sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kun kaikki on sanottu

Tuntuu kuin kaikki olisi sanottu jo moneen kertaan ja varmaan samat kuvatkin pyörivät lie vuodesta toiseen, mutta ei auta. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto ja sitäpaitsi tekee mieli nautiskella hienoista syyspäivistä puutarhapäiväkirjassa. Ensimmäinen syysmyrkkylilja kukkii, viime vuonna ostettu valkoinen. Pieni reppana. 

Oviaukosta tähtäilty kuva kaariportista (ainoa joka ei ole luonnossa vinossa muuten) kohti paraatipenkkiä. Illan viimeisiä auringonsäteitä. Paraatipenkkiin paistaa aamu- ja iltapäiväaurinko iltaan asti. Pohdiskelen pitäisikö kaariportin valot jo sytyttää. Ehkä odotan vielä hetken. 
Onneksi on yhä hortensiat. Vanille fraise. 
Herkullinen sävy..

Limelight

Ja Pallohortensia Annabelle

Pink Panda koristemansikka ja metsämansikat kukkivat toista kierrosta

Pohjanrantakukat ovat pitkään kukkivia, olen ollut niihin hyvin ihastunut tänä kesänä, oikealla oleva tummempi kasvi on Tummalehtinen pensaskärhö joka ei ole vielä koskaan kukkinut, niiden taustalla on kasvi...

...tämä eli Vitipensas kesäasussaan, aika anonyymi ja hento, mutta ihan sievä.

Maasta nousee vielä Syyskrookuksia, ihana nähdä niiden alkuja

Kaariportin luona Kirsikkaluumu ilta-auringossa

Everestiltä kun kurkistaa paviljonkiin niin syysleimut dominoivat..pitäisi korjata verhot pois

Ihan pienesti olen alkanut haaveilla keväästä ja siksi tämä näkymä innostaa; messuilta ostetut jouluruusut ovat juurtuneet ja vielä yhden hienon punakukkaisen sain ystävältä, sekin on tässä. Minulla on mielessäni näkymä jossa kasvaa vuorotellen jouluruusuja ja vuorotellen lumikelloja. Niitä on tässä jo muutama, mutta istutan lisää toivottavasti jo tänä syksynä.

Syysleimu ja Kultapallo supisevat juttujaan Mustan Rudolfin takana

Tuoksuherneet kukkivat vielä ja pitämyskoivukin on etupäässä vihreä vielä
Päärynät kasvavat

Villiviinit leimuavat jo

Iltakuljeskeluillani löysin joenrannasta luonnonvaraisen "kukkapenkin" jossa kasvoi luonnonvaraisia punalatvoja, miten ihania...ovat kai Rantapunalatvoja nimeltään

 Illalla kynttilöitä, lumimarjoja, raikasta tuoksua kukista. Voimia uuteen viikkoon kaikille.

30 kommenttia:

  1. Jatka jatka. Minä en ole tosiaan nähnyt kaikkea. Ja vaikka olisinkin nähnyt jotain jonain vuonna, on mukava nähdä uudestaan. Sekä tulee eri vuosina eri kuvia, kun naapurikasvit voivat olla eri vaiheessa. Samoja fiiliksiä on kyllä joskus itsellä, kaikki on jo kerrottu ja näytetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää. Jatkan:) Joskus vaan työlääntyy omaan jauhantaansa, mutta se menee yleensä ohi...

      Poista
  2. Olen yllättynyt minäkin rantakukkien pitkästä kukinnasta. Ekat taimeni istutin tänä vuonna ja kukkivat jo ties kuinka monennetta viikkoa. Hyvä juttu.

    VastaaPoista
  3. Kirjoitin jo kommentin, mutta sitten kadotin sen taivaan tuuliin... =D Niin, sitä vaan että rantakukat ovat kukkineet tänä vuonna tosiaan oikein poikkeuksellisen pitkään. Kostea kesä on varmasti ollut niille mieluisa. Ihania hortensioita! ♥
    Blogijuttusi ovat ihania, oli sitten sanottu jo aiemmin tai ei! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka. Voi tiedän tuon tunteen kun kommentti katoaa, rasittavaa. Rantakukat varmaan tykkäävät sateesta kovasti. Kiitos sinulle kommentistasi!

      Poista
  4. Huoks....noita sun ihanuuksia;)

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, myrkkylilja jo kukassa ja syyssahramien nenänpäitä! Täytyy mennä könyämään omia istutuksia huomenna oikein tarkasti.
    Ihania tunnelmia pihallasi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. En olekaan nyt kerinnyt tarkkailemaan sinun istutuksiasi, pitää tulla :)

      Poista
  6. Sama tunne on itselläni: onko minulla mitään sanottavaa ja näytettävää. Silti: minäkin olen koukussa tähän! Mukavahan kuviasi on katsella, jatka vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma kohtalotoveriudesta! Tämä on hyvä ja hauska harrastus :)

      Poista
  7. Voi miten tuo valkoinen hohtaa, niin täynnä valoa! Upeita kuvia! Ja nuo hortensiat, meidän mäellä on aivan liian vähän hortensioita! Kaunis tuo syysmyrkkylilja ja pikkuiset syyssahramit, niitä pitäisi hankkia! Rantakukka on kaunis kun se kukkiin toisten puutarhassa, meillä niitä tupsahtelee ihan itsestään ja siksi niistä en oikein välitä, nätti kukka muuten!

