perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kukkia puutarhassa

Olen kuvaillut kukkasia puutarhassa tältä keväältä. Nämä eivät suinkaan kuki nyt ihan samaan aikaan, kuvat tulevat vain vähän viiveellä. 

Kaunis virvalilja (ruman nimen saanut)

Nämä ovat kivasti lisääntyneetkin

Minipikkuinen crocus, tämän pitäisi olla tricolor, mutten ole sittenkään varma olisiko kuitenkin tommasianus
Snowbunting -krookus

Esikkoja ja punaisia tulppaaninalkuja. Huomaan satsanneeni tulpsuihin viime syksynä, niitä nousee nyt niin paljon. Ihanaa kun on jotain mitä odottaa.

Pinkki sinivuokko, joka heilahti aina tuulessa kun tähtäilin kuvaa, joten vähän heiluvainen versio

Istutin kevätesikot salaiseen lehtoon

Useimmat niistä keväällä ostetuista päätyivät penkin alle...esikkopenkki on tarkoitus saada. Viimekeväiset ovat jo täällä alla vihreinä

Valkoinen sinivuokko on hempeä lila tänä keväänä. Mustarastaat kaivelee jotain täältä alta, hmm. Menneellä viikolla todistin näiden luona koiras ja naarasmustarastaan soidinmenoja...rakkautta ilmassa...

Jouluruusu (atrorubens) varjopenkissä, väri on luonnossa aika lailla bordeauxinpunainen, hieno väri. Istutin myös joululta jääneet jouluruusut maahan, pidän kovasti siitä fiiliksestä, että jouluruusujen määrä lisääntyy vuosittain yhdellä-kahdella ja mihin vielä päättyykään...ties vaikka sataan...

Perinteinen sininen sinivuokko, oikeasti kuva valehtelee hieman, tämä on tummanlila. Hän on tullut itsekseen kotikatajan alle. Ei ihme, koska lähimetsät pullistelevat sinivuokkoja, sieltähän ne leviävät tietysti lintujen ja muurahaisten mukana

Orvokit ovat kestäneet välillä aika julmatkin pakkasyöt

Laventelinliloja orvokkeja tänä keväänä

Sisällä taimet juuri ja juuri hengissä, päivänsinet, unohdin välillä kastella

Uutta elämää kuistilla...ostin taannoin juurakoita, tämä on luullakseni tummakukkainen Tähtiputki Star of fire

Ja tämä Patty´s plum -unikko

Istukasperunat on myös hankittuna, löytyi jännittävä lila lajike Violetta (liilakuumeeseeni) ja Bambino, pyöreänpehmeä varhaisperuna, jonka malto on valkoinen. Olen täysin hurahtanut tähän pienimuotoiseen perunanviljelykseen (ja niinkuin vihasin sitä lapsena). Mutta ehkäpä hauskuus säilyy kun istuttaa lavaan vain kahta lajiketta ja pitää viljelyn pienimuotoisena :)

Näsiän kauneutta

Palloesikot ovat täpötäynnä siitepölyä, tälläiset varhaiset perennat ovat tärkeitä pörriäisille, joita on alkanut viime viikkoina näkymään (mikä on varmaan hyvä kun kaikissa pöntöissä/pergolassa pesitään nyt, pienet suut kiljuvat ruokaa). Leppäkerttuja on hätkähdyttävän paljon, mistähän tulevasta kirvainvaasiosta kertookaan....

Äärimmäisen pikkuruisia ovat Talventähdet, eivät taida kovin hyvin viihtyä täällä kuivalla tontilla, mutta onneksi hengittelevät vielä.
Lumikellot ovat kukkineet tolkuttoman pitkään kun on ollut kolea kevät

Mutta hetkinen....nyt ei ole luvassa muuta kuin iloa. Taimistot laittavat kasveja esille ja kevät on täällä. Maaliskuu tuntui hurjan pitkältä, mutta yhtäkkiä kaikki se hauskuus mitä on niin odottanut, on käsillä. Cityssä availivat terasseja ja mustasta maasta puskee iloisenvärisiä kukkia! Aion käväistä taimistoilla tänä viikonloppuna ja hakea multasäkkejä. Kasvihuone on tyhjennettävä ja kuurattava. Ja skoolattava keväälle paviljongissa! 

26 kommenttia:

  1. Oi, että! Siellä jo kukkaa pukkaa, täällä on piha jään vallassa. Jospa se juhannuksena olis jo sula :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Kyllä, viimeistään juhannuksena :) Ei täälläkään mitenkään kauhean lämpöistä ole, hyrrrr

      Poista
  2. Voi miten kauniisti sinulla jo kevätkukkijat kukkivat. Meillä ei penkeistä pilkistä kuin vähän krookuksien ja narsissien kärkiä. Pohjoisenpuoleisella pihalla on vielä lunta runsaasti kasoissa, mutta onneksi ylä- ja takapiha ovat jo lumesta vapaita ja hieman olen jo päässyt nurmikkoakin haravan kanssa varovasti rapsuttelemaan.
    Voi miten kauniita ovatkaan heleän siniset orvokit.
    Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Pian teilläkin kukkii ja lumet sulaa. Ihanaa tuo rapsuttaminen, minäkin harrastin samaa vkl.Oikein ihanaa kevättä sinulle myös!

