sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Hetkiä puutarhastaOnnea on viikonloppu ja kaksi päivää puutarhan kanssa. Eroahdistus oli jo ehtinyt mennä pahaksi viikon mittaan. Alkuviikosta sain jo pari mieltä kaihertanutta kasvia vaihtamaan paikkaansa. Oli kunnon kitkentäviikonloppu, ystävänikin kiiruhti apuun. Kuvassa on akileija Ruby port, viime kesän siemenkylvöistä

Kasvihuoneen luona neilikan tuoksua...


Ja vielä syreenin tuoksua kun myöhäisemmät puistosyreenit ja Paliblin -pikkusyreeni kukkivat

Kamera vetelee viimeisiään, pahoittelen naarmuisen linssin riipimiä ja hieman kärsimättömän ihmisen ottamia kuvia. Minulla ei ole enää minkäänlaista rimakauhua tämän blogin suhteen, kirjoittelen tänne mitä vain ja kuvatkin ovat niin ja näin, se ei varmasti ole lukijalle aina niin iloinen asia.

Ruusupömpeli on peittymässä kasvustoon

Ideoita eri ruusupuskista sen ympäristöön pyörii päässä jonottamassa

Pömpelin vieressä Laikkukirjokanukka kukkii

Raskainta puutarhuroinnissa on kun teen kaiken mielestäsi oikein ja istutat kasvin hyvään paikkaan, käytät tunteja sen ihailuun ja hoitamiseen ja sitten se menee ja kuolee. Jäljelle jää vain epäonnistumisen tunne.

Miksiköhän joudun jatkuvasti kirjautumaan lukijaksi uudelleen samoihin blogeihin, joihin olen jo aiemmin liittynyt bloggerissa? Voikohan blogin omistaja heittää minut pihalle, hih vai eikö sittenkään hah?  Eli jos huomaatte minun katoavan lukijoistanne niin en ole todellakaan eronnut yhdestäkään blogista omaehtoisesti. Kauhean monimutkaista. Yritin noita asetuksiani tiirailla, mutten löydä mitään kummaa niistä. Ja tietääkö joku miten tuonne google-puolelle saisi vastattua kommentteihin? Tumpelo kysyy. En saanut nyt vastattua edellisen kirjoituksen kommentteihinkaan vaan meni toistuvasti jumiin. Yritän huomenna uudelleen.

Missä muuten sormustinkukat mahtavat olla tänä vuonna? Ruusukkeita löytyy, mutta ei kukkavanoja. Vaikka ovat kaksivuotisia niin yleensä ovat kyllä kukkineet vuosittain. Kaipaan niitä kovasti.


Pergolassa pilvet vaihtavat väriä ja seilaavat ohi, tuulenpuuskat vavisuttavat puita ja pylväistä kuuluu suloista piipitystä, poikaset siellä kasvavat.


Meidän sähkölangalla istuu metsäkyyhkyset, jättävät tuollaisen ihmismäisen hajuraon usein toisiinsa


Tämä on kaikenkaikkiaan hyvin onnellista aikaa kun puutarhasta voi poimia niin paljon kukkia kuin sielu sietää.

¨
Rusokirsikka on tehnyt kirsikoita


Samoin Kuriilienkirsikka, nämä eivät ovat ole varmaan kovin hyviä. Oikeat kirsikkapuut eivät tietenkään onnistu tekemään satoa vaan ovat täynnä kaiken maailman järsiviä hyönteisiä. Mistä muuten tietää olevansa puutarhaihminen? Kun päivän päätteeksi rintsikoista löytyy oksia ja neulasia ja tukkasi on täynnä kuolleita ötököitä.


Ystävän kanssa joimme kuohuvaa kitkennän ja leikkelyn lomassa, kaverin hyvästä asiakaspalvelusta saamastaan palkintoputelista. Enimmäkseen kyllä kuulee puhetta huonosta asiakaspalvelusta.


