sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Odotuksen kourissa

Sekalaista kukkaa puutarhasta kuvissa. Koko kevät on ollut odotusta, tuntuu kuin. Vai onko sittenkin vika minussa, en osaa elää hetkessä. Kuvassa on pikkuruisen lehdon asukki: valkovuokko "blue eyes", jonka sinisilmät ilmaantuvat kukinnan edetessä vasta

Lisää valkoista kukintaa tarjoilee (tämäkin hyvin pieni) Lumikki. Tämähän on vähän kuin syysmyrkkylilja syksyllä

Onnenpensas on saanut avattua yhden kukan

Uusi asukas lehdossa, ostettu tänään, Perhosorvokki Rubra, se on lämmin lila sävyltään

Ja toinen uutuus: Green dream! Valkovuokko sekin

 Ostin myös pikkumäkitervakon tähän kuivaan kohtaan paraatipenkissä. Siirsin vanhat esikot tästä pois penkin alle lehtoon. Ny on muutenkin rapisevan kuivaa, toivottavasti saamme sadetta pian

Kesäkukkasatsauksen aloitin. Tälläisen jännän Salvian nimeltään Salma ostin, kaunis...sävyltään vanhan roosan, aprikoosin ja punaisen sekoitus

Toin tuoksarit ulos ja peiton alle

Kulleroissa nuppuja

Kuriilienkirsikassa kukkanuppuja. Odotan kirsikoiden kukintaa...

Erikoisvuokkojen ihanuutta...tummanlilat raidat tällä, tummenee lilaksi vielä vanhetessaan...lajike on varmaankin Kentish Pink


Sininen taivas ja rusokirsikan pronssiset lehtinypykät ovat rakkain kevätnäkymä. Kukkanuppuja on paljon...odotetaan...

Koristeomenoiden tummanpuhuvat lehdet ovat kauniita vastapuhjenneita, ihastelen niitä kovin...tässä on Cheal´s weeping

Roaylty on tosi tumma, istutin sen aikoinaan muurin eteen ja siitä muutaman metrin vasemmalle toisen, mustan rudolfin. Ajattelin niiden olevan joskus upean taustan kukkapiperryksille, sitäkin ilmestystä saa vielä odottaa

Tälläinenkin Jouluruusu avautui, kuin verisuonia olisi hällä

Tähän pieneen kukkaan olen rakastunut, sen kukinnot ovat limenvihreät, Kevätputki on kukan nimi. Risoo kun monella kukalla on niin samantyylinen nimi: tähtiputki, kevättähti ja moni muu

Pienet villitulppaanit kukkivat siellä täällä, olisikohan tämä tulipa turkestanica

Ruostetta ja hopeaa: kesän koristukseksi mehitähti

Ikkunalaatikoihin istuttelin Pelaquita & jännän uuden kasvin Viitasammakonputki  Hydrocotyle vulgaris (on perenna). Kerrassaan kahjo nimi!

Dramatiikkaa kukkapenkeissä: Syyskimikki

Nyt on paljon valkoista kukintaa..vastapainoksi sain nämä 5 kpl kympin kivikkoperennaa...sähäköissä väreissä

Kiviportaissa kylväytyneenä uusia tähtiputkia

Odotus on piinaavaa, kutkuttavaa ja huikeaa samaan aikaan. Kaikki onni on edessäpäin vielä. Ei tahdo, että aika kuluisi pois, muttei jaksaisi odottakaan. 

24 kommenttia:

  1. Nyt saisi aika pysähtyä aina kolmeksi päiväksi kerrallaan, jotta mitään uutta ei missaisi! Aivan ihania herkkukukkia. ja voi tuota kimikkiä, se on niin upea. Mun on pakko ostaa uusi, kun vanha kimikkini ei vain rehevöidy, näivettyy vain vuosi vuodelta. Jaksoikohan se viime kesänä tehdä enää yhden alle 10 cm korkuisen lehden :-D Tai sitten mun maa tai ilmasto ei vain sovi niille.
    Muakin muuten jurppii nuo keksityt nimet (paitsi tuo loistava sammakonputki, hihii!). Miksei tähtiputket voi olla vaan Astrantioita jne. Miksi täytyy keksiä joku nimi, joka on kahden muun nimen sekoitus, suurin piirtein. Miksi ihmeessä kaikelle ees täytyy väen vängällä keksiä suomenkielinen nimi.
    Rubra-orvokki on aivan ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! No voihan kimikkiä, uutta vaan kaupasta :) Välillä ne vain kenkkuilevat vaikka tekisi mitä. Sammakonputki on hullunhauska nimi. Mua rassaa erityisesti nämä -putki-päätteiset, joita on niin paljon. Ja juuri tuo kun sotketaan montaa sukua sekaisin. Astrantia on paras nimi ikinä. Kaikkea ei tarvitsisi suomentaa todellakaan

      Poista
  2. Sinulla on jo niin paljon monenlaista noussut maasta ja jo kukkii. Kevätputken kukka on todella viehko, upea kevään heleys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Hilpeän vihreitä ovat tosiaan tähtiputket! Ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa muuten!

