lauantai 29. huhtikuuta 2017

Toukojuhlaa

Cafe au lait -dahliat kasvavat kuistilla juurellaan valkoisen Illakontaimia (ajatuksella tilansäästöä istutan näitä sekaisin)

Esikkojen kukinta alkaa varovaisesti, raottavat yhtä silmää siellä täällä

Puksipuut ovat pirtsakan vihreitä talven jäljiltä, niiden vieressä kasvaa George lumikurjenmiekkoja ja jotain villitulppaania, jossa nuppusia. Haaveilen näistä puksipuista palloja puutarhaani, toistaiseksi talvehtiminen ja elo on sujunut ongelmitta, epäilen kuitenkin paikan olevan liian paahteinen näille jatkossa, mutta kokeillaan

Unkarinsinivuokko onkin tosi paljon myöhäisempi kukinnaltaan kuin meidän tavalliset metsäsinivuokot, en tiennyt...metsät läikehtivät sineä tai lilaa parhaillaan

Samaan aikaan salaisessa lehdossa Kevätputki (se jolla jännä keltävihreä kukinto) nousee mullasta, kuin myös Lumikki (sanguinaria) siinä vieressä. Molemmat viime kevään löytöjä Marketanpuiston markkinoilta, sinne on pakko mennä tänäkin vuonna. Ihana näitä pikkuisia aarteita on tervehtiä näin kevään tullessa
Tulppaanien lomassa kasvaa miljoona uutta metsämansikan taimea ja oikealla (juuri ja juuri nähtävissä oleva) alku on aarteeni, kerrottu valkoinen kolmilehti

Corydalis solida George Baker, eli pinkki kiurunkannus

Rusokuusamassa suloiset pienet keväänvihreät alut salaisessa lehdossa

Sillä välin kuistilla: Amurinängelmä, messuostos, kukkii

Lidlistä ostin taannoin yhden juurakon, pionin. Niitä ei kai voi olla liikaa?

Kasvihuone on nyt tuoksuvan puhdas, olen pitänyt siellä muutaman kesäkukan ohella ostamiani kärhöjä, ovat hyvin kestäneet pakkasyötkin vaikka muutama lasikin on rikki ja sisään vetää. Lajikkeet ovat Arabella (runsaskukkainen vaaleansininen) ja toinen alppikärhö Willy

Kevättähdet ovat supersuosikkejani, siksi niitä löytyy kaikkialta puutarhasta, valkoisena ja sinisenä

Ja vaaleanlilana (myydään kyllä roosana)

Pikkusinililjojen siniset kukat kukkivat paljon myöhemmin kuin ne vaaleanpunaiset, nämä ovat hyvin pieniä ja suloisia, taivaansinisiä

Palloesikot aloittivat viikolla kukintansa, en kauheasti välitä esikoista, mutta nämä ovat mahtavia pallonpyöreydessään ja värikkyydessään

Se vuoden ihanin aika on käsillä: rakkaat vuokot ovat valmistautumassa kukintaan, nämä ovat keltavuokkoja, uusia valkovuokkoryppäitä näkyy siellä täällä kukkapenkeissäni, mutta se ei haittaa

Vappukukkaseksi ostin kukkakaupasta tuoksuvan pionin, tämä on kuin festiva maxima...samankaltaisia on kuitenkin niin paljon

Kuistilla pääsiäiseksi ostettu kirsikkapuu on tullut lehteen ja kukkanuppujen avautumista odotellaan...

Vappukukkasia, patjarikot

Lamoherukoissa pientä vihreää

Sineä kukkapenkin täydeltä:  idänsinililjojen tarjoilut

Kevät kasvaa kokoa kuistilla: Patty´s plum unikko, Kullero Alabaster ja Star of fire  -tähtiputken alut. Messukukat istutin jo maahan ja se oli ihanaa.

Kuukauden päivät olen nyt kitkenyt joka päivä, hups, meillä alkaa olla lähes siistiä kukkapenkeissä. Uutta multaa olen levitellyt kukkapenkkien päälle. Tuntuu ihanalle hoivailla puutarhaa ja kukkasia. Ensi viikolla osa puista tulee todennäköisesti lehteen, tuskin maltan odottaa.

Mutta hetkinen, nyt kuulin skumppakorkin poksahduksen keittiöstä, täytyy lopettaa..... Iloista wappua kaikille toivotellen!

25 kommenttia:

  1. Huokaus, teillä on melkein kesä! Ihana messuostokset sinulla, samiksia melkein ollaan! Nuo kärhöt myös ovat niin parhaita, tuo Arabella on ihanuus, yritän sitä maanpeittokärhöksi kasvattaa ja Willy kiipeää pitkin omenapuuta korkeuksiin!

    Suloinen vappukukka tuo pioni!

    Hauskaa Vappua ja lämpöisiä tuulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kyllä täälläkin välillä satelee lunta jne. mutta sulavat pois. Me olemme samiksia, olen huomannut sen :) Ihana kuulla noista kärhöistä, minä en nimittäin tiedä mihin nämä laittaisin...ystäväni on vaan kehunut Arabellan maasta taivaisiin niin repsahdin. Iloista vappua ja kevättä sinulle!

      Poista
  2. Pinkki kiurunkannus, sitä pitää yrittää metsästää jostain minunkin puutarhaan. Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tämä löytyi puutarhanikkareilta Espoosta, jos satut sinnepäin ajelemaan joskus. Iloista vappua sinulle myös!

