lauantai 25. kesäkuuta 2016

Täydellinen kesäpäivä


Taivaalla ei pilven riekalettakaan. Kuumaa, huoletonta. Näitä päiviä talvella ikävöi.

Siirtelin kasveja helteessä (hulluutta, mutta oli inspiraatio). Ihailin, nautin ja haistelin kukkia. Kamera etupäässä lepäsi (vain muutaman kuvan taltioin muistoksi ihanasta päivästä).
Juhannus kului jasmikkeiden tuoksussa (Loistojasmike)

Kameliajasmike

Sarah Bernhard -pioni, tuoksu kuljettaa pikajunalla takaisin lapsuuden kesiin

Onnistunut siemenkylvös menneisyydestä: nimi unohtui juuri (mitä väliä, on kaunis)

Itsekseen kylväytyviä: Ketoneilikat, ne hyvin pinkit. Valkoisiakin on.

Fascination-kärhö, kuin filtin palanen avautuneena - Tiukukärhö

Siirsin Nuits de Young -sammalruusun paraatipenkkiin, sinnehän se olisi kuulunut alusta asti. Samettisen yön purppurainen. Hurmaava samansävyisten keijunkukkien seuranaisena. Viereen siirsin vielä lilanvärisen Jalopähkämön (jota olen aina pikkuisen inhonnut leikkimökin vierustalla). Kokeilen sopisivatko he yhteen.

Juhannuksen makuelämys: Lidlin Seljankukkasiideri maistui kukilta ja kesältä

Mustilanruusu Minette, utuinen roosa, jotain ranskalaista tässä kyllä on

Suursuosikkejani: Nukkapähkämö, jolla lilanpinkit yksityiskohdat kukissaan, kukkavarret ovat pörrien suosiossa ja säilyvät kauan

Paraatipenkin keskiosassa olen yrittänyt hakea luonnonmukaisuutta, keltainen luonnonkukka, jonka nimeä en juuri nyt muista...heiniä ja palavaarakkautta. Punaista ja keltaista tahdon tähän kohtaan. Olen keskittänyt alueet niin, että keväpenkki on alkupäässä kasvihuoneen vieressä ja siellä kasvaa etupäässä valko-lilaa, keskivaiheilla alku- ja keskikesän juttuja kelta-puna-vihreänä ja loppupäässä erityisesti syksyn väripilkkuja kuten Syysvuokkoja ja värit ovat tumma purppura-hopea ja vaaleanpunainen. En kestä kovin hyvin riiteleviä värejä niin siksi on mukava rytmittää kukinta eri aikoihin ja paremmin yhteen sopiviin väreihin. Ja sitten saa nauttia kaikista väreistä maksimaalisesti.

Lapselle ostin syntymäpäivälahjaksi Raspberry sundae -pionin. Pionikirjasta lainattua: ulkonäkö kuin kermakakulla, tuoksu karkin. Saa sitten ottaa mukaan kun lentää pesästä (jos haluaa).  Pergolassa näin sattumalta ikkunasta kun linnunpoikanen lensi pesästä perjantaiaamuna. Se oli isompi ja pörröisempi kuin vanhempansa. Piipitys on hiljentynyt, on outoa mennä ripustamaan pyykkejä hiljaisuudessa.
Olohuoneessa tuoksuu pioni ja ruusu.

27 kommenttia:

  1. Mitäs sitä muutakaan hellepäivänä kun kasvien siirtoja ;) tai pensaiden juurien kaivamista...heh...järkevää hommaa, kun taju meinaa lähteä. Mutta muutama karkean merisuolan palanen suuhun ja virtaa riittää taas.
    Nukkapähkämön vei pakkanen...ihanat pehmeät lehdet ja se pikunen kukka on niin söpö.
    Mulla on tässä pöydällä seljankukkasiideripullo! Se oli kukkaista. Jännä maku, mutta hyvää. Just mietin, että sitä on hamstrattava.
    Ihana synttärilahja, saat itse myös nautiskella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leenajaipanat! Kyllä, hiki otsassa on puutarhahommat tehtävä :) jännä vinkki tuo merisuolan palanen, täytyy kokeilla. Voi itku, että nukkapähkämö kupsahti, uutta vaan hommaamaan, eikö!?

      Maistoit myös seljankukkaa :) Oli oikein makoisaa. Ajattelin myös, että pari putelia pitäisi jemmata kun on "limited edition".

      Pinkkiä toivoi päivänsankari ja sitä myös sai, tarkempaa ei sanonut...ovelaa eikö :)

      Poista
  2. Millainen jätskipilvi! Todellinen kaunotar. Ajattelin tänään pitää vaähän vastaavan puutarhapäivän. Ihana ilma tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! Jädepioni oli suloinen kyllä. TOivottavasti sinulla oli ihana puutarhapäivä!

      Poista
  3. Ihana kermakakkupioni! Meillä taitaa olla samoja ruusuja! Mustialan ruusu on meillä vasta nupulla, se on perintö lapsuuden pihasta. Nupulla myös tuo Nuits de Young, mukavasti juuriversoja se on tehnyt ja olen sitä saanut nyt kahteen paikkaan kasvamaankin, ihanan tumman samettinen väri!

    Puuhasteluinspis ei keliä katso, silloin tehdään kun into iskee! Itse puuhastelin eilen kasvihuoneessa, oli aika lämmin :D mutta lämmöstä saa ja pitää nauttia nyt kun kesä on parhaimmillaan!

