torstai 22. tammikuuta 2015

Kasvotusten

Bonsain nostin mamman kaapin päälle. Hankalaa ehkä kun vaatii kastelua joka päivä... Haaveilen tälläisestä pienoisomenapuusta. Mistähän saisi ihan pieniä omenapuun taimia?

Tällä viikolla olen kaivannut erityisen paljon kevättä. Pakkanen paleltaa eikä aurinko ole näyttäytynyt.  Luin juuri pitkän ajan sääennusteen ja Suomeen luvattiin normaalia kylmempää helmi-maalis-huhtikuuta. Kevään tulon epäiltiin viivästyvän tänä vuonna. Hui.
Yhdestä viime vuotisesta hyasintista (jonka istutin joskus alkusyksystä ruukkuun) on tullut viherkasvi..nyt näkyy pieni kukka-aihio vihdoin tuuheiden lehtien uumenissa
Minipuutarhan jätin kuitenkin tilanahtauden vuoksi ulos ovenpieleen, pienoismaailmassakin on huurretta ja kumisaappaat jätetty huolimattomasti ruukkujen lomaan (valitettavan yleistä myös tosielämässä). Lankaköynnös kuolee varmasti, mutta toivon, että minihavu selviäisi. Muutaman kuunliljan taimen laitoin tänne myös
Viimeksi hourailin odottavani krookusten kukintaa, taitaa kylläkin olla lumikelloja tulossa seuraavaksi, valkoinen pilkahdus näkyy
Lidlistä ostin ekan ruukun  Tête à Tête -narsisseja (ranskasta suomennettuna kasvotusten). Viime vuonna oli niin leutoa ja aikainen kevät, että tammi-helmikuu meni kuin rasvattu salama. Nyt kaipaa kevätkukkia ihan eri lailla. Taustalla hopeahapsinen Corokia.

Kuluttaminen kasveihin ja lapsiin ei tunnu niin tuhlaukselta. Ne kun kasvavat ja tuottavat iloa. Huolta ja murhetta myös, on taas epätietoisuuden aika, vielä kun ei tiedä mitkä kasveista selviävät hengissä talvesta. 
Ekan multapussin raahasin kainalossa kotiin, en ole ennen huomannutkaan luomumultapusseja

Pihalla on tekolumen oloista hitusta, tänään pitäisi tulla taas kunnolla lisää. Ruusujen alla on koko penkki täynnä mehikasveja, ei oikein sovi yhteen sitten millään. Ehkä joskus tulevaisuudessa kukkapenkkiä voisi muokata, jotain kuivuutta & paahdetta kestävää kuten Mirrinminttua
Saunaneduspenkissä perhe piipposet..näiden on pakko olla pikarililjoja, lisäksi kurjenmiekat kurkistavat mullasta
Laikkukirjokanukan punaiset oksat olisivat edukseen jossain muualla kuin vasten tuija-aitaa, mutta kesällä valkokirjavuus on vaan niin kaunista tummaa havua vasten
Kasvihuone on huurteinen, odotan jo kevätkylvöjä..aion taas kylvää perennoja reippaalla kädellä suoraan isohkoihin astioihin
Jouluruususta (Double Ellen Red) ei tiedä aikooko kukkia vai ei, kinokset hällä niskassaan
Kruunuvuokot oli tarkoitus istuttaa suurempaan ruukkuun, mutta ehtivät lähteä uuteen kasvuun, taidan viedä ne kevääksi kasvihuoneeseen isoon sinkkipaljuun. Tähän väliin ostosvinkki: huomasin Clas Ohlsoniin tulevan isoja & kauniita sinkkipaljuja myyntiin, olisivat tosi näppäriä kasvihuoneessa. Lisäksi pitäisi kerätä ideoita kasvihuoneamppeleihin ja ripustusratkaisuihin. Saisi tilan paremmin hyödynnettyä.
Atsalea avaa uusia suloisia kukkia 
Hyasintilta on tulossa jo neljäs jälkeläinen, pakko kokeilla istuttaa pihalle näin vahvakasvuinen

Viherpeukaloiden kasvien nettiin päivitystä olen vähän seurannut. Viikonloppuna haaveilen käynnistä siemenkaupoilla. Tarvitsisin tuoksuherneitä ja kelloköynnöksen siemeniä. Ensi syksynä aion kokeilla kelloköynnöksen talvettamista kuistilla. Tuoksuherneistä voisi toki kerätä aina siemenet, mutta mukavinta on kun voi valita joka vuodelle uuden värin. Tämän vuoden trendiväri Marsala eli ruskeaan taittuva viininpunainen tai burgundinpunainen (oma tulkinta) ei minusta oikein istu kevääseen. Olen miettinyt kevään teemaväriäni. Viime vuonna se oli vaaleansininen. Tämän vuoden väriä en ole vielä löytänyt, pitää tunnustella hissukseen.