Poimulehtiä & Orion-kurjenpolvia, perinteinen näkymä. Tänä vuonna on taas kaivettava Poimulehteä pois. Minulle voi ilmoittautua jos tarvitsee verikurjenpolvea tai poimulehteä...

Roaltyakin joku käpristää, mutta se on silti kauniin tummanpuhuva

Saniaisia & Mahoniaa

Alkaa olla hyvin väsynyt olo. Töissä väki vähenee ja tahti kiihtyy ja (mini)lomaan on vielä neljä viikkoa. Seuraava iso odotuksen kohde on juhannus ja kolmen päivän vapaa. Niin ja pionien & ruusujen kukinta.


Tämä kohta on "maalausyritelmä", nyt siinä on vihreää ja valkoista ja ihan vähän keltaista.

Lidlin pionit maljakossa lievittävät pionien kukinnan odotuksen ikävää

15 kommenttia:

 1. Mukava kierros puutarhassasi, sieltähän löytyi kaikenlaista. Ihanaa saada ystävä mukaan kitkentäurakkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Mari! Olin tosi kiitollinen ystävälleni, hän teki ison urakan.

   Poista
 2. Kasvimenetykset kyllä aina harmittavat, mutta aina niiltä ei voi välttyä vaikka tekkee kaikkensa kasvun onnistumiseksi.Sinulla on monimuotoinen ja rusaslajinen puutarha, josta voit iloiten nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu vuokko! Kyllä ne tosiaan aina harmittavat hieman. Kiitos paljon kauniista sanoistasi!

   Poista
 3. Eikö olekin mukava tunne, kun päässä ideat odottavat toteutumistaan. Kirjoita sinä vaan, mitä mieleen juolahtaa. Sehän on ihan mukavaa. En valitettavasti osaa sinua neuvoa teknisissä pulmissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Ehkä hieman stressaavaa kun on ideoita muttei toteutusta. Kiva kun jaksat käydä täällä!

   Poista
 4. Teknisissä asioissa olen huono neuvomaan.
  Ihanaa, että sait kitkentäapuakin.
  Kasvimenetyksiä tulee minulle joka vuosi. Suurin osa kuitenkin selviää joka vuosi myös hengissä. Se vasta ihme onkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin siis, että minun tavallani istuttaa, on ihme että niin vähän kuolee. Osa nimittäin ei saa arvoistaan syvää kuoppaa tms.

   Poista
  2. Kiitos vaalean vihreää! Sanos muuta, ihme, että selviävät. Minä olen myös huono kuopankaivaja ja kasvit jäävät aina hieman pintaan...kiitos sinulle kun käyt täällä!

   Poista
 5. Ihanat pionit ja hortensia! Kitkeminen kuohuvan kera kuulostaa yllättävän houkuttelevalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Kuohuva piristää kitkemisen tylsyyttä kummasti, suosittelen. Ainoa, että hieman alkaa närästämään :)

   Poista
 6. Meilläkin kaikki sormustinkukat hävisivät, onneksi on paljon pieniä siementaimia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! No voihan, jospa ensi vuonna nautimme taas kukista sitten :)

   Poista
 7. Sekä Bloggerissa että Google+:ssa on minustakin jotain hämminkiä näinä päivinä, mutta mitään tarkempaa en osaa sanoa.
  Välillä kasveja kuolee. Minä lakkasin murehtimasta sitä, kun yhtenä jouluna (asuttiin Italiassa) ostin kaksi samanlaista pientä joulutähteä, joita hoidin ihan samalla tavalla... ja toinen kuoli tapaninpäivänä (!) ja toinen kesti vuosikausia.

  Senhän jo tiedätkin, että rakastan blogiasi. Kuvat ovat ihanasti boheemeja ja tekstit runoutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Jotain hämminkiä siis on, en vain kuvittele :)
   Sinulla onkin ollut oikea joulutähtikoe, noin se varmasti on. Jotkut vain viihtyvät, toiset ei. Ihanasti sanottu, kiitos kun jaksat lukea ja käydä täällä!

   Poista