tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kesä kuistilla

Ulkona kunnon rankkasade jatkuu vaan. Elämä siirtyi hetkeksi kuistille. Sain raivattua & uudistettua kuistin ilmeen mieluisammaksi. Nykyinen monitoimitila, office/kahvisalonki/iltapäivädrinkkibaari/leikkihuone. Ihanan rautasohvan löysin joskus Torista, se on ollut monessa huoneessa ja nyt päätynyt verannalle. Uudet pellavaiset tyynyt ovat täydelliset harmaisiin saviruukkuihin. Nautin tälläisistä pienistä väriharmonioista. Tuo Palmu maksoi aikanaan 1 markan Anttilassa. Ah historian havinaa. Se on vieläkin väkkyrä ja harva, luonnetta piisaa siis. 
Tähtivalaisin luo tunnelmaa talvi-iltoihin. Helmiäisketju on lempiliikkeestäni Søstrene Grenestä (olen hylännyt Indiskan). Kirja on yli 200 vuotta vanha ranska-ruotsi-sanakirja. 
Kultainen radioteline on myös löytö Torista. Pikkasen luksusta. 
Keräilen kauniita peltirasioita ja kynttilöitä..
Itse tehdyssä hyllyssä huonekuusi ja Jasmiini
Hassu Huonejasmiini tai Kiinanjasmiini eli Jasminum polyanthum. Olen niin koukussa tähän viherkasviin, koska se tuoksuu valtavan hyvältä. Pienet, valkoiset kukat täyttävät kuistin huumaavalla parfyymillä. Hirveä juoppo se on kyllä, koko ajan saa olla kastelemassa. 
Parasta lasikuistissa on valo ja tunnelma, ikkunasta näkyy kivikko ja punainen puu on Makamik-koristeomppu
Lyhty on myös uusi ja Søstrenestä, olen tähän tosi ihastunut
Tuli kiirus väsätä työpiste, joten uusi tummansininen velourtuoli on myös kevään satsauksia. Tässä työpiste tosin askartelukäytössä.
Amppeli etsii vielä sitä oikeaa kukkaa, jonka aion hankkia syksyn tullen. Karsin hurjasti pois reppanoita kasveja kuistilta. Nyt on väljää ja kaunista. Pelargoneista en ole enää innostunut.PS. Löytyi pieni palmu, joka on passeli tähän. Nyt tarvitaan enää valoköynnös...
Puutarhasta voi käydä leikkaamassa kukkasia maljakoihin, niin parasta. Paremman puoliskon olut näyttää päässeen myös (vahingossa) kuvaan. Hän kun on oluthifistelijä. Nyt on pienpanimobuumi, Espoo on kuulemma the olutkaupunki just nyt! Itselleni ei valitettavasti kalja maistu ollenkaan. 
Viime kesän kesäkukka Lyijykukka talvehti mukavasti kuistilla, on vaan valitettavasti jäänyt viemättä se ulos nauttimaan kesästä. Kukka on taivaansininen. Ulkona pisaroi 💧

18 kommenttia:

 1. Jo on mukavan näköistä kuistilla! Huonekuusi varmasti viihtyy, jos talvella tulee viileämpääkin. Olen haaveillut talosta, jossa olisi lasikuisti, niin voisi ottaa kasveja, joille tavallinen sisätila ei ole optimaalinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M.T. Ainasoja! Itse asiassa kuistilla talvehduttaminen on ollut vaikeaa, vieläkin opiskelen sitä vuosien jälkeen. Toivottavasti saat vielä haaveiden kuistisi!

   Poista
 2. Sade kuulostaa ihanalta! Täällä vielä odotellaan, jos sadetta tulisi, yöllä ehkä. Kuistisi on niin viihtyisä!

  VastaaPoista
 3. Valoisa ja kesäinen kokonaisuus muodostuu monista eri yksityiskohdista :)

  VastaaPoista
 4. Ulkona pisaroi ja paljon, näköjään on nykyään niin että vettä ei tule ollenkaan tai sitten hana on täysillä auki.
  Ihana ihana kuisti jossa viettää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Siltä se vähän vaikuttaa, nyt sataa taas! Voi kiitos :)

   Poista
 5. Suloinen kuisti! Ja siellä ihanat kasvit. Tuo palmu on kerrassaan persoonallinen.

  VastaaPoista
 6. Lasikuistit on viihtyisiä paikkoja niin sateella kuin paremmalla säällä. Viihtyisäksi olet oman kesäpesäsi laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Kuistilla tänäänkin kun sadepäivä. Voi kiitos :)

   Poista
 7. Kuisti onkin sadesäällä mitä paras paikka nautiskeluun. Kauniilta näyttää, ihana rottinkilyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Kyllä, ja sade vaan jatkuu. Voi kiitos :)

   Poista
 8. Viihtyisä veranta! Vänkyrä palmu on jopa hienompi kuin joku peikonpähkinän oksa. Sitkeä tyyppi :) Luin edellisenkin postauksesi jo aiemmin, mutten ehtinyt kommentoimaan sen kauniita kukkasia. Ihanainen 'Hagley Hybridkin' oli jo kukassa! Täälläkin pisaroi pitkästä aikaa. Koko eilisen päivän satoi ja yöllä ihan myrskysikin. Sade tekee hyvää janoiselle puutarhalle. Kukkaisaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Minna! Voi kiitos, ihanasti sanottu :) IHania, kukkaisia heinäkuun päiviä Sinulle myös!

  VastaaPoista