maanantai 4. tammikuuta 2016

Kukkaisaa & hyytävää

Nyt on jo niin hirvittävä kukka-abstinenssi jälleen, että jokaikinen kukkivan kuva kirvoittaa huokauksen ja onnentunteen. Kiitokset paljon talvimasennuksesta kärsivän lohduttamisesta, olette ihanan kannustavia!

Mistelin läpi aurinko suutelee

Kuistilla lämpötila on laskenut 10 asteeseen. Kasvit viihtyvät, mutta ulkotakit ovat aika vilpoisia Pikkuisen hirvittää tulevat -20+ -päivät. Apuaaaa....

Harkitsin jouluruusujen ulos istuttamista, mutta onneksi en tehnyt sitä. Niistä on aina loppujen lopuksi enemmän iloa sisätiloissa.

Hempeä jouluruusu on lajikenimeltään Penny´s pink

Lintuja käy kovasti sääliksi ja ruokintapaikalla käy kova kuhina. Eilen laskin kolmekymmentä lintua samaan aikaan, tikoista harakoiden kautta pikkulintuihin. Linnut nahistelivat paljon, kauhean näköistä. Joulun kuivakakku meni nopeasti pikkuisiin nokkiin. Lapsille käristin eilen lettuja ja otin Mustarastasnaaraasta kuvan huurteisen ikkunan läpi. 

Toinen talouden osapuoli on ollut lomalla ja tapetoinut keittiön miltei kahdeksan vuotta kesken olleen tapetoinnin loppuun. Tuli aika juhlava olo. Vanhemmat tapetit ovat tummuneet (se lettujen käry!), mutta onneksi emme kärsi pikkutarkkuudesta. 

Vieläkin olen kiintynyt viime jouluiseen kasvitapettiin ja surffaan uusia tapetteja olohuoneeseen. Lisää kukkia ja kasveja sisätiloihin, ikuinen kevät ja kesä :)

Puutarhassa on valkoista..siellä ne rakkaat kukat uinuvat, toivottavasti...tänne salaiseen lehtoon haaveksin kylväväni villikukkia ensi kesänä.

Tämän kuvan otttamisen jälkeen tupsahti vielä parikymmentä cm lunta. Nyt ei ole pulaa siitä! Kolalla heittelin vähän lumia kukkapenkkiin poluilta, Kartiovalkokuusi on lempihavuni, minulla on kuistilla yksi pieni sellainen, jouluasetelmasta. Istutan sen sitten keväällä vielä puutarhaan. 

Suloinen pieni Korallikanukan kukka! Oksissa on niin kevään tuntua

Onnenpensas on -jos mahdollista -vielä keväisempi

Kuudes provadopuikko tappoi ehkä kirvat kruunuvuokoista? Sitkeitä ovat...

Kuistilla on jemmassa vielä hyasinttejakin. Yksi shokkipinkki oli mukana ostetuissa, sen istutan myöskin puutarhaan. Jännä nähdä mitä niistä viime vuotisista tulee vai tuleeko mitään. Harvahapsia varmaankin. 

Bauhausista löytyy aina jännittävimmän väriset halvat hyasintit, tämä on oikeasti hopeanvärinen kukinnoltaan. En ole koskaan ennen nähnyt tälläistä.

Siemenhyllyni on ihan valmiina, mutta olen perennojen suhteen siirtynyt erittäin hyvin toimiviin kasvihuoneen kesäkylvöihin (hajakylvönä isoon astiaan). Taimista tulee vahvoja ja kestäviä plus itävät hyvin. Eipä paljon kannata enää kasvatella honteloja ruippanoita ikkunalaudoilla (minulla ei ole kasvivaloja tms). Tuoksuherneet vain laitan huhti-toukokuun vaihteessa.

Lämpöisiä haleja teille, jotka täällä käytte 

26 kommenttia:

  1. Teillä on ihan mahdottoman paljon lunta, meillä täällä Suomineidon lanteilla on vain 3 cm! Hyvä että lumi tuli ihania kasvejasi suojaamaan!

