sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kevätkääryle

Kirsikoiden silmut ovat jo silmin nähden turvonneita. Se jos mikä tekee onnelliseksi. Tässä on riippamallinen japaninkirsikka penkereen päällä. Pientä pihakierrosta tarjoan. 

Iiriksiä kurkistelee sieltä täältä

Tämä ihme jäi kokematta tänä talvena: Diane-taikapähkinä ei kukkinut. Myöhemmin selviää onko se hengissäkään

Toinen taikapähkinäni on kyllä hengissä, mutta ei kukkinut. Tiedän kuitenkin, että monella se on Espoossa kukkinut tänäkin vuonna. Vieressä suht elinvoimaisilta vaikuttavat kaksi lempipensastani, Deutziaa eli Nietospensasta, toinen valkokukkainen plena ja toinen roosa strawberry fields

Tulppaaneja hilautuu esiin, krookukset on pupujussi nassuttanut matalaksi. Juuri kun niin odottelin niiden kukintaa, harmistus

Sininen sinivuokko kasvaa kuivassa ja varjossa jätti-ison pihakatajan alla...pinkit ja valkoiset eivät ole vielä avanneet nuppujaan myöskään

Kerrotun valkovuokon alkuja, ihanaa tervehtiä niitä!

syksyllä myöhään istutettu Japaninverivaahtera näyttäisi olevan hengissä 

Nyt nousee pikarililjoja, näitä olen istutellut aika paljon ympäri pihaa kun ovat niin kauniita

Näsiään on puhkeamassa jo lehdet

Tulppaanit ovat nupulla paikka paikoin

Suloiset virvaliljat ovat valmiina kukkimaan

Helleborus atrorubens eli tummanpunakukkainen jouluruusu kurkisti ujona lehtien keskeltä

Siniset skillat myös

Tässä on pinkki jouluruususeni

Iloitsen myös roosansävyisen tähtimagnolian (magnolia stellata rosea) vihreistä ja elinvoimaisista oksista. Tuo pullistunut karvainen nuppu on kukkanuppu

Keväänvihreitä narsissin alkuja korsien ja lehtimoskan keskellä

Hykertelen ensimmäisestä talvehtineestä laventelista. Olen aina iskenyt Lidlin yms. ruokakaupan laventelit maahan talvehtimaan ja aina ne kupsahtavat. Tämä oli ihan oikea laventeli, valkokukkainen ja se näyttäisi hyvältä nyt

Ollos tervehditty, kevät! Oi kevät, joka saapuu pelastamaan meidät talven kourista. Tunnen itseni aivan höperöiseksi & keväthulluksi. Heräävä luonto tekee niin iloiseksi. Viikko on ollut melkoisen vaihtelevaa säätä. Yhtenä yönä heräsin rajuun ukkoseen ja eräänä aamuna maa oli hetken valkoinen. Kirsikankukat kukkivat Tokiossa ja Washingtonin kirsikankukkapuistossa, olen ihastellut kuvia viikon mittaan. Meillä on ollut sateista ja harmaata, tänään paistoi aurinko ja huomasin heti miten uskomaton vaikutus sillä on mielialaan.




Mieli tekisi satsata pikkuisen kesäkukkasiin tänä vuonna. Yleensä pihistän niissä, mutta nyt kertakaikkiaan ei huvita. Istuttelin eilen ekat orvokit ulos ja kasvihuoneeseen. Niskaan nakkasi heti rakeita (kuten kuvasta näkyy). Orvokkeja Suomi 100 väreissä!

Olen lähes päivittäin silpunnut vähän korsia (niin innokkaana, että leikkelin vahingossa tukikepitkin, heh). Periaatteessa kaikki olisi aika valmiina...multaa täytyy hakea säkkejä ja jos yrittäisin tänä vuonna ekaa kertaa sitä lannoitusta....
Yhden ainoan hyasinttipavun sain toistaiseksi aikaiseksi. Messukuume polttelee ja kasvilista pitenee. Odottelen jo pääsiäistä. Joudun kokoajan jarruttamaan, etten tilaisi mistään netistä kasveja. Illat luen Saila Roution ihanaa uutta puutarhakirjaa ja saan siitä inspiraatiota kukkaisiin uniinkin.

Onnea on.....kevät. 

29 kommenttia:

  1. Teillä kevät on meidän pihaa aikaisemmassa. Toiveikasta kuitenkin. Vaikka mitä ihania keväisiä merkkejä. Onneksi kevätkukkijat ovat varautuneet myös rakeisiin ja lumeen.

