sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Puutarhakirjoja

Marian koti ja puutarha -blogista löysin puutarha-aiheisia kirjoja koskevan jutun. Kiitos Marialle kirjainspiraatiosta! Koska rakastan kirjavinkkejä yli kaiken, laitan tänne myös omia kirjasuosikkejani.

Jouduin vähän lavastamaan kuvia, kirjat olivat ympäri ämpäri taloa ripoteltuina, kuinka se on mahdollista....Puutarhaguru Alangon kirjoja olen kerännyt, mutta tullut siihen tulokseen etten innostu hänen tyylistään. On jotenkin ikävää, että puutarhan pitäisi olla vain tietyntyyppinen ja kaikki muut ideat tyrmätään. Muutoin Kukkapuut ja Puutarhan puut ja pensaat ovat hienoja teoksia.
Elisabeth Kochin Oma puutarhani -kirja vuodelta 1953 on suloinen! Vaikka maailma on paljon muuttunut 50-luvusta, on moni juttu edelleen paikkaansapitävä ja inspiroiva. Ihailen muutenkin Kochin suunnitelemia Helsinkiläisiä rintamamiestaloalueita. Tuohon aikaan puutarha on ollut selvästi erityisesti hyötytarha.

Ruotsalaiset puutarhakirjat ovat kyllä ihania. Mutta kirjoja joissa on suunnilleen joka sivulla leikattuja puksipuujuttuja en enää jaksa. Omat lempparikirjani ovat Christel Kvantin. Erityisesti Ihana pieni puutarha on ikuisuussuosikki. Seuraavaksi haaveilen Eva Robildin kirjoista.

3 kommenttia:

 1. Vau, sullahan on vaikka mitä hyllyssäsi! Tuo Ihana pieni piha on tosiaan ihastuttava. Itselläni ei sitä ole, mutta olen useamman kuin kerran lainannut sen kirjastosta. Voisin metsästää sen omakseni.

  Joku mielenkiintoinen kotimainen uutuus oli myös ilmestenyt Tammen julkaisemana, nimeä en nyt muista. Siitä oli kuitenkin esittely Camera Gardening -blogissa, joka löytyy suosikeistani.

  VastaaPoista
 2. ihan pakko kertoa, elisabet Koch oli mun mummoni täti. :) - hänen kirjansa on kieltämättä hyvä, mullakin on se. Alangon kirjat on perusteellisia. olen pikkuhiljaa oivaltanut Alangon puutarhafilosofian viisauden; hänen konstinsa helppohoitoisen ja luonnonmukaisen pihan saamiseksi on aika yksinkertaisia ja fiksuja lopulta...Hänen tyylinsä on vähän kärkevä kylläkin..
  Mun yksi suosikkini on tuo karin berglundin unelmien kotipuutarha. vaikka se on ruotsalainen, niin minua viehättää se ilon filosifia, jota koko kirja huokuu.

  paljon näkyy olevan houkuttelevan ja kutkuttavan näköisiä kirjoja sinulla.


  Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Laura ystävänpäivätoivotuksesta & mukavasta & ihanan pitkästä kommentistasi! Iih, ihanaa E. Koch sukulaisena, olen kade. Alangon jutut luonnonmukaisesta puutarhasta on kyllä symppiksiä ja fiksuja, harmi vaan kun tyrmää kaikki muut vaihtoehdot ;) Sellaiset puutarhakirjat antavat eniten, joista välittyy kirjoittajan rakkaus ja avoimuus kaikkea kasvavaa kohtaan! Karin B. on juuri sellainen, eikös?

  VastaaPoista