11 kommenttia:

  1. Hui kauheeta, vai sellainen ennuste, että tulee kylmää! Minä taas olin lukenut jostakin, että tulisi leuto helmikuu, uskon siihen ;-)
    Teillä onkin todella vähän lunta, täällä taas vaihteeksi enemmän. Ei toki niin paljoa, että kolata tarvitsisi, ihan muutama senttimetri vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Uskon mieluummin lukemaasi ennustukseen :) Luinkin, että sinne saaristoon tupsahtaisi pikkuisen lunta. Pari senttiä on vielä ok!

      Poista
  2. Voi PerhePiipposet, taitaa tulla perheelle vielä vilu. Juuri tuon saman kylmän kevään ennusteen luin minäkin tänään. Se oli onneksi vaan jossain iltiksessä, huomenna siellä voikin olla jo ihan päinvastainen ennuste. Ei siis kannata suhtautua liialla vakavuudella niihin;)
    Meilläkin alkoi juuri tuprutella lunta lisää, saa tullakin, kun meillä sitä ei ole melkein ollenkaan! Kunhan sulaa pois maaliskuuhun mennessä.
    Ajattelin myös aloittaa huomenna kylvöhommat, miesväen kauppalistassa on green caren luomu-kylvömultaa ja jättiverbenan siemeniä. Saas nähdä osaavatko ostaa. Ensi viikolla on jo pakko päästä itse kauppaan, tai ainakin puutarhamyymälään.....
    Mielenkiinnolla jään odottelemaan mihin väriin päädyt tänä keväänä. Mulla on joka kevät sama teemaväri. Se vaan on niin hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja. Piipposet värjöttelevät jo, hyrrr. Minä luin tuon ennusteen ulkomaisesta sääpalvelusta, mutta kiva jos olisikin vain iltisjournalismia. Ihanaa, että aloitat kylvöt! Hui kun olet miesväen varassa nytten. Apua en tiedä mikä kevään teemavärisi on? Kiva on sellainen on jo sinulla valmiina :)

      Poista
  3. Jotenkin sitä vain odottelee tulevaksi viime kevään toisinto, yhtä pitkä ja ihana kevät<3 Vain aika näyttää miten käy! Mutta valoa on jo pidempään tänäänkin vielä viiden maissa näki ulkona ilman otsalamppua, kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Pitkä kevät olisi ihana. Onneksi valostuu tosiaan, aamusta voisi vaan vielä myös ettei lapsukaisten tarvitsisi pimeässä tarpoa...

      Poista
  4. Näyttä niin uskomattomalta, että sinullakin siellä etelässä piipot puskevat mullan läpi tähän aikaan vuodesta. Meillä on noin 40cm lunta ja tällä viikolla pakkastakin on ollut -28 parhaimmillaan. Mutta kevät tulee ja ensimmäiset taimikoulinnat aloitan tänään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Hurjan paljon lunta teillä ja niin kylmä. Voi itku. Kyllä täälläkin aika talviselta tuntuu tosin. Peukut taimikoulinnalle, ihanaa :)

      Poista
  5. Kestämistä on tässä talvessa ja aivan kauhulla odotan, jos kevään tulo tosiaan pitkittyy :/
    Mutta sinulla on siellä kaikkea ihanaa ja toivoaa herättävää kasvamassa, näillä eväillä mennään hiljalleen eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria. Sanos muuta, on kyllä vähän kestämistä. Onneksi sinulla on ne sipuliruukut. Joko krookukset kukkivat? Oliko vähän ihana se SaraGarden??!! Arvaa tekeekö nyt ruukkuja mieli :)

      Poista
  6. Eikös ollutkin ihastuttavia ruukkuja!

    VastaaPoista