    Ihanilta kuulostaa suunnitelmasi messuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Eipä sillä tahdilla niin väliä, kevät kuuluu meille kaikille ennemmin tai myöhemmin :) Oletkos menossa messuille?

      Poista
  2. Täällä podetaan nyt kyllä kasvivyöhykekateutta;)
    Meillä on edelleen lunta ja jäätä! Onneksi muutamia piippoja on sentään paikoin näkyvissä.
    Ja makuuhuoneessa kukkii nyt pionit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Äläs nyt, kyllä teilläkin ihan pian kevät! Tapettisi on kyllä aivan ihana, loistovalinta!

      Poista
  3. Voi miten keväiset tunnelmat! Juuri blogissani valittelin tätä Suomen pituutta ja sen mukanaan tuomaa kevään alun epäreiluutta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virve! Älä sure, kyllä teilläkin keväistyy pian. Toivon pikaista kevättä sinne!

      Poista
  4. Ihana postaus keväisissä tunnelmissa :) Minäkin odotan jännittyneenä, näenkö krookusten kukinnan vai ehtivätkö jänöt ensin ruokailemaan..
    Aurinkoista kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Suojaa krookukset jos et vielä ehtinyt, niin ei käy kuten minulle :) Iloista kevättä sinullekin!

      Poista
  5. Onpa siellä kevät jo pitkällä!

    VastaaPoista
  6. No, keväthän on onneksi tullut. Vähän varhaista vielä, mutta sinun pihassasi näyttää olevan jo hyvällä mallilla kaikki. Meillä ei ole lunta, mutta varjoisat paikat ovat vielä jäässä.

    VastaaPoista
  7. Ei ihme, että olet ihan sekaisin onnesta, siellähän on ihan kevät! <3
    Täälläkin on yksi kohtalotoveri aivan onnessaan, vaikkei täällä vielä ihan noin keväiseltä näytäkään. Istutin kuitenkin uhmakkaasti myös orvokkeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Ihunat orvokit, kevät meille kaikille heti kiitos eikös :)

      Poista
  8. Kevät on täällä vihdoinkin! Miten tunnistat nuo magnolian silmut kukkanupuiksi? Minullakin on oksien päissä vähän isompia nuppuja ja kovasti toivon, että tulisi kukkia. Edellisinä vuosina on tullut vain lehtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! VIhdoin kevät! Siis varma en tietenkään ole, mutta magnolia on kukkinut minulla pari kertaa ja muistelen, että nuput näyttivät silloin tuollaiselta, paaaaljon isommilta ja pörröisemmiltä

      Poista
    2. Ihanaa, että magnoliasi kukkivat! Itse joka kevät luulen näkeväni kukkanuppuja, mutta ovat aina lehtiä 😞. Taitavat taaskin olla, sillä ovat vain hitusen isompia kuin muut. Odottavan aika on pitkä....

      Poista
  9. Voi jestas! Seuraavas jutus sulla jo kukkii suuri joukko kevätkukkia :) Onneksi tääläki rupiaa jo pilikottamaha kukkapenkit lumen ja jään alta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Ihanan keväistä teillä on jo, kävin kurkkimassa blogissasi :)

      Poista
  10. Ihanaa kevätpostaustasi lukiessa miettii väkisinkin, että onko se ihan pakko asua näin pohjoisessa... Täällä on vielä täysi talvi. :)
    Aivan ihania nuppuja ja alkuja ja piippoja siellä puutarhassasi, ja orvokit ovat aina suloisia, ehkä eniten juuri noissa väreissä.
    Ihanaa kevättä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Kyllä teillä on pakko olla jo keväistä siellä nyt, eikös? Surkeaa jos vielä talvista. Ihanaa kevättä sinulle!!

      Poista
  11. Ihana postaus täynnä kevättä! Täällä on vielä reilusti lunta, mutta mieltä lämmittävät nämä kuvasi. Jospa se kevät tännekin kohta tulisi. Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Toivottavasti lumenne ovat jo sulaneet. Ihan varmasti tulee kevät :)

      Poista
  12. Ihanan keväinen postaus, täällä on lunta vielä kaikkialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Toivon niin, että teillä on jo keväistä siellä :)

      Poista
  13. Niin paljon jo piippoja ja pulleita silmuja. Ihanaa!
    Kyllä se on nyt kevät.
    Strawberry fields....forever....Alkoi soida päässäni. Ihana nimi kasville.
    Antoisaa tulevaa kevätmessua. Mahdatko hullaantua täysin 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leenukkainen! Eikös ole ihana biisi, minulla soi myös aina päässä kun näen puskan :) Kiitos paljon! Kyllä vähän hullaannuin :)

      Poista