tiistai 22. syyskuuta 2015

Magnolia Black Tulip

Sain kasvin sovinnoneleenä (miehet...). Kesällä sitä ihastelin ja nyt se oli ollut alessa. Itse en olisi näin arkaa ostanut, mutta kokeillaan nyt sitten tätäkin..Magnolia Soulangeana Black Tulip. Musta tulppaani..kukkien pitäisi olla burgundinpunaisia/tummanliloja ja tulppaanimaisia muodoltaan. 

Lehdet ovat tosi isoja. Istutin sen viikonloppuna kuunliljapenkereeseen tähtimagnolian seuraan. Paikka on tuulinen ja aurinkoinen, tiedä sitten onko paras näille ja magnoliat pitäisi kai istuttaakin keväisin. Mustilan arboretum antaa ainakin tarhamagnolioille III-vyöhykkeen keston sivuillaan, ehkei ole ihan toivotonta sitten vaikka siltä tuntuukin. Tuleekohan tästä puskasta aina huonot fiilikset jatkossa kun on töpeksinnän tuomana tullut. 


Tähtimagnolia Magnolia Stellata on talvehtinut ihan hyvin ja nyt kukkinutkin kahtena vuonna, leutojen talvien jälkeen. Kasvanutkin on, samassa paikassa nyt kahdeksatta vuotta. Tähtimagnolia on ainakin lähteiden mukaan olla I-vyöhykkeen kasvi, mutta kuka näistä tietää totuuden?

Muutoin täällä ei paljoa tapahdu, pieniä värimuunnoksia etupäässä. Viime vuonna näihin päiviin tuli ensilumi ja pakkasöitä. Puistosyreenit ovat miltei valkoisia ja putoilevat tuulenpuuskissa

Ruusumanteli on kaunis syksylläkin, kuten kaikki kirsikat. Ihastelin naapurustossa Rusokirsikoiden alkavaa punaa, latvasta alkaa ja valuu hitaasti alaspäin. Omissani on vasta muutamia punaisia lehtiä.

Kirsikkaluumussa kesäinen ruskeus muuttuu punaksi ennen lakastumista


Pieni Accoladeni muuttaa sekin väriä ja on saanut muutaman lehden lisää kesän aikana. Oli ihana hetki kun yllätin esiteini-ikäisen poikani (jota ei puutarhahommat voisi vähempää kiinnostaa) nuuskimasta Katsuraa, hän sanoi sen tuoksuvan Linnanmäelle. Ikävöimme molemmat Lintsin ääniä ja tuoksuja, ensi kesänä sitten taas. 

Muutoin ei ole paljoa katseltavaa kuin Syysvuokkojen keikkumista 

Ja Syysmyrkkyliljojen pikkukukkia ja esiintyöntyviä nappuloita. Oikeastaan kaikki kasvit missä sana "syys" esiintyy ovat lempikasveja syksyllä. 

Illat ovat niin pimeitä, että asensin ensimmäiset jouluvalot oviaukkoon jossa vielä Kelloköynnös kasvaa. Sekään ei kukkinut ollenkaan, tämä kesä oli huonoin kukkakesä koskaan täällä. Toivottavasti tulee vielä uusia, kukkaisempia kesiä. 

14 kommenttia:

 1. Kyllä "Mustasta tulppaanista" varmaan rakas kasvi tulee, kunhan se pääsee kasvamaan ja kukoistamaan. Toivottavasti selviää hyvin talvet!
  Kauniita pensaiden syysvärejä ja viimeinen kuva on tosi tunnelmallinen.
  Meillä kukkivat esimerkiksi ruusut (paitsi juhannusruusu) tosi huonosti ja ihan hyvin talvehtineet pelargonit alkoivat kukkia vasta elokuussa. Tämä oli tällainen kesä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Jos jää henkiin...teilläkin siis huono kukkakesä, vähän erilainen. Toivottavasti ensi vuonna olisi kukkaisampi kummallakin :)

   Poista
 2. Onnea magnolian kasvatukseen ja uskon, että se tulee viihtymään puutarhassasi. Kaunista ruskan väriä näkyy jo paljon kasveissasi. Tänään on ollut hieno aurinkoinen päivä ja toivottavasti saamme samanlaisia vielä runsaasti lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Ihana, että siellä aurinko paistaa! Täällä miltei sataa kokoajan..

   Poista
 3. Ihana postaus taas, kertakaikkiaan. :) Kauniisti sopii jouluvalot ja kelloköynnös yhteen! Toivon, että myös uusin magnoliasi kotiutuu hyvin, se olisi varmasti mahtava kukkiessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka. Vähän kyllä jännittää tuo magnolia. Kiitos siitä sipulivinkistä, nyt on käynyt niin, että posti on hävittänyt hollanninsipulit! Ää!

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen postaus. Onnea magnolian kasvatukseen. Uskon, että se tulee viihtymään puutarhassasi.

  VastaaPoista
 5. Jännittävän kuuloinen magnolia tuo! Toivottavasti se tekee joskus kukkia, niistä ei voi kyllä tulla muuta kuin voittajafiilis.
  Ihanaa, Linnanmäen tuoksuja pihalla... ovelaa, näin saadaan pikkupojat tykkäämään puutarhoista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Kukkatalosta tämä, hovihankkijalta :) Voi ensi talvena heti kupsahtaa. Joo kaikki keinot käyttöön, että saisi pakkosyötettyä puutarhaa...

   Poista
 6. Magnoliasta tulee upea, ja sitä ei olekaan monella :). Fiksu mies sinulla, meillä ei kukkien ostamiset luonnistaisi omin päin. Lintsin tuoksu on minunkin mielestä ihana, varsinkin se vuoristoradan tervamainen tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elmeri. Joku ne muut oli ostanut kuitenkin, mies sanoi, että oli viimeinen kappale :) Miten niin ei onnistuisi ostaminen, nostaa purkin ja vie kassalle, heh. Lintsin tuoksu on aivan ihana ja juuri mainitsemasi vuoristoradan tuoksu!! Äänetkin, kiljunta ja laitteiden ujellus, ah, kesän symboleita.

   Poista
 7. Kukka joka on rakkaudella annettu ja vielä sovinnon eleenä, ei voi olla kasvamatta ja kukkimatta ja muistuttamatta, mikä elämässä on tärkeintä...siis kukat...kin! ...tietystä tärkeitä on välittäminen, vaikka kaikki kukat kuihtuisivat!

  Ihana postaus! Mullakin on III-vyöhykkeellä magnolia, 'Vanha rouva' -sopii tyyliin ja kasvaa! Eihän Sinulla ole vielä jouluvaloja, syysvalot vasta tunnelmaa luomassa!

  Valoa syksyysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Toivotaan, että juurtuisi! Nimenomaan, elämässä tärkeintä on kukat! Vanha rouva onkin tosi kaunis, minulla on yksi ystävä tässä lähellä jolla se kukkii joka kevät upeasti, niin kauniit kukat on. Olen jo aivan joulutunnelmissa, sehän on ihan juuri. Iloista syksyä sinnekin!

   Poista