sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Onnea on...puutarhanhoito

Kevätpenkki alkaa olla vehreimmillään kohtapuoliin. Pidän tästä kukkapenkistä tosi paljon. Kevätkukkijoista tässä kasvaa esikkoja, sinivalkoisia sipulikukkia, tulppaaneja ja tarhakylmänkukkia. Ja tietysti valkovuokkoja. Kesällä ja syksyllä tämä on aika tylsän näköinen.

Väriharmoniaa olen tavoitellut, valkoista, sinistä ja lilaa...
Käärmeet eli kirjavat pikarililjat ovat ojentautuneet valmiiksi, mutta kellot ovat vielä kaposet
Rakastan näitä tarhakylmänkukkia tosi paljon ja nimenomaan valkoisena

Jee kevään inhokkihomma ruusujen leikkaus on hoidettu pois alta. Kädet riekaleina, mutta nyt on siistit ruusut. Ja viime tipassa tulikin tehtyä, suurimpaan osaan puhkesi lehdet eilen. Ruusut olivat selvinneet talvesta yllättävän hyvin. Ja ostin vitosella uuden ruusun juuri kun voivottelin ruusujen hoidon kamaluutta! Rosa virginiana, kiiltoruusun. Oikeasti tahtoisin omena- tai luumuruusun, mutten ole löytänyt niitä mistään

Alabaster -kulleron (sen vaaleamman keltaisen) istutin muiden tavallisten kulleroiden vierelle. Mitenhän sopivat yhteen...joka tapauksessa ei ole elämää ilman kulleroita. Alempana vanhat keltaiset kulleroiset. Mielikuvissani ne liittyvät koulun kevätjuhlaan ja siihen vapauden tunteeseen, jota tunsi kun käveli kotipihaan todistus kourassa suvivirren hoilotuksen jälkeen. Kesä, loma, suloinen joutilaisuus, vapaus!

Istutin myös messushoppauksen Amurinängelmän penkkiin, se on kaunis...kukkaakin enemmän pidän näistä lähes saniaismaisista lehdistä, jotka keikkuvat tuulessa. Istuttaminen on ihanaa...


Tekisi niin mieli uudelleenorganisoida kukkapenkkejä, mutta se on vielä niin vaarallista kun ei ole varma mitä kasvaa missäkin...täytyy hillitä vähän ja odotella. Istutin kuitenkin tämän rääpäleen, valko- ja kerrottukukkaisen Schalininkirsikan, joka on alle metrin mittainen kepukka vain....mutta fiilis on hyvä, mikään ei koskaan tunnu yhtä hyvältä kuin puun istuttaminen
Sen paikalta siirtyi pois hiekalle ja aurinkoon useamman vuoden vanha pilarikataja. On jonkin verran kyseenalaista sopiiko se tyylillisesti tähän, mutta siinä se nyt on.

Valko- ja keltavuokot kukkivat, mehiläiset vierailivat ahkerasti niissä koko viikonlopun. Erikoisvuokot eivät ole vielä avautuneet, odottelen kovasti niitä ihasteltavaksi

Kuka tahtoo kevään? Minä! Huutaa alppikärhö kädet ojossa kaareessaan ja paljastaa söpöt kukkanuppunsa. Samalla yritän aina taivutella Obelisk-marjatuomipihlajan nuoria oksia kaareen. Viimein ne kohtaavat ylhäällä asti

Tämä kermankeltainen ihanuus on Tulipa concerto, lummetulppaani. Nyt on paljon tulppaaneja kukintaa aloittamassa, odotan hulluna niitä aprikoosinvärisiä, jännittää miltä näyttävät

Koristeomenat ovat seuraavaksi tulossa lehteen, ihanaa

Lisää keltavuokkoja
Tuoksuorvokkien sulotuoksua, näiden pitäisi oikeasti kukkia maaliskuussa normaalioloissa. Ollut hiukka vilpoisa kevät niille. Valkoiset perhosorvokit ovat myös nuppuasteella.

Valkovuokkojen ja kiurunkannusten yhteiseloa

Myöhään illalla salaisessa lehdossa on taikavalo
joka koskettaa kalvaspikarililjan nuppua 

ja syleilee kasveja vielä viimeisen kerran ennen nukkumaanmenoa. Hiippailen täällä yöpaidassa ihastelemassa auringon tanssia
Kirsikoiden kukinta on lähellä! Rusokirsikassa (lehti)nuput avautumassa. Katsoin, että Helsingin kirsikkapuiston kirsikankukkajuhlat on merkitty päivälle 13.5* eli ensi viikon lauantaille. Jännityksellä jään odottamaan sitä kukinnan ilonpäivää, tosin vain täällä omassa puutarhassani.
*Edit: kirsikankukkajuhlaa on siirretty viikolla eteenpäin 21.5. kevät on myöhässä☃

30 kommenttia:

  1. Voi että miten ihanaa ja kaunista... kukat ja tuo valo! Sinulla on niin paljon erikoisuuksia kukkapenkeissäsi, että pitäisi pystyä lentämään penkkien yllä kuin Katto-Kassinen, jotta ei tule talloneeksi mitään herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Hih, Katto-Kassinen, nyt paljastuu taas ikä :D Mistä tiesit, että tallon näitä kokoajan norsuna :) Tiedän kyllä erään toisen, jolla on SUURESSA puutarhassaan vielä enemmän erikoisherkkuja!