    Suloinen on jouluruususi, noin herkkää ja hempeää en olekaan ennen tavannut! Kauniisti hiljalleen ulkoa tuomasi oksat ovat heränneet kevääseen, munkin piti hakea korean onnenpensaan oksia, en sitten hakenut mutta Baukkarissa kävin, siellä tosiaan oli hyasintteja ja amarylliksiä joulun jäljiltä tarjouksessa, samoin esikoita oikein iloisesti kukkimassa, ostin valkoisen huone-esikon kukkimaan keittiönpöydälle! Siemenet on vielä tilaamatta, odottelen vielä kahta luetteloa ja sitten se tutkiminen alkaa!

    Aurinko jo kevättä hieman herättelee! Pirteää pakkasviikkoa Sinulle! Saisi pakkanen jo hellittää kylläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Ihana tuo Suomineidon lanteet :) Etelään taitaa nykyisin miltei lumet tulla. Minä en kyllä niin välittäisi...vielä ehdit ottamaan onnenpensaan oksia ihan hyvin. Aika ihanalta kuulostaa valkoinen esikko, pitää tulla kurkistamaan! Mukavaa viikkoa sinne!

      Poista
  2. Ihanat kevätfiilikset siellä. :)
    Minäkin siivoilin kodinhoitohuoneenkaappeja ja olin vähällä jättää koko homman ja alkaa järkkäilemään siemeniäni. Jo pelkkä siemenpussien räpläily on niin mukavaa.
    Mä en kestä, kuinka ihania tapetteja teillä on. Kyllä se puutarhahulluus täytyy näkyä sisälläkin. :)
    Kohta ihana kevät on täällä, jaksetaan vielä ihan hetki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina! Hui, siellä siivotaan ahkerasti. Kyllähän siemenet pitää vuodenvaihteessa inventoida :) Puutarhahulluus muuttaa ilman muuta sisätiloihin monella meistä. Ihanaa kevään odotusta sinne!

      Poista
  3. Ihanat kuvat! Huomasin saman viime kesänä, että perennoista tulee tanakampia kun ne kylvää vasta kesäkuun alussa. Toki kukinta jää seuraavaan vuoteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Kyllä, aivan totta, kesäkylvöt ovat oikein tehokkaita, kyllähän sitä kukintaa jaksaa hetken odottaa. Minulla kyllä joskus kukkivat jopa samana syksynä vielä.

      Poista
  4. Voi että minäkin niin tykkään noista teidän tapeteista! Tuota kirsikkapuuta meilläkin löytyy<3
    Voi noita onnenpensaan pikkuisia kukkasia<3 Voisikohan näillä pakkasilla vielä ottaa muutaman oksan sisälle?!
    Minulta muuten paleltui joulun sukuloinnin aikana se vaalea esikkoni. No toin sen kuitenkin sisälle, kun maa oli jo niin jäässä, ettei lapio uponnut yhtään. Nyt se työntää uusia lehtiä ja pienet nuputkin näyttäisi vielä aukeavan, onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Kirsikkapuu onkin tosi suosittu tapetti. Kyllä voit ottaa onnenpensaan oksia ilman muuta, ne nimenomaan tarvitsevat pakkasen puraisun kukkiakseen, siksi uskalsin niitä jo aiemmin ottaa kun oli se yksi pakkasperiodi. Hyvä jos esikkosi elpyy!

      Poista
  5. Ja meillä ei ole lunta ollenkaan, tai ehkä jotain 2mmm... ja pakkasta on liki 20 astetta, voi kasviparkoja. Toivottavasti ovat sitkeitä!
    Kirsikkapuutapetti on mun ehdoton ykkönen, sitä vierashuoneessa, olkkariin laitettiin syksyllä puunrunkotapetti, puutarhaa siis sisätiloihinkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Kovat pakkaset on, täälläkin nyt -21. Saa nähdä mitkä kasvit selviytyy talvesta. Kirsikkapuu on kyllä ihana, puunrunkokin kuulostaa kivalta :)

      Poista
  6. Jouluruusu on aina kaunis, mutta nyt sinulla on todellinen herkku. Mielettömän upea <3

    VastaaPoista
  7. Kiitos lämpöhaleista :) täälläkin pakastaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria K! Taitaa olla koko maa kylmän kourissa, hui.