      Poista
  3. Oi että, taas kaikea ihanaa, siellä on kevät pidemmällä, täällä tuntuu että kaikki on alähes elotonta. Tämä kevät on ollut kaamea, kävimme tänään taimistolla ja omistajakin päivitteli ettei 50 vuoden uransa aikana ole vastaavaa kokenut. Asiakkaat ovat kuulemma olleet todella vähissä. Mutta nyt oikeasti kymmenen päivän ennuste näyttää upeaa lämpenemistä loppuviikolle, sekoan varmaan! Voi mä ostin ihan täysin heräteostoksena tänään tuon syyskimikin, ihastuin tuohon väriin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Tällä viikolla varmaan tupsahtelee teillä penkeistä vaikka mitä, jospa tämä jääkausi olisi viimein tässä. Säälin todella tuota taimistoyrittäjää, ei ole varmaan helppoa leipäänsä tienata tässä maassa :( Syyskimikki on hyvä ostos, se on niin nätti! Hyvä kun ostit! Nyt toivotaan lämpöä :)

      Poista
  4. Ihania erikoisvuokkoja! Ja Sinun valtava määrä eri kirsikoita on avautumassa.....jännää.
    Uskalsit sitten kantaa jo tuoksarit ulos. Minä vasta kylvin niitä sisätiloissa männä viikolla.
    Onnenpensaskin jo lupailee...Mun onnenpensas oli ihan hiljaa koko viime kevään ja saa nähdä, onko tänä keväänäkään mitään elämää.
    Mutta nyt se ilo repeää: Nyt ei kait enää sada lunta. Vettä kun hiukka ropsahtaa, niin heti kaikki silmut ja kukkanuput avautuu. On sitten menoa se - pidä huivista kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Kiitos sinulle! Uhkarohkeasti toin tuoksarit ulos, nyt onkin varmasti hyvä aika kylvää niitä. Minunkin onnenpensaani jätti kukinnan väliin viime keväänä, toivon, että sinun kukkisi nyt! Toivotaan ettei lunta enää...kevät...ihanaa...

      Poista
  5. Siis nii kevääsiä, kukkaasia kuvia että! Tua viimmeene kuvaki on nii täyrelline kevätkuva! Sullon vaikka mitä jo kukas, ku vertaa näihi meirän maisemihi. Niinku Maria toteski, penkit o lähes elottomia. Ny rupiaa varmasti tapahtumahan tääläki, ku ensi pitääs sataa ja sitte perijantaina on tulos huippu lämmintä. Toivottavasti toteutuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Kuten tuossa ylempänä Marialle kirjoittelin, niin varmasti tällä viikolla maisema siellä muuttuu aika lailla! Ihanaa!

      Poista
  6. Kohta sinulla kukkii rusokirsikka. Ihanaa. Täällä on tapahtunut huima hyppäys parissa päivässä puiden silmuissa. Siis kun edellisten kahden viikon aikana ei ole tapahtunut mitään. Silti saadaan vielä odottaa vehreyttä. Kuivaa on meilläkin. Yöksi on tänne luvattu sadetta. Oikein odotan sitä. Sade ja plussan puolella oleva yö olisi nyt oikein hyvä asia.

    Ihania hankintoja olet tehnyt ennenkin ja nyt taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Joko sinunkin pian kukkii? Huomasin taasen naapurissa ruson jo kukkivan. Toivottavasti olemme saaneet sadetta tänään, en tiedä kun työpaikan ikkunasta näkyy vaan kerrostaloa! Mukavaa kevättä sinne!

      Poista
  7. Sinulla on kyllä erikoisuuksien piha. En tiedä ketään jolla olisi noin paljon erilaisia vuokkoja. Ne ovat ihan mielettömän ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Ei nyt sentään, shoppailen vaan kamalan paljon kukkia...näistä vuokoista monet ovat huutonetistä! Keräilen näitä, ovat niin pieniä ja söpöjä!

      Poista
  8. Voi miten paljon erikoisia, minulle aivan uusia kasveja.. ihastuin tuohon blue eyes-valkovuokkoon sekä limevihreään tähtiputki kaunottareen! Kivoja kasveja ja noin jo sinulla kukkivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Suosittelen lämpimästi tuota blue eyesiä, sitä on näkynyt hyvin taimistoillakin. Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  9. Ihanasti sinulla jo kukkii vaikka mitä. Täällä vielä odotellaan vihertymistä ja nuppujen ilmestymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virve! Toivottavasti teillä vihertyy ja kukkii piakkoin!

      Poista
  10. Ihana tuo viimeinen kuva, pörröisiä kylmänkukkia tulppaanien ja esikoiden kera! Minulla kylmänkukat kuolivat, laitoin varmaan väärään paikkaan :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Kylmänkukat voivat kai oikkuilla, nämä kasvavat hyvin kuivassa paikassa, ilmeisesti sopiva niille. Harmi kun sinun kuolivat, uutta vaan taimistolta :)

      Poista
  11. Odottavan aika on pitkä. Ollut ainakin tänä keväänä! Onneksi nyt on erilaiset kelit ja näyttää sinunkin puutarhasi heräävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma! On ollut tosi pitkä odotus, mutta nyt on keväistä :)

      Poista
  12. Kyllä sinulla on paljon erilaisia vuokkoja ja jänniä muitakin sellaista mitä minulla ei ole, vaikka paljon on minullakin lajeja. Jään odottelemaan kasvun edistystä mielenkiinnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! Jokaisella puutarhan harrastajalla on varmaankin omanlaisensa kattaus :) Me hurahdamme niin eri asioihin ja se on ihan kiva!

      Poista