      Poista
  3. Suloisia kevätkukkia ja taimen alkuja! Täällä ei lumikellojen lisäksi ole mitään muuta näkyvissä - vielä! Keväistä viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Voihan, saisi jo olla! Onneksi edes lumikellejä, ovat suloisia. Iloista kevättä!

      Poista
  4. Iloinen meno on siellä päällä.
    Monen monta kukkaa pukkaa jo ylös pihallasi.
    Tuota näsiää ihastelen niin kuin viime keväänäkin. Meillä ei ole sitä vieläkään. Tuo väri on niin hieno. Ja nuo orvokit ovat niin hienostuneen värisiä. Minä ostin ihan ekat, jotka näin. Ne eivät olleet noin hyvän värisiä.
    Hmm, perunoita pitäisi jostakin saada. Mutta ei mitään Timoa. Sulla on mielenkiintoiset perunat viljelyksessä tänä vuonna.
    Pahoin pelkään, että olen menettänyt viime vuonna hankkimani Barnhavenin esikot. Ainakaan vielä niistä ei näy jälkeäkään.
    Reipasta kasvihuoneen siivousta ja skål keväälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Voihan, sinä tarvitsisit kyllä näsiän, on nätti. Ei ole orvokkien värillä väliä, ovat kyllä niin kauniita kaikki! Perunat ostin Puutarhanikkareilta (Taimia oy), heillä on kivoja lajikkeita. Voihan sinun esikkojasi! Tiedätkö, minun barnhavenin esikoille taisi käydä samoin, ehkeivät sovi Suomeen :( Skål keväälle!

      Poista
  5. Voi miten pitkällä teillä onkaan jo kevät! Meillä lumikelloissa ja virvaliljoissa näkyy vähän väriä, jospa ne jo avautuisivat viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Toivottavasti sait nauttia kukkasista viikonloppuna :)

      Poista
  6. Voi miten herttaista!
    Violetta- peruunaakin 😄
    Nyt on niin kylmä, hyvä viikonloppu siistiä kasvihuone ( mä jätän homman kyllä toiseen ajankohtaan) on sitten pääsiäiseksi valmiina, kun pidempi vapaa.
    Lajien määrä on kyllä valtava sulla.

    Suloisen väriset orvokit.
    Valoisaa viikonloppua ja kuohuvaa lasiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Violettia peruna, kyllä :D
      Arvaa sainko kasvishuoneen pestyä, no en...hyydähdin pihakaluston kuuraamisen jälkeen. Samoin sinulle kuohuvaista lasiin ja iloa kevääseesi!

      Poista
  7. Huoh, tuoltako siellä etelässä jo pihat näyttää! Tämä Suomi on niin pitkä maa, että me saadaan odotella vielä kauan tuollaista kukkaloistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! Toivottavasti teillä kukkii pian! Suomi on tosiaan aika pötkylä, mutta kyllä kukkaloisto tulee ennemmin tai myöhemmin!

      Poista
  8. Ihania kukkijoita. Ja vaikka mitä lupauksia vielä näkyvillä. Oikein lupaavaa. Tuo punainen jouluruusu on ihana. Yritän raaskia täydentää omia jouluruusuhankintojani värikkäillä lajeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Ostitko messuilta, siellä oli vaikka minkä värisiä :)? Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  9. Kiva, kun jaoit kevätkukkien ihanuutta kanssamme, meillä VIELÄKIN lunta pihassa, ei taida kameran kanssa kannattaa mennä edelleenkään kurkkimaan, ei siellä mitään näy. Nauti ihanaisistasi, suloisista kevään tuojista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Toivottavasti nämä vesisateet sulattavat nyt lumenne ja pääsiäisenä kukkisi jo! Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  10. Ihana määrä kaikkea kukkivaa ja lupaavia versoja nousee juurakoista! Orvokkien sävy on suloinen.
    Minunkin pitää hakea multasäkkejä, se on kevät nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Iloista kevättä sinullekin! Multasäkkejä ei löytynyt nyyh, toiv sinä sait omasi!

      Poista
  11. Nyt se on tosiaan, kevät!
    Olisko kuitenkin tricolor tuo krookuksesi, mullakin on tuollaisia hyvin hailakoita jotkut. Tommasinianuksissa meinaan on hyvin kapeat teräväkärkiset terälehdet, eri muotoinen kukka. Oli mitä oli, niin ihanaa kukkaloistoa! Ja juuri tuo, että kevät on käsillä. Skåååål!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Nyt se kevät tuli :) Kyllä, olet aivan oikeassa, vieressä oli se tommasianus, sokea kana löysi jyvän viimein :D Skål vaalivoittajalle myös!

      Poista
  12. Sinullahan on kevät siellä vallan hyvällä mallilla! Meillä ei vielä mitään tuollaista! Mökillä noita näsiöitä kasvaa eikä mitään elonmerkkiä vielä niissäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! Toivottavasti teilläkin pian! Näsiä on niin kaunis...

      Poista