastaaPoista
  16. Jatkan upean kuistisi ihailua, niin ihana lisähuone kukille ja puutarhurille. Itsekin olen hidas herääjä kevät kylvöille, mutta kun ensimmäisen multapussin avaan, niin loppua ei näy. Niin ihana magnolia ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mari! Onneksi tässä vielä ehtii kylvää vaikka mitä :)

      Poista
  17. Kyllä tuo teidän ulkoveranta on sitten niin ihana <3 Oikea henkireikä arjen pyörityksen keskellä. Kuin pienelle lomalle menisi kun tuolla siemailee kuohuvaa <3 Kotona on niin ihanaa!

    VastaaPoista
  18. Kiitos Minna! Nimenomaan henkireikä, sanoit hyvin :) Pientä lomailua kotona :)

    VastaaPoista