      Poista
  3. Oi ihanuutta teillähän on melkein kesä! Täällä tuntuu että kaikki kevään piipot häviävät takaisin maan uumeniin, piiloon - nytkin sataa lunta ihan täysillä.
    Minulla on kasvatuksessa nyt palloesikoita. Ihastuin niiden kauniiseen värisävyyn.
    Hyvää vappua sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Ei nyt kesä sentään vielä! Voihan, toivottavasti lumet sulavat pian teiltä. Palloesikot on loistava kasvatuskohde, tosi nättejä ovat. Ihanat puuteriset sävyt. Ihanaa vappua!

      Poista
  4. Asummekohan ollenkaan samassa maassa? Ihan kuin kuvia jostain kaukaisuudesta katselisin, kun lunta tupruaa taivaan täydeltä, yäk! sinulla palloesikotkin jo kukassa, minulla hädin tuskin näkyvät maan pinnalla.. Oi olet onnekas keväässäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Voi kyllä täälläkin lunta välillä satelee, mutta sulaa pois. Ensi viikolla alkaa kevät, sen lupaan! Pian palloesikkosi ilahduttavat sinua. Iloista pikakevättä sinulle toivotellen!

      Poista
  5. Täällä meilläkin on satanut lunta ihan maan valkoiseksi ja lisää tulee taivaan täydeltä.
    Kuvasi ovat jo hyvin keväisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Oi voi, lunta tuli täälläkin vähäsen, mutta suli pois. Kyllä se kevät sinnekin vielä ehtii, uskon! Iloista vappua sinulle!

      Poista
  6. Amurinängelmä on löytö! Se näyttää kuin valkealta ilotulitukselta, hieno. Missä muuten tuollaisia kuviomattoja myydään? Näin jossain muuallakin samantyylisen, joka sinulla on kasvarissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Kyllä on minustakin hurjan nätti! Kuviomatto on Indiskasta useamman vuoden takaa, mutta katselin juuri siellä, että niitä on tänäkin vuonna valikoimissa. Tosi nättejä malleja oli.

      Poista
  7. Kukkiiko sulla patjarikko?! Laitoin niitä viime kesänä mökkipihaan eikä tietoakaan mistään kukista! En tiedä teillä, peittyikö kukat lumeen mutta on satanut pari senttiä. Melko masentava näky aamulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Tämä on ihan tänä keväänä taimimyymälästä ostettu patjarikko! Toinen vanhempi patjarikko kukkii noin yhdellä kukalla juuri, on huonossa hapessa. En saa näitä menestymään vaikka olisivat todellakin suosikkikukkiani :) Siispä ostan aina uuden. Eivät ole kalliita. Toivottavasti lumet sulavat pian sieltä!

      Poista
  8. Oletpa ollut ahkera. Meillä alkaa vaapuaatto kera lumisen maiseman. Tekisin mielummin pihatöitä kuin odottaisin lumien sulamista.

    Harmi, kun tänä vuonna en pääse Marketanpuistoon. Toivottavasti teet oikein hyvät löydöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Aika on tullut niin pitkäksi...ja minulla on pieni piha...toivottavasti lumenne sulavat pian! Täälläkin on välillä sitä tuprutellut, mutta sulanut pois. Harmi ettet tule Marketanpuistoon :(

      Poista
  9. Voi ihanuutta - pääsisipä joskus kukkapenkkien siistimiseen! Nyt vappu vietetään vankan lumierroksen kera ja lisää tulee koko ajan isoina hiutaleina. Iloista vappua kasvihuoneen ihanuuteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Toivottavasti pian pääset touhuamaan puutarhassasi! Lumet pois, hus! Iloista vappua sinullekin, säästä huolimatta :)

      Poista
  10. Ihanan keväistä! Mahtavaa, että olet saanut puksipuunkin talvehtimaan, oletko suojannut erityisesti? Lumi peitti maan aamulla, puutarhatunnelmat ovat aika alhaalla, mutta hipsin ostamaan kalkkia ja heitän vielä lumen peittämän nurmikon päälle. Asumme siis I-vyöhykkeellä:) Aurinkoa odotellen & hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari S! En ole suojannut, lunta on kyllä ollut aina jonkin verran lähes. Nythän on kätevää levitellä kalkkia ja lannoitetta kun on lunta...yritetään ajatella positiivisesti! Aurinkoista ja iloista vappua sinulle!

      Poista
  11. Sinullahan on siellä ihan keväistä. Täällä, kun ikkunasta katsoo ei ole varma on vappu vai joulu..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Hyvää joulua sinulle! Tosiaan lunta tulee ja rakeita, tai siis on tullut, mutta pian alkaa oikea kevät!

      Poista
  12. Juuri nyt tunnen kovaa vyöhykekateutta, huoh...
    Ehkä meillekin kevät tulee joskus.

    Mutta tyttären viime kevään juhlista jäi pari pulloa juomaa, ainakin yksi on vielä nauttimatta, täytyykin käydä laittamassa se kylmään:) Hauskaa Wappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Älä turhaan, uskon, että pian teilläkin keväistyy ja sinullahan kukkii siellä jo! Ilman muuta skumppa auki vaan. Iloista vappua teille!

      Poista
  13. Oi, miten ihanan kukkaisaa ja juhlavaa siellä teillä jo on!
    Täällä sataa nyt vettä ja se on ihan ok, jospa maakin jo hieman sulaisi ja pääsisi vaikka kitkemään... :)
    Lamoherukka on yksi suosikkikasveistani, koska se alkaa avata lehtisilmujaan niin aikaisin. Täällä ei kyllä viherrä vielä mikään.
    Ihanaa vappua ja toukokuuta! <3

    VastaaPoista