      Poista
  2. Ihana tua huutava alappikärhö ;D Tarhakylymänkukat on nii söpön pörröösiä. Tykkään kaikista färiistä. Ja tuluppaanikausiki o jo alakanu. Näyttää nii maharottoman kesääseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Hän on hyvin söpö! Totta, kaikki värit ovat kauniita, mutta jotenkin tässä kukassa valkoinen rules. Viikonloppu oli kesäinen, mutta nyt tuli taas kylmä, hyrr

      Poista
  3. Mun puutarhapäivään sisältyi piikuisten kukkien jakamista. Sinivuokkoja, lumikelloja, krookuksia ja lumikelloja löytyy nyt useammista paikoista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Kuulostaa hyvältä, ihanat pikkuiset :)

      Poista
  4. Niin monia ihanuuksia ja erikoisuuksia. Ymmärrän hyvin, että liihottelet tuon kauneuden keskellä yöpaidassa.
    Muutama vuosi sitten ostin Matinkylän Muhevaiselta omenaruusun. Olisikohan niitä siellä nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Between! On tullut hieman shoppailtua, tunnustan...olen aina aikaisin yöpaidassa, naapurit varmaan hieman kummastelee. Kiitos paljon tuosta Muhisvinkistä, viime vuonna yritin etsiä sieltäkin, muttei ollut, jospa tänä vuonna tulisi taas valikoimiin :)

      Poista
  5. Voi miten kauniilta näyttää. Niin paljon erilaisia kukkijoita. Kiitos näiden kuvien jakamisesta, näistä tulee niin hyvä mieli. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Olen iloinen kun sinä olet iloinen! Hyvää viikkoa sinulle toivotellen!

      Poista
  6. Ihanuuksia, kevätpenkkisi on kaunis. Odotan taas kovasti puiden kukintaa. Nuppuja on mukavaa tarkkailla, näkee niiden kehityksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Kiitos <3 Voi niin minäkin odotan puiden kukintaa! Koivuissa on jo lehdet. Ihanaa aikaa tämä...:)

      Poista
  7. Sinulla on todellinen kevätpuutarha, josta vasta haaveilen! Pieni on niin kaunista ja herkkää! Voi kunpa syksyllä jaksaisi kaivaa maahan ihan hulluna pikkusipuleita... Olen niin turhautunut tähän kylmyyteen, täällä ei oikein mikään edisty, kaadun kohta kohmeessa tuolla lapionvarressa ellei tämä jääkausi hellitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, mutta kyllä sinullakin on, ei tarvitse haaveilla! Pikkusipulien istutus on kyllä niin helppoa verrattuna niihin isoihin. Hitsin kylmä oli taas aamulla, hyrr, ikävän pitkä kylmä kevät ollut :( Kesän on paras olla edes lämmin!

      Poista
  8. Onpa ihana kevätpuutarha! Sinulta löytyy sieltä vaikka mitä ihanuuksia! Tulppaanitkin jo kukassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiiu! Olen tuhlannut kovasti! Suosittelen sitä muillekin lämpimästi, hih :)

      Poista
  9. Niin osuva otsikko. Me hoidamme puutarhaa ja se meitä niin moninkertaisesti.
    Kaunis kevätpenkki ja suloinen tuoksuorvokki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Kaikki murheet katoavat multaan, sen totesin taas viikonloppuna. Kiitos paljon sinulle!

      Poista
  10. Nyt on jo selvästi kevättä rinnassa kun olet aloittanut jo yöpaita- hiippaillut puutarhassa 😉 mielenkiintoisia erikoisuuksia, varsinkin nuo suloiset orvokit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Kyllä on :) Tosin hiippailen usein muutenkin yöpaidassa pitkin päivää. Kiitos sinulle!

      Poista
  11. Voi miten kauniisti kirjoitat puutarhasi asukeista, ihan kuin olisit tosiaan jossakin kirjojen salaisessa puutarhassa... paljon ihanaa sinulla siellä jo kukkiikin ja pian tulee paaaaljon lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Ehkä vähän leikin täällä lasta :) Tunnustan! Kiitos paljon sinulle!

      Poista
  12. Hyvänen aika sentään! Siellähän on jo ihan kevät ja kukat kukkii ja on niin kaunista.
    Täällä sataa räntää ja on kylmä tuuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maatuska! Täällä oli hetken kevät, nyt taas kylmää täälläkin. Toivotaan, että pian lämpenee siellä ja täällä!

      Poista
  13. Kiinnostuin lukemaan blokiasi ja taidan jatkaakin. Liityin lukijaksi. Minulla on myös palloesikkoja ja tarhankylmänkukkia myös valkoisena. Ja aion myös lisätä vielä. Puutarha blokia olen alkanut pitämään keväällä. Käy kurkkaamassa blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Itse jään odottelemaan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nila! Mukava kun tulit! Tulen kurkkimaan blogiasi :)

      Poista
  14. Oi, siis teillä on jo kevät pitkällä! Täällä on vieläkin talvi. :)
    Koulun kevätjuhla ja Suvivirsi, niin nostalgista. Sinä päivänä paistoi aina aurinko, tuomenkukat tuoksuivat ja puiden lehdet olivat kauneimmassa vihreydessään. :)
    Aurinkoista ja kukkaisaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Ei voi olla enää talvi :( Nyt kyllä pitäisi lämmetä. Ihanan runollisesti kuvasit kevätjuhlaa :) Aurinkoa sinulle myös!

      Poista