maanantai 1. toukokuuta 2017

Onnellinen päivä puutarhassa

Accolade -koristekirsikkainen kukkii sisätiloissa...kaunista ja tunnelmallista. Muutoin koko päivä puutarhassa, tuulen tuiverruksessa ja auringossa. 

Blue Prince-orjanlaakeri talvehti hyvin Mahonian kainalossa, jälkimmäinen kylläkin punertaa, kevätauringon polttama
Suomalaiset himoavat kuulemma ämpäreitä....eilen minäkin ostin kolme ja kesän pelargonit persikan sävyisenä. Kai sitä ihminen aina tarvitsee ämpäreitä?

Vappukukkia, orvokkeja. Näihin on vaikea kyllästyä
Toukokuun alkamisen kunniaksi istutin kolme kärhöä. Tämän pinkin Dianan Kanzanin kirsikan juureen ja sinisen Arabellan varjopenkkiin (voi vielä siirtyä jos liikaa varjoa) ja haaleanlilan Willyn Erstaa -koristeomenan juureen

Lasillinen kuplivaa nautittiin vappufiiliksiin
Kirsikkaluumu Matjuuni kukkii varmaan jo ensi viikolla, se on hurjan aikainen. Välillä pölyttäjiä on löytynyt hyvin, joskus taas ei. Toista en aio kuitenkaan istuttaa, sato ei ole niin tärkeä, puu on niin kaunis muutenkin
Kirsikat ovat odotuksen kourissa, tässä pensaskirsikka Kirsa, jonka olen saanut siskolta lahjaksi
Jouluruusu Atrorubens jatkaa kukintaansa runsaana, tämä on kyllä lempparini jouluruusuista, jotenkin satumainen
Jack Frost -rotkolemmikin (messuilta) sain viimein varjopenkin multaan, toisen kirjavalehtisen ja tavallisen rotkon viereen
Kaunis viherrys pallolehtikuusessa ja punaisia käpykukkia
Eilen ostin myös viisi kivikkoperennaa kympillä, tämän maksiksen. Sen lisäksi ostin patjarikon, pinkin hanhikin, valkokukkaisen rantalaukkaneilikan ja ketoneilikan (väri arvoitus)

Lempikuukauteni on alkanut ja se tuo mukaan kaikkea mitä rakastan niin paljon...vuokkoja, puiden vastapuhjenneita lehtiä, tuoksuvia kukkia...eläminen on niin helppoa kun aamulla näkee poimia kukkia työmatkalla, pellonpientareilta ja niityiltä. Juhlan kunniaksi ripustin pergolaan verhot tuulen heiluteltaviksi.

26 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä päivältä! Siellä on jo niin vehreän keväistä ja hyvin lupaavalta näyttävät kirsikan nuput! Ämpäreitä ei voi olla liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piparminttu! Kiitos paljon! Kyllähän tosiaan ämpäreitä tarvitaan :)

      Poista
  2. Teillon kevät käsittämättömän pitkällä. Kukkiaki (erellinen postaus), jo uskomattoman palio. Ja uusia nuppuja ja perennoja maas. Meillon maa viälä nii jääs tai märkää, ettei viälä mitää voi istuttaa.
    Ämpärit on nii monikäyttöösiä ja hyviä monehen äkkinääsehen :) Hyvää vappuillan jatkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Minusta kevät on kyllä myöhässä tänä vuonna...mutta pääasia, että se on. Toivottavasti saatte maan pian istutuskuntoon! Ämpärit ovat kullankalliita :) Iloista kevättä sinulle!

      Poista
  3. Ihana päivä. Ihania ihmeitä. Ämpärejä tarvitsee puutarhassa ja muualla.
    En ole moneen vuoteen ostanut orvokkeja, tämä vuosi teki poikkeuksen. Ehkä kohta alkavat muutkin kasvit pärjätä ulkona, ainakin päivisin. Onneksi vappupäivä suosi puutarhailuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaalean vihreää! Ihana kun ostit orvokkeja! Minulla ainakin maaliskuussa ostetut orvokit voivat ihan hyvin, sitkeitä ovat!

