perjantai 14. huhtikuuta 2017

Sinäkin prunukseni


Sain läksiäislahjaksi rahaa kun vaihdoin työpaikkaa. Vanhaa työpaikkaa on ikävä. Rakastan kirsikoita. Ratkaisu? Istutan kirsikkapuun ja kutsun entiset työkaverit sihijuomalle kun se kukkii. Prunus! (kuvassa messuilta ostettu särkynytsydän yms.)

Kirsikkapuita tarvittaisiin monta massaefektin aikaansaamiseksi (= unenomainen vaaleanpunainen hattarapilvi). Ostin toisen samanplaatuisen koristekirsikan kuin jo aiemmin (prunus accolade) ja sen myötä alan rakentaa kirsikka-paviljonkia. Joskus vuosien kuluttua on ehkä tunnelmallista istuskella siellä kirsikoiden kukkiessa. Hankaluus on suojata koko komeus ristihuulien mellestämiseltä. Onneksi unelmat ovat etupäässä sokeita käytännön pulmille. Miltä kuulostaa kaaren muotoinen rivistö kirsikoita? Kuivalta kepiltähän tämäkin puu näyttää vielä, pitää pystyä kuvittelemaan sen loisto. Otin varmuudeksi sen yöpymään kuistille. Siellä taimistolla laiteltiin hallaharsoja kasvien päälle, iso urakka.
Prunus subhirtella x sargentii ´accolade´, on rusokirsikan ja kevätkirsikan jälkeläinen. Rusokirsikka on lempparini, mutta se on paviljonkiin liian iso. Rusokirsikka on kestävämpi, kevätkirsikka arka, siitä voisi päätellä tämän puun seilaavan siinä välillä. Jos hankkisi yhden kirsikan per kevät ja kymmenen vuoden päästä olisi valmista kenties? Mielessä on jo pitkä rivistö eri kirsikkalajikkeita. Näin sitä löytyi sitten minunkin elämälleni tarkoitus.
Rusokirsikat olen istuttanut vierekkäin portiksi, niissä on nyt pulskat nuput, joista osasta voi aavistaa vaaleanpunaista...epäilen, että se on noin pari viikkoa kukintaan. Maksimissaan kolme (tai suutun)
Kirsikkaista pääsiäistä sinullekin. Pääsiäisen parhaista tuoksuista vastaavat nämä keltaiset narsissit. Kun avasin ulko-oven, pöllähti vastaan eteerinen tuoksupilvi. Aah. 

30 kommenttia:

 1. Kirsikkapaviljonki kuulostaa ihanalta! Sinulla onkin pitkän tähtäimen suunnitelmia, kärsivällisyyttä tarvitaan. Kirsikkapuu onkin hieno muisto entisestä työpaikasta ja ystävistä, ihana ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle Mari ystävällisyydestäsi! Kärsivällisyysharjoitus siis tulossa täällä :)

   Poista
 2. Parasta käyttöä rahalla, ostaa taimia :) Ja kirsikkapuu on erityisen hyvä ostos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Kiitos kovasti kannustuksestasi!

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Kirsikkapuu ja kirsikkapaviljonki.... miten ihanaa.
  Hyvää pääsiäisenaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Kiitos paljon kommentistasi ja oikein ihanaa pääsiäistä sinulle!

   Poista
 4. Keksit hyvän keinon muistella hyvää yhteistä aikaa... ja tuo pitkäntähtäimen unelma kirsikkapaviljongista kuullostaa niin hienolta, että kannattaa edetä kohti unelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Pitkänajansuunnitelma tämä todella on, kiitos kannustuksesta sinulle!

   Poista
 5. Meillä istutetaan puu aina kaikille merkittäville tapauksille. Työpaikan vaihto on ilman muuta puun istutuksen väärti.

  Rusokirsikka on meilläkin menestynyt hyvin jo viitisen vuotta, jokohan pitäisi kokeilla tuota vähän arempaa versiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Ihana perinne teillä! Ilman muuta kannattaa kokeilla jos rusokin menestyy, ei näistä koskaan etukäteen tiedä oikein!

   Poista
 6. Hyvältä kuulostaa kirsikkasuunnitelmat! Harmi, kun ei messuilla nähty. Vielä jossain nähdään kyllä. Käytännön pulmia ei aina tule miettineeksi. Jos niitä kaikkia pulmia kovin paljon pohtisi, voisi jäädä monta iloa väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaalean vihreää! Harmi tosiaan, ettei nähty, toivottavasti joskus jollain messuilla tai tapahtumassa vielä törmätään, jos vain tunnistan sinut! Ei tosiaan jaksa nyt vielä miettiä käytännön pulmia, ne tulee sitten myöhemmin...

   Poista
 7. Kirsikkapaviljonki kuulostaa upealta suunnitelmalta. - Mukavaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle Anneli kommentistasi ja iloista pääsiäisenaikaa sinulle myös!

   Poista
 8. Ihana elämän tarkoitus :-D
  Kirsikat on ♥ Ja sinun kirsikkarakkautesi erityisesti on ♥ Se on jotenkin niin mukaansatempaavaa ja iloista, kokeilunhaluistakin. Rakkautta parhaimmillaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Joo, ihanaa kun näin kypsässä iässä löytyy elämäntarkoitus :) Kiitos herttaisesta kommentistasi! Meillä kaikilla on varmaan oma hulluutemme kohde, mulla se on kirsikat :D

   Poista
 9. Oi, kirsikkapaviljonki kuulostaa ihanalta! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiiu kommentistasi ja vinkistä!

   Poista
 10. Onnea uuteen työpaikkaan! Et kai kadu päätöstäsi, kun menneeseen haikailet? Ihmiselle tekee hyvää kääntää elämässään uusia lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Vilma! Kyllä kadun, mutten takaisinkaan pääse. Yritän uskoa tuohon sanomaasi uusista asioista, kiitos siitä :)

   Poista
 11. Uuden puun istuttaminen jonkin tapahtuman merkkipäiväksi on erinomainen idea. Ja jollei ole sopivaa tapahtumaa, mikä estää sellaista keksimästä. Kirsikkapaviljonki kuulostaa ihanalta. Sitä kannattaa tavoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kiitos kannustuksesta, pitää tosiaan keksiä jos ei muutoin löydy sopivaa. Kirsikkapaviljonki kuulostaa niin suureelliselta kun on olemassa vain yksi puu :)

   Poista
 12. Ai miten ihanaa kirsikkarakkautta! Minäkin haluan meille pensaskirsikoitav joista Versoja Vaahteramäen Riina kirjoitti. Kirsikkapuita voisi istuttaa tosiaankin aina kun on joku merkittävä juttu ja sitten lisää syysalesta...aikas kätevää! Kirsikkapaviljonki olisi aikas herkku :D

  Kaunista Pääsiäisen aikaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Kyllä, ilman muuta pensaskirsikoita teille! Ihania! Nyt keksimään syitä istuttaa kirsikoita :) Iloista pääsiäistä sinulle myös!

   Poista
 13. Oliskohan aika meillekki kotiutua ensimmääne, jonkinsortin kirsikka, ku säki haaveelet kokonaasesta kirsikkapaviljongista.
  Iloosta pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Ilman muuta kirsikka teille! Vaikka sellainen syötävä ihan, ovat niin makoisia...

   Poista
 14. Ihanan kirsikkaiset tunnelmat <3

  VastaaPoista
 15. Kirsikkakaari kuulostaa loistoidealta!
  Saako sitä sitten tulla ihailemaan täältä kauempaakin?

  VastaaPoista