      Poista
  8. Ihania kukkia ja tapetteja!
    Oi teitä onnekkaita tuon lumimäärän kanssa. Täälläkin on vain sentti-pari lunta ja pakkasta nyt 21 astetta.
    Varsinkin viime kevään esikasvatuksista tuli todella honteloita ikkunalaudoilla, mutta ehkä jotain tulee kuitenkin yritettyä tänäkin vuonna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara. En kyllä pidä meitä kovin onnekkaana kun teemme lumitöitä -21 asteessa...kevätkasvatuksia pitää kyllä aina jotain olla vaikkeivat sitten onnistuisikaan :)

      Poista
  9. Ihana kukkatapetti! ♥♥♥ Tuoksuherneet ovat hienoja! En ole oikein niiden kanssa onnistunut. Taidan kesällä kokeilla niiden kasvattamista ruukussa ja aurinkoisemmalla kasvupaikalla, jospa se auttaisi asiaan. Ja voi kun sitä aurinkoa kanssa riittäisi tulevana kesänä... =D Söpöä, että linnutkin pääsivät nauttimaan kuivakakusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka! Tuoksuherneet taitavat tosiaan tarvita paljon aurinkoa ja lannoitetta myös. Toivotaan oikein aurinkoista kesää!

      Poista
  10. Kylmyys korventaa sielua ja kasviparkoja, meillä ei ole lunta nimeksikään. Kaikki kasviaiheet ja sisällä vaalittavat kukkaset tuovat nyt suurinta iloa. Voi, onnenpensaan oksasi jo kukkkii, ihanaa! Hyvä kun annoit jouluruusun jatkaa kuistielämää, se viihtyy varmasti hyvin viileydessä ja tuo iloa joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Kovin on kylmää ulkona ja pahempaa luvassa. Vähän pelottaa mitä aroille kasveille nyt käy. Toivottavasti saatte vähän lunta sinne.

      Poista
  11. Onneksi kohta voi sanoa hyvästit talvimasennukselle, kun mennään niin vauhdilla kohti kevättä.
    Teillä on aivan ihanat tapetit. Meille sellaiset eivät edes sopisi, mutta pussilakanoissa tykkään herkutella ruusuilla ja kukkasilla. Eilen näin Jotexin kevätmainoksen ja siellä oli pari ihanaa puutarhahörhölle sopivaa pussilakanaa.
    Kävin eilen Ikeassa ja siellä oli kolmen hyasintin ruukkuja kolmella eurolla. Oli myös krookuksen taimia, mutta päädyin hyasintteihin. Pääsevät sitten kukittuaan kesällä omaan puutarhaan.
    Lunta ja pakkasta on luvassa lisääkin. Kevättä on jo ikävä, mutta täytyy ajatella, että ainakin lumi on puutarhan kannalta hyvä vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! Oi, Jotex on kiva ja kukkapussilakanat kuulostavat ihanilta. Minäkin tahtoisin! Ikeaan pitääkin mennä, ihana kuulla jos siellä on krookuksiakin. Tuntuu kuin kevät olisi kauhean kaukana, tammi-helmikuu on niin pitkä ja pimeä vielä...

      Poista
  12. Voi, meikälääne olis aiva onnesta soikia, jos tulis parikymmentäsenttiä lunta. Ny saa olla syrän syriällänsä kaikkien arkajalakojen pualesta. Sulla on selevästi kevättä rinnas, nii palio kukkivaa kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Nyt toivon teille lunta! Minuakin kyllä hirvittää arkojen kasvien puolesta, kovat on pakkaset. Kevät voisi tulla jo...

      Poista
  13. Onneksi on nyt lunta :). Paljon valoisamman näköistä. Ihana tuo teidän kukkatapetti! Meillä on mahdollisesti talokaupat edessä, ja innostuin katselemaan mistä saisi kunnon puutarhameiningin tapetin. Olisi ihana jos esim. ruokailutilan seinillä olisi sellainen kukkainen tapetti jossa menisi vaikka köynnöksiä, piristäisi kummasti väsynyttä töihin lähtijää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Minä en tykkää lumesta...jännää tuo talohomma, onko täällä lähellä?! Voi että, nyt jännitän teidän puolestanne ja pidän kovasti peukkuja. Kukkatapetti kuulostaa aivan ihanalta :)

      Poista