    Kaikkea et ole vielä kertonut ja näyttänyt, lisää odotellaan innolla! Ihania kuvia voi katsella useampaankin kertaan!Auringonsäteitä ja voimia Sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kaikkia omia leviämiskukkia ei tosiaan osaa arvostaa yhtä paljon kuin muut. Kiitos kun jaksat käydä täällä lukemassa ja kommentoimassa :)

      Poista
  8. Hui! Postauksen otsikko oli säikäyttää minut. Sinun täytyy ajatella meitä uusia lukijoita, jotka ei olla vielä nähty ja luettu paljon mitään! :) Sinulla on valtavasti kasveja, joista minä en ole kuullutkaan...
    Vaaleanpunaiseen vivahtavat hortensiat ovat ihan lumoavia ja viimeisen kuvan tunnelma aivan ihana. Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Noh, tuhmaminä valitsin turhan dramaattisen otsikon, en ajatellut siltä kannalta..täällähän jatkossa rutisen edelleen. Kiitos kovasti kannustuksesta!

      Poista
  9. Samoja fiiliksiä on itsellänikin. Kaikki on sanottu, vaan mitään ei ole toteutunut:) Harmittaa kun olen puhkunut keväällä vaikka mistä hienoista projekteista ja jutuista. Tuntuu etten saa sitä "hyötymetsäpuutarhaani"(kaan) koskaan valmiiksi. Pyörittelen vain päässäni mitä mihinkin laittaisin ja kohta olisi ihan pakko jo päästä istuttamaan kun tuli kasvejakin jo hamstrattua. Paniikki iskee, tuntuu ettei kasvit millään mahdu mitenkään alueelle:/ Sain sentään viikonloppuna istutettua kaikki siemenkylvöistä itäneet esikot, enää kolme koristepensasta ja nuo hyödyt odottavat ruukuissa. Jostakin pitäisi nyt saada jokin ylimääräinen energiabuusti;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Älä nyt projekteja sure, tässähän on vielä vuosia edessäpäin...mukava jos jaksat keväällä intoilla vaikkei sitten toteutuisikaan niin kuin ajattelit. Kyllä se metsäpuutarhasi etenee hiljalleen. Minullakin on vähän tuota energianpuutetta välillä.

      Poista
  10. Missähän on mun syysmyrkkyliljani, viikonloppuna niistä ei ainakaan vielä näkynyt jälkeäkään, odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Kyllä ne sieltä nousevat, minullakaan ei se toinen ole vielä kuin vasta kurkistanut

      Poista
  11. Minä haaveilen jo täysillä keväästä! Voiskin hypätä suoraan jouluun ja siitä kätevästi maaliskuulle ja pikakelata kaamoksen ja kylmyyden.
    Olen aina himoinnut jouluruusuja, ne ovat niin ihania! Olen silti saanut päähäni, ettei ne meillä menesty, joten en ole edes kokeillut. Aika hassua, eikös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello! Ymmärrän hyvin keväänkaipuun! Voi kun aika menis nopeasti. Minulla on vähän sama fiilis jouluruusujen suhteen, mutta en malta olla kokeilematta..kokeile vaan :)

      Poista
  12. Ei kaikki ole vielä sanottu, kukkiin ei ikinä kyllästy vaikka välillä tuntuukin että samat kukat kesät talvet :D. Sinulla kukkii vaikka mitä ihanuuksia, hortensiatkin varmaan jo monta viikkoa jo kukkinut? Minunkin pihalle muutti pari viikkoa sitten ensimmäinen vaaleajouluruusu, olisi ihanaa jos se kukkisi sitten keväällä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Kiitos kun jaksat käydä ja lueskella. Ei tosiaan kukkiin voi kyllästyä. Ihana tuo vaaleajouluruusu! Jospa jouluna/keväällä kukkisi :)

      Poista
  13. Hyvälle näyttää. Tumma keijunkukka käy todella hyvin hortensioiden viereen. Oikein ihana!

    VastaaPoista
  14. Hortensiat ovat niiiin upeita kasveja. Minullakin on ajatukset olleet keväässä ja viikonvaihteessa istutin sipulikukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Kevättä rinnassa täälläkin, sinä jo istuttelit :)

      Poista
  15. Onnea! Olet voittanut blogini arvonnassa. Laitatko osoitetiedot vaaleanvihreaa(at)gmail.com, niin saat sipuleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin ihana ihana ihana ihana juttu, kiitos vaalean vihreää!

      Poista