      Poista
  4. Kiitos kommnetista blogissani! Kuten huomasit, meillä ollaan vähän erilaisissa olosuhteissa, mutta nyt näyttää lämpenevän. Ehkä pääsen täälläkin istutushommiin!

    VastaaPoista
  5. Niin samaa mieltä, vuoden ihanin aika on käsillä. Nyt ei enää yöpakkasetkaan voi hirmuisesti kiusata, kevät etenee pakostakin, onhan toukokuu ♥
    Hurjan ihania silmuja ja tuo jouluruusu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Ihana kevät! On niitä pakkasiakin vielä ollut, mutta ei se haittaa :)

      Poista
  6. Samoilla mennään täälläkin! Ihana aika! Joka päivä putkahtaa maasta jotain yllätyksellisen suloista, valoa riittää vaikka kuinka ja lämmintäkin hiljalleen! Ihania kaikkia kukkaanpuhkeavia pihassasi, tuo jouluruusu on ihan namu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Ihanaa aikaa todella! Onnellisia tutkimusretkiä sinulle puutarhaasi!

      Poista
  7. Ihanaa toukokuun ensimmäistä pikkuiseen puutarhaan 💚🌱🌞

    VastaaPoista
  8. Upea jouluruusu, ihana väritys! Mistä löysit rimpsureunaista orvokkia? Olen kovasti etsinyt, mutta eipä ole näkynyt tarjolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intianminttu! Anteeksi kun kesti, orvokit on ihan Pirilän Kukkatalosta. Täälläpäin on kyllä kaikissa myymälöissä ripsureunaisia. Kokeile Espoo/Helsinki!

      Poista
  9. Toukokuu on kyllä ihanaa aikaa puutarhassa. Alkaa vihdoinkin kunnolla tapahtua. Minulla kasvas Arabella aika varjoisassa paikassa ruusupensaan alla ja hyvin on siinä kukkinut. Kukkii muuten tosi runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta! On ihanaa aikaa! Kiva kuulla Arabellasta, että varjossakin viihtyy! Hyvin runsaskukkainen pitäisi olla, ystäväni mainosti ja kehui niin, että haksahdin

      Poista
  10. Aloitan ämpäreistä - niitä ei ole koskaan liikaa! Ja sitten aloitan ihailuni kaikesta tuosta kukkivasta, jota jo pääset esitteleemään meille, onpa teillä kevät jo pitkällä!Ihana orjanlaakeri ja jouluruusu - mikä väri! Minulta kuoli mahonia viime talvena, vieläkin harmittaa! Ja tuo pallolehtikuusi (ikinä kuullutkaan!) on söpö! Uskalsit jo kärhöjä istuttaa, minä vielä odottelen seuraavaa aikamatkaa talveen...Toivotaan sinulle ihanaa lempikuukautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku! Hih, ihana kuulla tämä :) Voi itku sitä mahoniaa, tosi harmi. Raaskisitko uuden ostaa? On se kyllä aika kestävä, mutta se viime talvi oli kauhea. Kiitos ihanista sanoistasi! Menin tosiaan jo istuttamaankin ja yöpakkasia on vielä ollut...kokeillaan...

      Poista
  11. Tuulessa heiluvat verhot tuovat niin kesäfiiliksen:)
    Nämä aurinkoiset päivät ovat saaneet meilläkin kevään ensimmäisiä pikkuisia kukkimaan, on tämä kevät niin ihanaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Tuli heti kesäinen olo kyllä. Ihaninta aikaa on, nautitaan :)

      Poista
  12. Onnellinen todellakin! Niin ihanat kevätkuvat - ja tuo Jouluruusun kukka, miten ihana! Onpa teillä jo kevät pitkällä tänne verraten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kesätuulia! Kyllä kevät teilläkin varmaan jo on saapunut ihanana!

      Poista