    Nautinnollista sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Kiva kun meillä on samoja ruusuja :) Apua tekeekö juurivesoja, auts. No, tuleepa lisää sitten. Huh, kasvihuoneessa olet varmaan sulanut, oletpa kestävä! Lämpö oli ihanaa, harmi, että se loppui nyyh

      Poista
  4. Oletkin onnistunut hyvin yhdistelemään värejä ja eri aikoina kukkivia kasveja. Minulla perennapenkki yhtä sekamelskaa. Nuo pionit ovat kyllä mahtavia, pitäisikö hankkia sellaisiakin vielä perennamaahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari, ystävällisesti sanottu, mutta ei ehkä pidä oikein paikkaansa. Minä kyllä tykkään erityisen paljon sekamelskapenkeistä! Ilman muuta tarvitset pionin tai pari!

      Poista
  5. Mullaki on tapana teherä puutarhas erilaasia asioota, vaikka aika ja olosuhteet onki joskus aiva vääriä. Silloon on tosiaan tehtävä ku inspis isköö. Eihän sitä tiärä, koska se osuu seuraavan kerran kohoralle ;D Yks piäni alaku luuraa mulla nukkapähkämöstä. Ei oikee tykänny talavesta.

    Tuaksuvaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Navettapiika! Silloin on tehtävä kun huvittaa, oli aika sopiva tai ei, muutoin jää tekemättä. Hyvä, että jotain jäljelle nukkapähkämöstä, uutta vaan hommaamaan? Talvi oli kyllä karmea.

      Poista
  6. Hieno ja tunnelmallinen postaus!
    Raspberry sundae näyttää todella herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara, olet aina niin kiltti minulle! Nätti pioni oli tosiaan tämä.

      Poista
  7. Mulla olisi hankintalistalla Nuits de Young muttei tunnu mistään lähimailta löytyvän. Seljankukkasiideri kuulostaa siltä, että sitä on pakko pikapuoliin maistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Voi itku, eikö löydy sieltä? Voisivatko tilata sinulle? Tai raaskitko ostaa netistä? Hongiston taimisto? Maista ihmeessä siideria, oli oikein hyvää.

      Poista
  8. Niin kaunista kukintaa ja tuoksun voi miltei aistia kuvien välityksellä. Todellinen herkku tuo Raspberry sundae!

    Meillä oli eilen harmaata ja koleaa, mutta on tänään luvassa helteinen puutarhapäivä. Tiedossa ainakin pahimpien rikkojen kitkemistä sekä muuta kasvustojen siistimistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marietta! Toivottavasti sait nauttia puutarhastasi aurinkoisena! Ikuista siivoamista on tämä puutarhurointi kyllä :)

      Poista
  9. Kauniit pionit ja ruusut. Minun nukkapähkämöt vei talvi, jopa osa jalopähkämöistä meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Voi harmistus, että pähkämöt eivät tykänneet. Luulin tuota jalopähkämöä tosi kestäväksi :(

      Poista
  10. Heh, minäkin siirsin yhden ruusun juuri ennen kukintaansa, ja on se kyllä tosi raasku. Kaadan sille 5 kastelukannullista vettä joka päivä, mutta kukkanuput lurpottavat. Oliko tässä sitten mitään järkeä, puskassa olisi ollut 50 kukkanuppua, mutta kun yksi iso juuri napsahti poikki, ei nupuista varmaan yksikään jaksa avautua, roikkuvat kaikki.
    No mutta. Silloin täytyy tehdä, kun on inspis...
    Aivan ihanat sun ajatukset kukinta-ajoista ja väriharmonioista!
    Kylvöskukkasi taitaa olla koreakärsämö, mullakin onnistunut kylvö niistä alkuvuodelta tulossa kukkaan, jee. Ja särmä- tai mäkikuisma on tuo keltainen luonnonkasvi, otaksun.
    Voi hyvänen aika tuota Raspberry Sundaeta! Aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Voi että siellä kunnon siirtelyt meneillään. Eiköhän se ruususi toivu. Mielettömästi nuppuja! Mikä se oli?Kauheasti yritän noita värejä saada mätsäämään, mutta tiedä sitten kuinka hyvin onnistuu.

      Kiitos kasvien nimittämisestä, ihana kun et ole yhtä huonomuistinen kuin minä :)

      Raspberry sundae-pioni oli kyllä yllättävän söde.

      Poista
  11. Ah näitä kesän ihania, leppoisia päiviä! Mahtava tuo kermakakkupioni, käsittämättömän kaunis. Tuo tumma sammalruusukin on lumoava, varmasti sopii hienosti keijunkukkien ja jalopähkämön kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kurjenkello! Ihanat kesäpäivät, jotka loppuivat nyt liian lyhyeen. Kiitos kannustuksesta, en ole ihan varma tuosta jalopähkämöstä vielä, että sopiiko väreiltään mukaan, mutta ei mahtunut enää leikkimökin luo.

      Poista
  12. Niin kaunista kukintaa. Nyt kesä hellii niin puutarhuria, kuin puutarhaakin runsaalla lämmöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko! Ihana lämpö oli, mutta nyt loppui nyyh

      Poista
  13. Upeaa kukkaloistoa! Kasvien siirtelyä tuli täälläkin harrastettua:)

    VastaaPoista