perjantai 18. syyskuuta 2015

Syysmyrskyn kourissa

Ulkona syysmyrsky ja minusta tuntuu haikealta kun puutarha surkastuu. Ihan kuin menettäisi rakkaan ystävän pitkäksi aikaa. Ihan kuin se ei olisi enää minun vaan ujeltavien sateiden ja tuulten. Pihakin jo täynnä satoja kosteita lehtiä. Huomenna kerään märät verhot pois puutarhasta. Sisällä puutarhan viimeisiä kimppuja, hortensiaa ja pikkuruusuja

Kirjahyllystäni löysin tälläisen ja inspiroiduin kokeilemaan heti..

Kakunkoristeita...ruusujen, pelargonien ja

Orvokkien kukkia

Sivellään munanvalkuaisella ja sokeroidaan tavallisen sokerin ja tomusokerin sekoituksella ja annetaan kuivua..

Ja vielä sai kaavittua kasaan tuoksuherneitä, lumimarjoja ja syklaameja sisältävän kimpun
Syysmyrkkylilja tekee monta kukkavanaa lisää, viime vuonna oli vain yksi pieni kukkanen. Purppurakeijunkukan lajike on Plum Royale

Kasvihuoneen on valloittanut Kelloköynnös, sekin mennyt jo ihan purppuraiseksi

Valkoinen Honorine Jobert -syysvuokko odotuttaa vielä

Kerrottu syysmyrkkylilja pilkistää vasta, tämä on jo vanha yksilö, mutta nyt pelkään pahinta koska siinä näkyy pieni kolo, aivan kuin jokin ötökkä olisi ryöminyt sisään ja mutustellut tyhjäksi...en tiedä mikä sellaista tekee. 

Kirsikoiden syysvärejä odotan kovasti, Ruusumantelilla jo hieman sievää vaaleanpunaa lehdissään

Villiviini on jo kirkuvan punainen

Päärynöissä punaiset posket, koskahan nämä pitää korjata ja mutustella pois..en tiedä kun ensimmäistä kertaa tekee hedelmää

Hopeaikiviuhko ei ole ehkä koskaan esiintynyt kuvissa kuin ohimennen (se ei ole vielä kukkinut), mutta lehdet ovat talvivihreät

Eivätkä ne sipulit vieläkään tulleet. Pitäisiköhän ensi vuonna marssia raha kourassa taimistolle sipuleita hankkimaan ensimmäistä kertaa? On vain jotenkin niin helppoa naputella haluamansa tuotteet koriin ja odottaa. Ja nyt se odotus sitten tuntuu ja tuntuu. Tilasin sipulit ensimmäistä kertaa kokeeksi Hollannista Eurobulbilta. Sipulit ovat tosi edullisia verrattuna täkäläisiin. Toimituskulut ovat vain aika kovat, mutta laskin sen tulevan kuitenkin edullisemmaksi. Varsinkin jos kimppatilaa. Minä tilasin yksin. 

19 kommenttia:

  1. Laitoitko siihen tilaukseen toiveen toimituspäivämäärästä (en muista oliko se peräti pakollinen juttu) ? Mä sain ainakin juuri sinä samaisena päivänä, jonka laitoin toimituspäivämääräksi Eurobulbilta sähköpostia, että sipulit ovat lähteneet matkaan Hollannista. Muistaakseni oli sama juttu viime vuonna. Nyt odottelen niitä ensi viikolla saapuvaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KesäKukka. Laitoin joo toivepvm, taisi tosiaan olla pakollinen. Se oli elokuussa joten pian on mennyt 4 vk lähetyspäivästä, kyselen perään...mistä tiedät, että sinun saapuvat ensi viikolla?

      Poista
    2. En tiedäkään, oletan vain. Kun ei siinä nyt luulis viikkoa kauempaa menevän, jos ne kerran on Hollannista jo laitettu matkaan. Sun kannattaa ehdottomasti kysyä nyt tilauksesi perään.

      Poista
  2. Minulla sama juttu. Eurobulbilta tilasin ja tulivat sinä päivänä kuin olin toivonut. Edullisia ja suuria sipulia! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Sinulla on toiminut sitten hyvin tilaus, hienoa. Hyvät sipulit siis, kiva kuulla :)

      Poista
  3. Maukkaan näköiset päärynät! Jospa sipulit tulevat vaikka ensi viikolla. En minäkään vielä ole istuttsnut omiani, jotka hankin paikallisista liikkeistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria K. Jospa tosiaan tällä viikolla löytäisivät perille. Sinäkin vielä odotat siellä oikeaa istutushetkeä :)

      Poista
  4. Olipa kaunis postaus! Ensimmäisen kuvan ihanista hortensioista kakunkoristeiden kautta herkullisen näköisiin päärynoihin ja paljon mielenkiintoisia kasveja siinä välissä.
    Minä koetan ajatella, että ujeltavat tuulet ja sateet tekevät puutarhasta jännittävämmän. Olisipa tylsää, jos olisi aina kesä... ja pitäisi tehdä puutarhatöitäkin ympäri vuoden. :)
    Tunnelmallista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara ihanista sanoistasi! Minä voisin hyvin tehdä pihahommia aina, talvellakin. Mutta minulla onkin tämä pieni piha...

      Poista
  5. Syksy tuo mukanaan kauniita värejä, vähäksi aikaa:)

    VastaaPoista
  6. Hyvin sanottu tuo, että tuntuu, ettei puutarha ole enää omissa hyppysissä - etenkään syysmyrskyn aikana!
    Hurjan kauniita kakunkoristeita teit, ooh ja aah.
    Ihanat myrkkyliljat, minulla ei vieläkään näy niistä pihaustakaan. Kyllä ne ehtii hyvin vielä, on luvattu lämmintä ja kosteaa syksyä, jee :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Syysmyrkkyliljat ovatkin niin myöhäisiä ettei ihme jos ei vielä näy. Hyvin ehtii!

      Poista
  7. Kätevä vinkki. Vieläköhän löytäisin puutarhasta muutaman orvokin kokeiltavaksi?
    Päärynä näyttää minusta suussasulavan kypsältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta. Toivottavasti löydät! Kaupassakin näin niitä myynnissä vielä. Päärynä oli kypsä, oli pudottautunut jo maahan :)

      Poista
  8. Kauniita kuvia ja tosi kivat kukkakoristeet.

    VastaaPoista
  9. Syksyn tulo on omalla tavallaan haikeaa. Silti pidän vuoden aikojen vaihtelusta. Kauniita tuli noista kukkien terälehdistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma. Niin minäkin pidän, harmi vaan, että meillä yksi vuodenaika kestää miltei puoli vuotta...

      Poista